הומור שחור...

הומור שחור...

היום בשיעור ערבית,שוגר אלי פתק ובו כתוב: תשמעי בדיחה טובה... מה ההבדל בין קבלן לרופא? שקבלן מכסה את הטעיות שלו בבטון ורופא באדמה... מה דעתכם על כל הבדיחות השחורות,על השואה,ורסאי וכו´ לא חסר... האם זה בסדר לצחוק על זה או שזה פשוט מזעזע!? נקודה למחשבה... היתה הופעה של נאור ציון לפני זמן מה והוא סיפר בדיחה על ורסאי באמצע ההופעה קמה מישהי והתעצבנה היא היתה ניצולת ורסאי...

תחיה

New member
ברור ש...

זה לא בסדר, אבל בשביל החבר´ה ככה זה סבבה, אנשים מבינים את הקטע הזה. אצלנו למשל אחד החבר´ה אצלנו דודה ודוד שלו נהרגו באסון ורסאי, אז איזה יום אחד מישהו בא אלינו לשבת והתחיל להריץ בדיחות שחורות עד שהוא הגיע לאסון ורסאי ואז אותו בנאדם קם ואמר לו חביבי תשמע הבדיחות השחורות שלך אומנם נחמדות, אבל אולי תברר קודם אם יש אנשים שקרובים לכל הקטעים האלה. וזה נכון אנשים לא שמים לב למה שהם אומרים תמיד וזה עצוב קצת. אבל בתכל´ס יש בדיחות טובות.

אז ככה..[../images/Emo104.gif]

אני אישית מאוד מאוד בעד הומור שחור- והסיבה הפשוטה היא שזו דרך התמודדות. אני מדברת מנסיון; סבא שלי ז"ל היה ניצול שואה, ולא הייתה שבת שלא שמענו בדיחות על תאי הגזים וכל זה...נכון שזה נשמע חולני- במיוחד ממי שעבר את כל זה, אבל תדעו שהרבה הרבה מהיהודים בשואה שרדו רק בזכות הצחוק וההומור...אבא של ידיד מאוד טוב שלי נהרג בפיגוע במלון ´פארק´ בנתניה, ויחד איתו אנחנו צוחקים על ערבים וכל זה- נכון שזה נושא רגיש אבל זו דרך התמודדות, זה כמו בנאדם שהוא ליצן הכיתה אבל בעצם הוא מאוד מאוד ביישן ומצחיק את כולם רק כדי להסתיר את הבושה שלו...מקווה שהבנתם
נ.ב. את לומדת באולפנת כפ"פ?

s u g e r

New member
דרך להתמודדות...

אני אישית לא משתמשת בה אבל מכירה אנשים שכן... בכל מקרה, ברור שצריך להיות רגישים ולא לספר בדיחה שחורה למישהו שחווה את החוויה וכו´...

לא ניראה לי...

הדרך הזאת.... מוזרה במקצת... =) אני לא יודעת אם אשתמש בה...! חוץ מזה- מזה כפ"פ???

ת´אמת...

אני גרה שם אני עדין לא לומדת.... אבל אני מכירה בנות מהאולפנא... מאיפה את? איך ידעת?

s u g e r

New member
מה זה מוזרה? לך אולי

אבל יש אנשים שזה לא מוזר להם וככה הם מתמודדים...

beckham17

New member
יש נושאים, שאם מספרים עליהם בדיחות

שחורות, זה כואב בלב, כמו השואה. אני פשוט לא מסוגל לשמוע על הנושא הזה, אולי בגלל שהייתי בפולין. אני לא נגד, אבל נושא כמו השואה, לדעתי, אסור לספר עליו בדיחות שחורות!!!

הפשוט

New member
אין כמו הומור שחור!

וכמה שהאסון גדול יותר יש בדיחות הרבה יותר וגם יותר טובות. אז אמנם זה לא יפה כל כך אבל זה מצחיק ואין מה לעשות...ואני בעיקבות המסע לפולין דווקא חשבתי על כמה נחמדות.

את צודקת אבל....

יש לי בשבט מישהו שעבר פיגוע נפצע אנוש ובנס יצא מזה! והוא עצמו יורד על עצמו עם בדיחות שחורות כמו זה למשל: מה ההבדל בן שי (שזה מי שנפצע ) לבין תמונה? תמונה דופקים עם מסמר אחד ואת שי במלא מסמרים... זאת דרך התמדדות נעמה

נושא... אין לי רעיון!

עמיצורית!!!!! את גולשת במירק (mirc) ? בחדר עמיצור? כי נראה לי שאת נתת לי את השם של הידיד שלך המשבט להגיד עליו מי שברך ואמרנו.. דרדסית, לא?

בדיחות שחורות...

לא יודעת, זה תלוי. ז"א פעם הייתי ממש נגד כך העניין אבל עכשיו שיניתי את דעתי. תראי, לפעמים לצחוק על דברים עוזר להשלים איתם ולקבל אותם, אבל זה תלוי, מי כמה ואיפה. אבא שלי הוא חולה סרטן ואני חושבת שאם לא היינו מריצים בדיחות שחורות בבית המצב הרחוני (מבחינת שמחה) לא היה כמו שהוא היום. מבינים? מה אתם חושבים?

למעלה