הוספת אקסציינג ל SERVER 2003 STD

אלי ל

New member
הוספת אקסציינג ל SERVER 2003 STD

שלום. קיים כרגע שרת 2003 STD EDITION אשר מותקנת עליו אפליקצית ERP "זום" של אשבל. עובדים עליה ברשת הפנימית. בנוסף לכך עובדים מסניף נוסף ומהבית ב RDP . ואני מעוניין להרחיב את כמות רשיונות ה TS לחמישה רשיונות כדי שיוכלו לעבוד 5 משתמשים בו זמנית. בנוסף אני רוצה להרים DC להטמיע אקסצ'יינג ונשאלת השאלה: 1) האם לקנות אקסצ'יינג' בנפרד ולהתקין על השרת הקיים? 2) האם לקנות SBS (המכיל EXCH) ולהתקין על שרת נוסף שניאלץ לרכוש בגלל התצורה הזו? 3) האם אי אפשר לשלב SBS עם TS ובאמת יש צורך בשרתים נפרדים? 4) קיימות 8 תחנות אשר מותקנת עליהם גרסת XP-HOME.תחנות אשר משמשות לעבודה מול אפליקצית ה ERP אותן אאלץ לשדרג ל XP-PRO. אשמח לתשובות ולרעיונות גם מבחינת עלויות וגם מבחינת אמינות ויציבות המערכת. תודה, אלי

antidot

New member
------>

אם אתה מעוניין להטמיע exchange, אין מנוס מהקמת AD וזה אומר שיש צורך בDC. כפי שאני מבין, ההתלבטות שלך היא בין הקמת AD "קונבנציונלי" או בחירה בSBS. ההחלטה בד"כ תלויה בכמות המשתמשים ואופי/תצורת עבודה. לא אמרת כמה משתמשים יש באירגון, אבל אם נניח שיש לך פחות מ75 (המגבלה של SBS), אזי הSBS כנראה הוא הפתרון המתאים לך. איך שלא תסתכל על זה, כנראה תאלץ לקנות שרת נוסף והסיבה לכך היא שזה לא בריא בלשון המעטה לשים את כל הביצים בסל אחד. מה גם שמבחינת עומסים כנראה שתתקל בבעיה - אפליקציות ERP בד"כ מאוד כבדות. המגבלה של SBS היא שהוא לא יכול לשרת בתור שרת TS, אבל אם כל מה שצריך זה גישה לERP, אפשר להשתמש בשרת קיים (שרת ERP) בתור שרת TS שיוכל להיות חבר בAD המבוסס SBS. תחנות XP-HOME לא יכולות להיות חברות בדומיין/AD. ייתכן ויהיו כאלה שיקפצו ויגידו שזה כן אפשרי מבחינה טכנית עם קצת התחכמות, אבל בל נשכח שמדובר בהפרה בוטה של רישיון ומבחינתי האופציה הזאת לא קיימת. דבר נוסף שאתה צריך לקחת בחשבון ההאפליקציות הנלוות שנהוג להטמיע לטובת אבטחה/יציבות הסביבה: - אנטיווירוס לשרת Exchange - אנטיווירוס לשרתים ותחנות - אנטי-ספאם לשירותי דואר עוד נקודה למחשבה: האם אתה מתכוון לבצע את ההטמעה/התקנה לבד או שיהיו הוצאות נלוות עבור שירותי אינטגרציה ?

אלי ל

New member
...

האמת שחשבתי על אותו תכנון כפי שהצעת רק רציתי לקבל חיזוק לדעתי: הכמות היא קטנה מאוד- 15 משתמשים בקירוב. האם יש אפשרות לקבל שירותי אקסציינג' מ ISP? היום אנחנו מקבלים מהם שירותי דוא"ל ואחסון האתר. אני זה שהולך לבצע את האינטגרציה. הרבה תודה

למעלה