הוספת בשר בקר

• פותח הנושא AUR1
  • פורסם בתאריך

AUR1

New member
הוספת בשר בקר

שלום שגית! שאלתי לפני כמה ימים ולא קיבלתי התייחסות, אז אשאל שוב. מאיזה גיל מותר להוסיף בשר בקר לתפריט התינוק?

sagitlaleche

New member
הוספת בשר בקר ../images/Emo20.gif

AUR1 יקירה. הלכתי ובררתי, וזה לקח לי קצת זמן. על פי המלצת משרד הבריאות, מגיל 6 חודשים ניתן להציע בשר: עוף, הודו, בקר. לרוב ממליצים הודו אדום שמכיל הרבה ברזל, ולהציע בשר בקר זה עניין אישי וכל אחת יכולה לנהוג כפי הבנתה. יש אסכולות שטוענות שאסור להציע בשרים (שלושתם) עד אחרי גיל שנה.

AUR1

New member
לשגית

שגית יקרה! קודם כל תודה רבה, רבה כבר חשבתי ששכחת אותי
אני מאוד סומכת עליך והייתי רוצה לדעת מה דעתך בנושא. ועוד שאלה: לא יודעת אם זה מקום נכון לשאול, אז סליחה מראש. האם ב 12/5 את נותנת הרצאה במפגש שיהיה. המון, המון תודה ואת פשוט נהדרת ומדהימה עזרת לי המון, המון מאז שגיליתי אותך.

sagitlaleche

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif ../images/Emo20.gif

על פי הספרות שעליה אני מסתמכת, בשר על כל סוגיו (עוף, הודו, בקר) ניתן להציע אחרי שהתינוק מתנסה כבר בירקות, פירות ולפני הדגנים והלחמים. בשר מוצע לתינוק בעקבות תכולת הברזל הגבוהה שבו ותכולת החלבונים הגבוהה. אפשר לעשות כל מיני נסיונות לגבי מה התינוק מעדיף. אפשר לבשל בשר (בקר) כגולש ולתת אותו חתוך לחתיכות פצפוניות או מעוך עם מי הבישול. ניתן לקנות בקר מאיכות טובה ולטחון ולעשות קציצות שמכילות גם ירקות שהתינוק כבר מכיר (תפו"א, קישוא, גזר, בטטה). שוב, יש אמהות שמעדיפות לדחות מתן בשר בקר לגיל מאוחר יותר ולהשתמש בבשר עוף והודו (ועדיף הודו אדום שמכיל יותר ברזל). לגבי ה 12/5, אני מעבירה מעגל בנושא "הנקה ועבודה מהבית" יחד עם המדריכה עדי יותם (קב' הרצליה) ביום העיון של "באופן טבעי" שיתקיים בפארק הלאומי ברמת גן.

למעלה