הונדה בארץ ...

לא מבין מה הבעיה עם בולמי אוויר/גז

באופניים השונים שלי בולמי האוויר עובדים מדהים, אמינים ופשוטים לתחזוקה וכיול. בקוואסקי שעליו רכבתי הם עבדו מדהים וכאשר אקבל אותו לזמן יותר ממושך אבדוק גם את תהליך הכיוון וכו...למה לקבוע שהם לא טובים? Showa kayaba fox....טועים?

המחשמל 64

New member
מנהל
ליבואן , נראה מצוין לפחות לדעתי לגבי ה250X

שהוא במחיר אטרקטיבי בקטגוריה. אני גם לא הכי בטוח באופן אישי ,שהעובדה של 5 הילוכים כדוגמא , או אופנוע בדגם שלא שינה את תצורתו שנים רבות , יהיו לו "לחובתו" ויטו את הכף , למתחרים מקבילים.איך אומרים "הונדה זה הונדה"!
נהיה חם מאד בזירה האופציות נרחבות ללקוח וזה לטובה.

Fengluzon

New member
השאלה היא כפי שדן ציין, כיצד מתפקדים בולמי האויר?

בכל הביקורות במגזינים בעולם, בולמי האויר לא זוכים לתשבוחות מרובות לעומת הקפיצים כמו בדגמי הקייבה SSS.
אני זוכר רכיבות על דגם ה X משנת 2011 ואהבתי מאוד את המתלים. מעניין כיצד יתנהג האופנוע עם הבולמים החדשים.
בכל מקרה, אחלה מחיר כניסה ואני מניח שמטרו ינסו להכניס גם את ה WR החדשים במחירים הללו.
סוף סוף תמו מחירי ה 80K לאופנוע חדש.

DAN TAL

New member
הנקודה שהעלתי לגבי בולמי האוויר,לא באה מביקורת על בולמי

האוויר המקובלים כיום בדגמי הMX של רוב היצרנים.
אלא מעוד מדרגה בהשתעבדות לתפעול המכונה.
עוד כלי יעודי בארגז הכלים.
עוד פעולה לפני תחילת הרכיבה (מדידת לחץ אוויר ו\או ניפוח).
עוד מכלול רגיש שמצטרף לרשימת המכלולים הרגישים באופנועי הקצה.
ועוד משהו,שעשוי לשגע את הרוכב באמצע הרכיבה.משהו כמו ' תחושת הפאנצ'ר' שיש ימים שאתה בטוח שיש לך...

חוץ מזה,שממש לא בא לי ,לגשת לאופנוע בסופ"ש ולראות אותו חצי תלוי על על בלימה,עומד כמו איזה נכה עם בולמים מרוקנים.

מה גם,שטרם קראתי דיווחים,על איך בולמים כאלו,שומרים על לחץ תקין,במשך מרוץ של שעתיים,או יום רכיבה שלם.

enigo

New member
בולמים דומים שומרים על לחץ במשך מרוץ אופניים שלם בלי בעיה

הם שורדים באופניים יום רכיבה שלם, וגם כמה ברצף, ואצלי באופניים הפרטיים אני נדרש לנפח בולמים פעם בכמה חודשים לכל היותר. שאל את אחיך, שיש לו פי אלף יותר נסיון מלי עם מתלי אוויר באופניים, כמה נפוץ "פינצ'ור" של מזלגות. לדעתי זה עניין די נדיר.
נכון שזה דורש יותר התעסקות מאשר קפיצי מתכת, אבל לא הרבה יותר - ומצד שני מאפשר כיול נוח יותר של מאפייני המזלג לפי משקל ואופי רכיבה. מה שכן, לקפיצי אוויר יש מאפייני התנהגות שונים מאשר לקפיצי מתכת (בעיקר פרוגרסיביות רבה יותר וקבוע קפיץ שמשתנה עם הטמ'), וזה דורש הסתגלות.

amitexc

New member
אתה שוכח שהם קלים יותר..בסופו של יום כשהמתלים ניתנים לכוונון

באמצעות לחץ אויר להחזיק משאבת לחץ גבוה בתיק זה לא כזה נוראי, (יש לי כזאת שהיא גם לחץ גבוה וגם נמוך והיא באותו הגודל כמו משאבה רגילה).
אותו הדבר אמרנו על קירור מים קלאץ הידראולי הזרקת דלק וכו'.. אחרי שמתרגלים לרעיון מגלים שלכל דבר יש יתרונות..
&nbsp
לגבי הלחץ, יש כאלה שמדווחים שהלחץ נשמר גם אחרי כמה שבועות ורק בודקים בכל מקרה, לעומת כאלה שטוענים שהם מנפחים בכל רכיבה.
&nbsp

shayph

New member
דיפוזיה?

לא מבין גדול בעניין בכלל אבל בתור "בן של מהנדס" דיפוזיה מושפעת מטמפרטורת הסביבה ולחץ האוויר לכן אולי יש ביקורות שונות?

amitexc

New member
דיפוזיה לא ממש קשורה לעניין, בין מוצקים לגז יש דיפוזיה אבל

היא שואפת לאפס לדעתי, מה גם שכמה הפרש יכול כבר להיות בטמפ' והלחץ? נניח 20 מעלות צלזיוס? הפרש גובה של אלף מטר? זה לא משהו ממש קיצוני הייתי אומר.
אני מניח שזה יותר קשור לאיכות הרכבה\טולרנסים של הבולמים.
יש אופנועים שהמכלול עובד טוב יותר וכאלה שפחות.

a c t i v e X

New member
מחשמל, לא חושב שהמחיר הוא אטרקטיבי בקטגוריה

נראה לי שכולם עדיין לא עשו RESET לקופסא ותקועים במחיר ה75K
כל ה250F החדשים עולים 56-57K
&nbsp
כדי להיקרא אטרקטיבי צריך משהו שונה. נגיד 52K. שייצד מחיר טוב יותר מהתמורה בהשוואה למקבילים הישירים- הWR250F החדש במחיר זהה ונותן כלי מפיתוח חדש לחלוטין, מוזרק, 6 הילוכים ובולמי דור אחרון של קאייבה (לא שהSHOWA של הX רעים, ממש לא, אבל הקאייבה CC החדשים, לא הOC של הWR הקודם, טובים יותר)
&nbsp
פה אין משהו אטרקטיבי, אפילו הייתי אומר מעט ההיפך

המחשמל 64

New member
מנהל
מסכים שאם היה 52K היה אטרקטיבי

יותר בהחלט. אאל'ט ההסקי המקביל סביב 57K הקטמ מעל 60K והשרקו נושק ל60K.לגבח הימהה אני מעריך שיהיה אכן סביב 60K.הגאס גאס 50K.אני מסכים שהימהה כדוגמא כלי מתקדם יותר ואכן ההבדלים לא בשמיים. בגלל עלות הגאס גאס מחד והשאר מנגד לדעתי הוא ממוקם באמצע. יש מי שבהחלט יחפש את הקדמה בדגם אירופאי ויש בהחלט מי שיחפש את "היפני" וילך לדגם הנ"ל עד בוא היפני הנוסף הכחול אם וכאשר ( אנו תקווה שאכן כך יהיה) שיהווה כלי נוסף בשוק.תשאל אותי אני חסיד של יפני( גם ברכבים בבית).

enigo

New member
יכול להיות שהתאריך יזוז ביום לפה או לשם, הרי רק אלוהים יודע

יקרה בנמלים - וגם זה רק אם הוועד מגלה לו...
אבל כשיבואן מכריז על מחיר, זה בדרך כלל די סופי.

Fengluzon

New member
דווקא כאן מדובר באותם מתלים ה SSS של קיאבה משנת

2006 שהיו בדגמי ה YZ250F/450F, רק בשסתום שמתאים יותר לאנדורו.
בנוסף לכך קפיץ רך יותר מאופנועי ה MX.

למעלה