הונג קונג

עדינייה

New member
הונג קונג

אני עומדת בקרוב להגיע לשם במסגרת העבודה מישהו מכיר את הונג קונג? יכול לספר לי עליה? לתת המלצות? ותודה מראש

fa jing

New member
מדהימה......

הייתי שם קרוב ל 30-40 פעמים ותמיד נהנתי כל פעם ממשהו אחר בנוסף לדברים הרגילים. מומלץ.... אה...ותקחי הרבה כסף. חנן

מצטרף לבקשה

הונג קונג מקום מעורר דמיון שבין אירופה לאסיה, עיר תוססת ועולה על גדותיה הייתי בה פעמיים לביקורים קצרצרים וחשתי אנרגטיות עצומה של מקום שוקק ובולע ואהיה מרותק לשמוע על שכיותיה ופינותיה ממי שהכיר אותה מבפנים

ב ו ע ו ת

New member
קופסא של ממתקים

פעם קבלתי קופסא ענקית של שוקולד גודאיבה. עיני שוטטו על הבונבונים החלביים, עברו למרירים, הריחו את התפוזיים. לא ידעתי במה לבחור, הם היו כל כך יפים, ריחניים ומפתים. המזל הוא שבמשימות מסוג זה אני לא מאבדת עשתונות! מאגפת, חודרת, נועצת, מריחה, שוקלת, מביטה בשכבות, משווה טעמים... יסודית לעילא ופועלת על פי הנחיות מדוייקות. מה ההנחיות המדויקות, תשאלו? לאכול אותה במיטה, לבד, לבושה פיג'מת פלנל מרופטת ובלי כיבודים כמובן. אחרי שסיימתי לחקור את תוכן הקופסא וכמעט הגשתי מסקנות ותובנות לועדה המארגנת (הלא הוא מביא הפלא, בעלי דאז). קמתי מקום רבצי ואמרתי לזרוק את הקופסא, אבל היא נראתה לי כבדה מדי. הסרתי את פיסת הקרטון ומה רבה היתה הפתעתי כשגיליתי עוד שכבה של בונבונים מסוגים אחרים לגמרי. זו הונג קונג בשבילי. קופסא מלאה הפתעות. הונג קונג היא דים סאם בשתיים עשרה, שוק פרחים בכל יום שישי, חלות שבת בחנות היהודית, צ'אי סמיך אצל ההודי בקוס ווי ביי, היא סעודה במסעדת נחשים, היא שממיות טחונות שמחממות את בית החזה, היא שונית שלמה שהוצאה על ידי פושעי סביבה סינים והוצבה בשוק הדגים (רק לויתן אין בה, אבל אני מגישה מועמדות), היא ילדים בתלבושת אחידה, היא הבודהא הגדול עם הרבה מדי מדרגות, היא הזונות בוואן צ'אי והמאדאם המשדלת (יס סר, קום קום, צ'יפ, צ'יפ, גוד מיוזיק), היא מרחבי הטריטוריס, היא הטינופת בקאולון והנקיון בטיימס סקוור, היא יריקות למרות שאסור. הונג קונג היא תיבת ממתקים שגיליתי בה כל יום משהו חדש, משתנה. הלכתי בה שנתיים, גיליתי אותה ואת עצמי ועד היום לא כיבדתי בה איש. מי בא לדים סאם בקיין רוד?! נעמה

קופסא של פורצ'ן קוקיז

בפעמיים שהייתי בה"ק נדדתי בין הפינות כמו עכבר אחוז תזזית, חוטף הצצה בשוק הזה ובחנות ההיא, כאן סימטא חבויה ושם כיכר סואנת, אולד צ'יינה ליד גורדי שחקים, איים, ספינות והמון ביוב שזורם למפרץ המרכזי, חבורות שמתרגלות טאי צ'י בראש ההר שמעליו עובר מטוס קרוב קרוב שאפשר כמעט לגעת. וכל כך קינאתי באלה שהכירו את כל זה מקרוב ויכלו גם לקום אל זה מחדש למחרת. עם או בלי קופסת שוקולד, אני בדיאטה.

למעלה