הומואים ונישואין

yuvalc123

New member
הומואים ונישואין

שלום לכולם,
אני יובל בן 24 (וחדש בפורם:)).
רציתי לשאול אם יש מישהו שמכיר הומו נשוי (או לסבית דתייה שבאותה הדילמה).
אני הומוסקסואל (פעם הייתה לי מחשבה לנסות "להמיר" את הנטייה המינית דרך "עצת נפש" אבל ויתרתי על זה בגלל דברים ששמעתי וקראתי).

להיות הומו ודתי זה דבר לא פשוט. אודה על האמת, אני עדיין מתחבט עם עצמי בקשר לסוגיית הדת (עוד לפני היותי הומו, ולא בגלל חוסר הכרות עם המקורות, אני חושב שכל אדם דתי, במקום מסויים, חי בחיפוש אחר אלוהים ושיש אנשים שפשוט מתכחשים לזה). ההתלבטות הזאת מתעצמת כשאני מנסה להתוות לעצמי דרך חיים כהומו. [לא באתי לפתוח את הנושא הדתי בפורם]
אני עדיין לא החלטתי אם אני רוצה לקיים מגע מיני עם גברים. כן אני נמשך, אך במקום מסויים זה מרתיע אותי (זה די אירוני להיות הומו והומופוב בו זמנית - קשה לי להגדיר את ההרגשה...).
יתרה מכך (וזהו הדבר העיקרי), המחשבה שאני לא אקים משפחה מפחידה אותי (האפשרות לחיות עם בן זוג אינה תחליף לילדים, וגם האפשרות של אם פונדקאית איננה מושלמת. כל זה עוד לפני שמעלים את הקושי של הילד בתא משפחתי שכזה).
כל זה הביא אותי למחשבה שאולי כדאי להקים משפחה עם לסבית. (אני אפילו לא מעלה את האופצייה של חתונה בלי הידיעה של בת הזוג).
לא מתוך רצון "לרצות" את המשפחה או את הקהילה, לא מתוך רצון לכפות על עצמי שינוי ולא מתוך כוונה לחיות חיים של שקר - פשוט מתוך כוונה להקים תא משפחתי (אפילו מחוץ לארון).

כפי שציינתי לעיל - אני עדיין לא סגור על עצמי לגמרי ולא חשבתי על כל הפרטים של היישום הפרקטי (אני לא שולל מסגרת נישואין גמישה (למרות שכרגע אני נוטה למסגרת מחייבת)). אם מישהו מכיר זוג שעשה את זה או שיש מישהי שבאותו הכיוון - אפשר לשלוח לי הודעה דרך תפוז.

אני מודע למורכבות של תא משפחתי שכזה - אבל בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתכם.

שיהיה לכולכם ערב מצוין!

ספר יקר

New member
היי לך

אני חייב לומר שזה מעט מזכיר לי:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=146991094

היום אני במקום אחר ולא דתי.

היו תקופות שזה מאד העסיק אותי וגם כתבתי בפורום על כך - "הסדר הארבעה". פורטי (גיי40 גברי) גם מכיר דוגמא חיה. אני אישית לא שמעתי על הומו ולסבית שחיים כזוג מוצהר, אבל אני מאמין שקיים

ערב נפלא וברוך הבא

אם תוכל לספר עוד טיפה על עצמך (ככל שתרגיש שלא פוגע בפרטיות שלך) - נשמח לשמוע

yuvalc123

New member
תודה

קודם כל, לבקשתך, קצת על עצמי : אני כרגע לפני אוניברסיטה ומתלבט מה ללמוד (פסיכולוגיה/ביולוגיה/מחשבים/רפואה....לא סגור בכלל:) לצערי...). אוהב לצאת עם חברים, שומע הרבה מוזיקה (די מהכל - עברי, לועזי ומדי פעם גם שירים עבריים עתיקים) ונהנה מספרים טובים.

ובקשר לתגובתך:
ראשית כל - תודה על תגובתך.
פעם גם אני הייתי קיצוני בקשר לשילוב בין הדת לבין החיים כהומו ולא הבנתי איך אנשים יכולים לחיות חיים מספקים ממצב ביניים (ללא סיפוק מלא מבן זוג ועם התפשרות בדת) - היום אני כבר לא רואה את הדברים בשחור ולבן. להומו הדתי שמאמין באלוהים אין ברירה אלא לחיות כך, ובכל מקרה, אם ה"פשרה" הזאת נותנת סיפוק ושלווה - אז היא טובה בדיוק כמו כל הכרעה אחרת - בתנאי שהאדם שלם איתה ולא מתכחש לעצמו.
כפי שכתבתי - אני לא מחפש להתפשר עם עצמי ואני לא מתכחש לעובדה שאני נמשך לגברים - אבל עדיין, אני רוצה להקים תא משפחתי סטנדרטי (בתור אחד שמגיע מבית דתי אני לא אכחיש שזה מוזר לי לחשוב על משפחה חד-מינית, אני פשוט לא מכיר זוג כזה אצלנו בשכונה - אבל זו בעיה שלי:), יכול להיות שכשאני אכיר יותר אז זו כבר לא תהיה לי בעיה - אבל כרגע אני חושב שזה יותר מזה. בכל מקרה, אני לא נרתע ממגע מיני עם אשה (פשוט לא נמשך).

לפי מה שהבנתי מהתגובה - אתה חי עם בן זוג - או לפחות, בכיוון לשם - אתה לא חושב על האופציה הזאת? אתה צודק שחיים כאלו הם מורכבים, אבל אולי הם שווים את המחיר?
שלך,
יובל.

ספר יקר

New member
אז נעים מאד.

אני יקי, ואני מתחיל באוקטובר בלימודי מכינה במסלול מדעי ההתנהגות.

לצערי כרגע אני לא חי עם בן-זוג, אבל בהחלט לכיוון לשם.
לכל דבר יש את היתרונות ואת החסרונות שלו, בלי שום ספק. הכי הגיוני זה לעשות את הבחירה שנראית לך כזו שתקדם אותך לאושר.

datibalev

New member
כמוני כמוך

חדש בפורום.

רק שאני חוזר בתשובה,...והומו.

מחפש מישהי לחיות את החיי איתה.

מישהי שתבין אותי ושאוהב אותה.

לא פשוט, אבל אף אחד לא הבטיח שהחיים לא יהיו מסובכים.

בן עשרים ושלוש, לומד מתמטיקה.

אולי הייתי צריך לספר קצת על עצמי בפורום.

כשיהיה לי זמן אני אשתדל להעלות פוסט, ובינתיים

avitano

New member
היי יובל :] ברוך הבא...

מכיר ומבין את ההתלבטות שלך

אתה עדיין מאוד צעיר, לחשוב עכשיו על פונדקאות, ילד, חתונה וכו'
כשאתה עוד לא יודע אפילו מה ללמוד..
לאן אתה ממהר?
קח את הזמן, תתחבר לעצמך, תתגבש, תשלים עם עצמך, תאהב את עצמך כמו שאתה (זה יגיע...)

יש הרבה פתרונות
העלית הרבה נקודות אך לא אוכל להתייחס לכולן

ראשית עליך להיסגר מבחינת הזהות המינית שלך, אתה לא חייב להגדיר את עצמך אבל אתה צריך לדעת איפה בערך אתה עומד

מבחינת תא משפחתי
אין שום סיבה שלא תקים משפחה ותביא ילדים
אני כן יכול להגיד לך שאני מכיר הרבה משפחות כאלה ואני מכיר גם הרבה ילדים כאלה
ילדים שבאו מפונדקאות, אימוץ, שותפות וכו'
אלו ילדים בריאים שגדלים באופן בריא ושקול ובאופן שעדיף אלפי מונים על זוג צעיר ולא מבוסס שבטעות נכנס להיריון ומתמודד עם ילד שלא היה בתכנון

אתה יכול להביא ילד בפונדקאות, זה ילד ביולוגי שלך ללא אמא בתמונה
אתה לא חייב לגדל אותו לבד.. ואתה גם לא חייב לבחור בדרך הזו

אתה יכול גם להביא ילד בשותפות
וזה קיים לא מעט

יש לי חבר טוב שהכיר זוג לסביות והוא מבין איתן ילדים, ילד אחד מכל אחת
הן זוג של עשר שנים
הוא הומו שמחפש זוגיות עם גבר
אבל במקביל הוא הולך להביא איתן ילדים
לא רואה בזה בעיה, במקרה שלו הוא לא דתי אז הוא לא שוקל להתחתן, והוא מחוץ לארון אז זה גם קל יותר

אבל הוא הגיע למקום הזה, רק אחרי שהוא היה שלם עם עצמו...
זה משהו ששוב אני אחזור - אתה לא שם...

אל תכניס את עצמך למחשבות האלה
עם השנים אתה מגבש את עצמך ואתה לומד להבין להכיר ולראות מה עושה לך טוב ומה באמת אתה רוצה

והכי חשוב שיהיה לך ולכולנו רק טוב P:

yuvalc123

New member
ברוכים הנמצאים

עוד זמן תמיד יכול לעשות טוב...למרות שגיל 24 במונחים של דוסים זה כבר די מבוגר:)
סתם שאלה מסקרנות - את הזוגיות שלכם אתם מגדירים כמשפחה? או כזוגיות רגילה?
ערב מצוין!

avitano

New member
שלהם - לא שלכם... :]

סיפרתי על חבר
לא עליי.. אני רווק בלי ילדים :]

לא חייב להגדיר

ואם יש זוגיות עם בנזוג זאת זוגיות רגילה, כמו אצל סטרייטים
זה הופך למשפחה כשיש ילדים בתמונה לא?

לא שזה כזה משנה.. מה זה משנה איך מגדירים?

רiאיש

New member
מה שמזכיר לי שמחר יום קומיקס חינם

מחלקים קומיקסים חינם ב"קומיקס וירקות" - למי שבתל אביב כדאי ללכת

http://www.cnv.co.il/

ואפשר לשלב את זה עם בתים מבפנים שמתקיים עכשיו בתל אביב

חבל שאני לא יכול ללכת :-\

אורי 1113

New member
למה ויתרת על עצת נפש?

אני חושב שכדאי לנסות ואז תוכל להתחתן לא עם לסבית אלא עם רגילה
בהצלחה

אתה מדבר כאילו אם רק מנסים זה מצליח

זה מטעה, משום שהרוב הגדול של המנסים - נכשל.
השיטה של "עצת נפש" לא מומלצת בחוגים נרחבים של הפסיכולוגים, להיפך, הם מגנים אותה.

datibalev

New member
מנסים זוהי ההגדרה

מי הבטיח שתמיד מצליחים

לא תממיד אפשר להתגבר על כל הקשיים, אבל זה לא אומר שלא צריך להתאמץ.

אבל כמובן שהאווירה לא צריכה להיות מלחיצה, ואסור שתהיה כפייתיות, לא של אחרים ולא של האדם את עצמו. כי הלחץ לא מוליד דבר טוב אלא רק יגרום לתסכול.

אצלי הלבטים נגמרו

ברגע שזכיתי באהבה הדדית עם גבר.
בבת אחת הבנתי את מקומי וידעתי שכאלו עוצמות לא אחווה עם (כנראה) אף אשה..
אבל אני יודע מחברים שלא תמיד זוגיות הומוסקסואלית מבטיחה מנוחה על זרי דפנת ה"קבלת העצמי" וכו'.

לגבי ילדים - זו אכן סוגיה בוערת שמטרידה גם אותי. בארץ הסיכויים לקבל ילד באימוץ אפסיים אם לא מדובר בזוג הטרוסקסואלי.
פונדקאות- תחום בעייתי ביותר, במיוחד במדינות העולם השלישי. פונדקאות במדינות מפותחות יקרה פי כמה וכמה.
והקמת תא משפחתי אלטרנטיבי כזה- או עם אם חד הורית או עם זוג לסביות. יש יתרונות וחסרונות.

מחקרים מראים שילדים בסך הכל צריכים שני מטפלים, לא משנה המין. זה עדיף בהרבה על חד הוריות.

יש את הפרויקט של הרב הזה
http://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-4804795f6f3c231006.htm
אישית, אני מאד לא בעד.. חיים של הסתרה גובים מחיר כבד, לדעתי.

מדי פעם בפורום כותבים גברים נשואים.רובם מתארים אומללות בקשר וחוסר סיפוק.. אני מאמין שאם תדפדף אחורה
תגיע לכמה שרשורים כאלה..

למעלה