הומאופטיה

nofaritrit

New member
הומאופטיה

שלום לכולם. לפני מספר חודשים הגעתי למטפל בהומאופטיה קלאסית. אין לי כל הבנה בהומאופטיה קלאסית אבל אני מרגישה שנעשו דברים מאוד לא אתיים בזמן הטיפול. הבטחות שוא, התעסקות במין ופנטזיות מיניות בצורה שלדעתי היתה מוגזמת פולשנית ומניפולטיבית. (המטפל אף שיתף אותי בפנטזיות מיניות שלו כדי לגרום לי להחשף מכיוון שלא רציתי. קרו דברים נוספים רבים. אנ י מרגישה שנפלתי קורבן להבטחות שוא שלו מכיוון שרציתי שהטיפול יצליח. חשוב לי מאוד לדבר עם הומאפאט מכיוון שאני חשה שנפלתי קורבן למטפל מגלומן וסוטה. אני חשה מבולבלת, מרומה ובמצב גרוע אף יותר ממה שהיה לפני כן. אשמח לדעת אםהומאופטים עוברים הכשרה כלשהי בפסיכולוגיה. אשמח אם תוכלו לעזור לי. בתודא מראש.

מאחלת לך הצלחה

אולי תוכלי להעזר במוקד הטלפוני 1202 שמסייע לנפגעי תקיפה ואונס ? כי גם אם לא היה אונס פיזי אז אפשר להעזר בהם ! ומקווה שגם תגישי נגדו תלונה במשטרה כדי שלא יפגע באנשים אחרים..

pazro

New member
הכשרה בפסיכולוגיה?!

הצחקת אותם. מאחר ואין תקן ורפואה אלטרנטיבית כל אחד יכול לתלות שלט על הדלת ולהתחיל לעבוד.

SideKick

New member
ומי אדוני?

המבקר בפורומנו בפעם הראשונה ומביע דעה מגובשת כל כך על עולם הרפואה המשלימה?

pazro

New member
מישהוא שפגש יותר מה "רופא" אחד

שקיבל את תואר ה"דוקטור" שלו בהיתכתבות. שלא יבינו אותי לא נכון אני לא נגד רופאים/מטפלים שעוסקים ברפואה משלימה, אני נגד חוסר המדניות של המדינה בקביעת סטנדרטים בנושא. מה לעשות אבל היום כל אחד יכול ליקרוא לעצמו מרפאה כזה או אחר,ואין לנו או לחוק מה לעשות בנידון. בבקשה אל תגידו לי שמעולם לא פגשתם "רופא" שקיבל את ההכשרה שלו בכך ששלך כסף בדואר.

tomerit

New member
קשה לשמוע אבל הוא צודק

אחרי הכל כיום בגלל העדר החוק כל אחד באמת יכול לטעון שהוא מרפא ברפואה משלימה. הבן אדם שהגיב לא הביע ביקורת אלא ציין את המצב הקיים ואני חושבת שהוא צודק. לכן כדאי לשאול את המטפל איפה למד, כמה שנים, במה בדיוק הוכשר.

SideKick

New member
תגובה לשניכם...

אני לא פגשתי אף אחד שקיבל תואר דוקטור בהתכתבות. אולי זה בגלל שכאשר רציתי לפנות למישהו, קודם שאלתי וביררתי וקיבלתי המלצות. אני לא יודעת מה נקרא אצלך ביקורת, אבל להגיד על כל התחום "הצחקת אותי" זה לא תיאור מצב - זאת ביקורת מהסוג הנחות ביותר. זאת הכללה בלי כיסוי. ובנושא התחושות שהפונה תיארה, אין להן שוב קשר לדרך שבה המטפל ההוא קיבל את הכשרתו. יכול להיות האדם המלומד ביותר ובעל הנסיון הרב ביותר ושעדיין יהיה בעל מידת נכלוליות גבוהה ושיטריד מטופלים/ות. הרי סיפורים כאלה אנחנו שומעים כל יום בתקשורת, ושהם קורים מצד רופאים "אמיתיים", בעלי תואר שנרכש במשך 7 שנים באוניברסיטה, מצד עורכי דין "אמיתיים", מצד מורים "אמיתיים" ועוד. עניין החקיקה בנושא הרפואה המשלימה הוא סיפור סבוך בפני עצמו, ואין לו שום קשר למה שנכתב בהודעתה של נופרית.

אדומה2

New member
תשובה לפניה המקורית ../images/Emo46.gif

מרוב דיונים נשכחה הפניה המקורית שהיא חשובה מאוד. אין מצב שיש דיבור שגורם לך להרגיש שפלשו לך לפרטיות וחרגו מגבולות המותר, ולקרוא לזה "טיפול". לתמיכה אכן אפשר לפנות ל- 1202, ואני מעודדת מאוד פניה לעמותת הגג, על מנת לפחות לדווח על ה"מטפל" הזה. לא נראה לי שמנהלת הפורום תסכים לזאת, אבל אני באופן אישי הייתי מפרסמת את שמו ברבים- גם פה וגם בפורומים אחרים- למען יראו וייראו. אני לא יודעת את הכתובת של האתר של עמותת הגג באופן מדויק, אבל אני יודעת שהם חלק מד"ר יאנג, תוכלי לחפש שם. מי שמכיר או יודע, אנא לתקן אותי. בהצלחה, יעל

SideKick

New member
צודקת...

באמת לא אסכים לפרסום שמו של מישהו בצורה כזאת. לפחות לא לפני שיוכח שבאמת האדם (המטפל) אשם במה שמיוחס לו. ועד שתוקם ועדה פרטית של הפורום שלנו שתזמן מטפלים שיתייצבו בפניה ויתנו לה את הדין וחשבון על מעשיהם, לא נוכל לפרסם את שמותיהם. ובקשר לפנייה המקורית - לנופרית. אני הייתי פועלת בשני מישורים. האחד - לדבר על זה עם מישהו שאני סומכת על דעתו. פשוט לספר ולתאר את מה שהיה, את הדיאלוגים לפרטי פרטים, את התחושות, את מה שנאמר משני הצדדים. חברה טובה או חבר טוב, או קרוב משפחה שאפשר לסמוך על דעתם יכולים פעמים רבות לשמש מראה טובה ולתת פרופורציות על הדברים. במקביל - כמו שהבעת את רצונך בפנייתך - לדבר עם הומיאופת נוסף. אולי יש דברים מקצועיים שאיש מקצוע אחר יוכל לשפוך עליהם אור. ורצוי שזה יהיה מישהו שלא יכיר את ההומיאופת שאליו פנית. אם לאחר שיחה עם הגורמים הללו עדיין תהיה לך תחושה דומה לגבי מה שהתרחש שם, בהחלט ניתן לפנות לאחד מאירגוני התמיכה ואולי אפילו ישירות למשטרה. כי בהטרדות יש לטפל ברמה הפלילית, ולא משנה מאיזה סקטור מקצועי הן מגיעות. מכל מקום - אם אכן תקבלי תמיכה לתחושותייך והאדם שעליו את מדברת אכן יואשם במה שאת מייחסת לו (בין אם זה באופן חוקי-פלילי ובין אם על ידי ועדה כלשהי שתבדוק את הנושא) - כן תהיה הצדקה לפרסם את שמו בהקשר זה בפורום, למען יראו וייראו.

pazro

New member
לא צריך להיפגע

אני מקווה שהבנת שההודע שלי טובלה בהרבה ציניות. אני מעולם לא אמרתי שאין מטפלים טובים. או שכולם רמאים. רק צינתי את העובדה שאין אליה ויכוח, כי אין היום דרך בטוחה לדעת אם המטפל שלך למד במקום רצני או לא. לפחות לי כאדם מן השורה שלא מכיר שמות של מוסדות מכובדים ללימודי רפואה משלימה.

זה נשמע כמו הטרדה

ראשית תודה לדוד כפרי שהפנה אותי להודעה הזאת
אני אגייס את הנסיון שלי בשני הנושאים כדי לענות לך: יש דבר שנקרא יחסי מטפל מטופל. שאחד הדברים שהוא בא למנוע זה את הניצול לרעה של הביטחון שאת רוחשת למטפל שלך. חשוב לבטוח במטפל, אבל חשוב יותר שהמטפל לא ימעל באמון הזה. ראשית, אם את מרגישה לא נוח עם המטפל שלך הייתי מציע לך להחליף מטפל בלי קשר להטרדה המינית. סך הכל את זו שמשלמת על הטיפול ומגיע לך לקבל את המכסימום. שנית בנוגע להטרדה המינית, ההגדרה היבשה דורשת שתבהירי פעם אחת שמעשה (במקרה הזה התעסקות בפנטזיות מיניות) מפריע לך ואז אם הוא ממשיך זו נחשבת להטרדה מינית. העובדה שהוא המטפל שלך עושה את העברה עצמה ליותר חמורה אבל היא לא משפיעה על תנאי המפתח שצריכים להתקיים כדי שזו תהיה הטרדה. לגבי הבטחות השווא, אני מניח שאן בהם אספקט של הטרדה מינית, אבל הם יכולים להצטרף לטענה על ההטרדה כדי לחזק אותה. אם תבחרי להגיש תלונה, הייתי מציע לך לעשות אחד מהדברים הבאים ועדיף את שניהם: שתפי מישהו שאת סומכת עליו במה שעברת, מישהו שיוכל להיות איתך לאורך התהליך כי חשוב מאוד שלא תעברי את התהליך לבד (שניים זה תמיד ביחד) פני אל המרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית (טלפון 1202) כדי להתייעץ. את לא חייבת לקבל מהם עזרה והם לא יכריחו אותך או ילחצו עלייך בשום כיוון. אבל זה טוב להתייעץ עם אנשים מנוסים בנושא שיכולים לתמוך בך, לתת לך מנסיונם וגם ללוות אותך בתהליך אם תרצי. מאוד מעציב אותי לשמוע על מקרים כאלו. זה מקומם לדעת שיש אנשים שבוחרים לנצל אחרים דווקא במקומות שבהם הם צריכים עזרה. עכבר

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifלהבליט את התגובה של עכבר

כתום. הוא אחד המנהלים בפורום נפגעי/ות תקיפה מינית, ושווה להקשיב למה שהוא אומר. בתחום כמו שלנו, שבו הכללים של מותר ואסור שונים מהמקובל ברפואה ה"רגילה", צריך תמיד לעמוד על המשמר, בשני הכיוונים - גם לגבי הציפיות של מטופלים, גם לגבי מה שמטפלים עושים.

למעלה