הומניקיישן

Happytom

New member
הומניקיישן

מישהו מכיר את הסדנאות של הומניקיישן?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מדוע אתה שואל?

נראה לפי התגובה האחרת שלך, שחווית שם חוויה לא טובה ולא מתאימה לך.
אני ממש לא מכירה את הסדנאות שלהם, אך מכירה אנשים שחוו שם חוויות טובות. זה לא אומר שזה מתאים לכל אחד.
לאיזו תגובה אתה מצפה כאן?

Happytom

New member
אז זה עוד יותר כואב

כי אני כבר שנתיים תקוע במה פספסתי.. ויכלתי להוציא מעצמי ולהיות אם הייתי מגיע לסדנא במצב טוב.. ולא ממש אחרי משבר...
&nbsp
כאילו שאם הייתי מגיע במצב אידיאלי הייתי מגיע להגשמה ולאיזשהו תהילה עצמית... ועכשיו שום דבר שאנסה להשיג בחיים לא ישתווה לזה..

ענבל כהן חמו

מנהל
תקיעות

איש יקר,
יש לך נטיה לשקוע בעבר ובמחשבות שליליות.
אף אחד לא מבטיח לך הגשמה או תהילה או אפילו חוויה טובה בסדנה. אני בטוחה שיש עוד אנשים שלא היו מרוצים בסדנאות האלו, גם ללא מצוקה נפשית.
זה לא איזה סימן להצלחה, להנות מהסדנה. אותם אנשים שאני מכירה שהיו בסדנאות לא זכו להצלחה גדולה, למרות שהיו מרוצים... לפעמים יש שינוי אך הוא קצר טווח. לפעמים בכלל לא. לפעמים יש נזק, כפי שקרה אצלך ולא רק אצלך.
מצוקה נפשית זה עניין לטיפול נפשי, וכדאי מאוד להעזר בו.
להמשיך לחשוב על דבר שהיה לפני שנתיים לא מועיל ולא מקדם.
השאלה החשובה היא - מה יקדם אותך עכשיו?

Happytom

New member
אני מוקיר ומודה

על ההזדמנות הנדירה והיקרה. אך אני לא חושב שתהליכון אימוני אפילו ע"י שאלה מנחה יכול להוות אפקטיבי עבורי....
&nbsp
מצבי מאוד מאוד מאוד מורכב ואינדבדואלי... ואפילו השאלה "מה יקדם אותך עכשיו" יכול להיות טריקית... כי מה אדם שבשורשו "לא" רוצה להתקדם.. ובדיוק מזה הוא מנסה לברוח...
&nbsp
אני מאוד אוהב את תחום הניו אייג ובכלל אני חושב שכל מה שרוחני הוא הרבה יותר מפתח ומעצים, וכל הפסכאטרים מסתכלים על ה"מטופל" במקום מאוד קורבני, חסר יכולות, ובמקום להתמקום בחיובי הם מתמקדים בחולי ובלנרמל אנשים..
לכן אני נופל בין הכסאות ואני לא מוצא את מקומי לא כאן ולא כאן...
&nbsp
כי מה שיש לקואצינג להציע הוא לא מספיק אינדבדואלי ומותאם למצב שלי ואני צריך משהו שמותאם למצב שלי לא משהו שיטתי שנבחן להתאים לאוכלוסייה שלמה.. מצד שני אני לא מצליח לסמוך על אלה האמונים על בריאות נפש בגלל שאני מפחד שהם יקבעו אותי במצב קורבני, ואני אפול לתוך בינונויות חסרת תכלית

ענבל כהן חמו

מנהל
טיפול

איש יקר,
שום דבר לא יעזור לך אם לא תרצה להתקדם, ונדמה לי שאתה רוצה להתקדם, אחרת לא היית כותב כאן ושואל. רק שבכל כיוון יש חששות ומעצורים.
אתה מכליל באופן לא מוצדק לטעמי את תחום בריאות הנפש. יש להבדיל בין פסיכיאטר, שברוב ההזדמנויות שפוגשים אותו זה יהיה למפגש קצר יחסית למתן טיפול תרופתי (שאולי גם יכול לתמוך בתהליך הנפשי) ובין טיפול נפשי.
כאשר אתה הולך לפסיכולוג, הוא לא "מקבע אותך במצב קורבני". ובוודאי שהוא לא מפיל אותך לבינוניות. אתה נמצא כבר במצב לא טוב כפי שאתה אומר, ותפקיד המטפל הוא לעזור לך לבנות את כוחותיך ואת יכולותיך. זה תהליך איטי וסבלני. אין בו קפיצות דרך, אבל הוא (כך נדמה לי) הדרך היחידה להתקדם במצב שאתה מתאר.

Happytom

New member
אני כרגע

נפגש עם פסיכאטר שהוא גם פסיכותרפיסט ואפילו פיתח שיטה ייחודית לטיפול שעמדה במחקרים באפקטיביות שלה.
&nbsp
אבל אני נקרע... כי אני כל פעם יוצא מהפגישה איתו ומרגיש שאני צריך פסיכולוג כדי לדבר איתו על הפגישה...
&nbsp
ואני מפחד מהגישה שהוא נותן לי.... ומאוד מאוד חושק לחזור לפסיכולוג הראשון שלי... שלדעתי הביא אותי להמון הצלחה.. אבל אני פשוט בגלל ההרס העצמי אף פעם לא התמדתי.. ותמיד חזרתי למצב מוצא....
&nbsp
הוא תמיד טוען שאני מכור לאומללות.. ותמיד אחרי שאני בונה ואני מגיע לשתות מהבאר.. אני בועט את הדלי כי אני מפחד מהמצ החדש של הצלחה וטוב ואני חוזר לרע המוכר...
&nbsp
&nbsp

ענבל כהן חמו

מנהל
התמדה

נשמע שאתה נמצא בטיפול שיכול להועיל וכדאי להתמיד בו. לוקח זמן להתקדם עם בעיות גדולות.
אולי כדאי לבדוק מולו את הפחד מהגישה שהוא נותן לך? אני בטוחה שאם אתה עושה משהו וגם נרתע ממנו סיכויי ההצלחה של הגישה קטנים.
אם זו נראית גישה טובה, כדאי לתת בה אמון ולהתקדם איתה.

Happytom

New member
אז זהו שיש לי הרגשה

שאם אני אחזור לפסיכולוג הראשון שלי (שהייתי איתו 3 שנים) זה יהיה קצר יותר ויעיל יותר.
כי עם הפסיכולוג הראשון שלי אני הגעתי לתוצאה הראויה פשוט תמיד כהגעתי לטוב והגיע הזמן לעזוב את הרע, בתת מודע פחדתי וחזרתי לרע, ככה כמה פעמיים ב7 שנים האחרונות.
&nbsp
העניין הוא שהאינטלגנציה שלי עובדת נגדי, ואני יכול להיות מאוד מינפולטור גם מול המטפל שבי (מניפולטור אפילו לא בכוונה) כדי להזין את ההתמכרות שלי... כדי שיתייחסו אליי כאל מסכן.. או להמציא כל מיני בעיות.... במקום להתמודד עם החיים...
&nbsp
והפסיכולוג שלי לא קונה את זה... עכשיו אני מבין... שהפסיכולוג שלי צדק כל הזמן... וכל הדברים שחשבתי שקרו, זה רק תירוצים כי אני מסרב ומפחד להתבגר...

ommerl

New member
אימון טיפול ומה שביניהם

יש עוד הרבה אפשרויות שהן לא טיפול של פסיכולוג קליני או פסיכיאטר והן לא קואוצ'ינג. שיטות שלא באות מהזרם המרכזי של הפסיכולוגיה והן עוסקות בטיפול נפשי רגשי עמוק לכל עניין ודבר.
&nbsp
צריך להיזהר עם זה מן הסתם. ולראות למה אתה מתחבר ולהוכחות והמלצות של לקוחות.
&nbsp
אשמח להמליץ לך על שניים שיצא לי לעבור אצלם תהליך עמוק מאוד שאני בטוח שיוכלו לעזור לך (תבחר למי אתה מתחבר יותר).

נקרעתי מצחוק, חולה על משועממים שיורדים על אחרים...

...כי רע להם בחיים,

או כי הם כאלו מטבעם ואני לא מקנא במי שבקרבתם...

למעלה