הונאת המאה

dory30

Well-known member
קיבלתי מייל ממיקרוסופט 365 שתוקף הסיסמא פג ושמו קישור לצורך חידוש. למטה יותר ראיתי תכתובת בין שני אנשים, שלא קשורה לסיפור שלי או למיקרוסופט. מתוך חשדנות, חיפשתם אותם בגוגל ומצאתי שמדובר במאמן כדורסל ובמנהל חנות מוזיקה, שיושבים בטקסס ומעולם לא היו רשומים כעובדים או מנהלים מן המניין בחברה. שמם גארי ארווין ודין נורינגטון. לא התבלבלתי ופתחתי קריאה עבור השירות המקומי של מיקרוסופט. כרגע הנושא בבירור. לדעתי זה שילוב של הונאה (כלפיי) ושל גניבת זהות משני גורמים תמימים לכאורה.

R 1 3

Well-known member
הונאה קלאסית.. אם בכלל נדרש רענון סיסמא היא בכניסה למערכת בכל תוכנה / אפליקציה
לא סביר במייל. אבן בוחן נוספת אם פנו אליך בשם מלא.

dory30

Well-known member
הונאה קלאסית.. אם בכלל נדרש רענון סיסמא היא בכניסה למערכת בכל תוכנה / אפליקציה
לא סביר במייל. אבן בוחן נוספת אם פנו אליך בשם מלא.
גם ההודעה לגבי התוקף של הסיסמא? היא נראית כמו הודעה רגילה של המערכת, בלי התכתבות. אני פשוט חושש שמי שזה לא יהיה, התלבש על השרת שלהם ושולח הודעות כזב בשמם ובלי ידיעתם.

R 1 3

Well-known member
גם ההודעה לגבי התוקף של הסיסמא? היא נראית כמו הודעה רגילה של המערכת, בלי התכתבות. אני פשוט חושש שמי שזה לא יהיה, התלבש על השרת שלהם ושולח הודעות כזב בשמם ובלי ידיעתם.
הייתי נכנס למערכת ובודק שלא מבקשים ממני להחליף סיסמא - להתעלם מהמייל אם אין בראשו
פניה בשמך המלא.

dory30

Well-known member
הייתי נכנס למערכת ובודק שלא מבקשים ממני להחליף סיסמא - להתעלם מהמייל אם אין בראשו
פניה בשמך המלא.
נכנסתי מספר פעמים מאז ולא ביקשו.

dory30

Well-known member
זה פישינג פשוט.
ואכן כצפוי, המערכת לא הושבתה. חשדותיי התבררו כנכונים. רק חבל שלא קיבלתי שום פידבק ממיקרוסופט. כואב להם להגיד תודה או להגיד שהם מטפלים בזה?

למעלה