הולנד

balnk

New member
הולנד

היי בשבועות הקרובים אני מתכוון לעבור לרוטרדם אשר בהולנד כדי להתחיל ללמוד תקשורת. בינתיים אני מחפש קצת כיוונים ותהיתי אם מישהו יוכל לעזור לי. מקומות עבודה, קהילה יהודית, מקומות בילוי או כל דבר אחר שיוכל לעזור לי להתאקלם בארץ החדשה. המון תודה מראש.

ro99

New member
התאקלמות בהולנד

אני בעצם לא כל כך יודעת את התשובות לשאלות שלך... מקומות עבודה? אני משערת שיש לך אזרחות/רשיון עבודה? זה תלוי בכשורים ובנסיון שלך. יש סוכנויות שאפשר לפנות אליהן, אבל אתה צריך לתת אינפורמציה יותר ספציפית לגבי מה אתה בדיוק מחפש. קהילה יהודית? אתה בטוח? אני מחוסר ברירה ובגין העבודה שלי לפעמים באה במגע (אני משתדלת שיהיה כמה שיותר חטוף) עם הקהילה היהודית/ישראלית באמסטלביין (פרבר של אמסטרדם: משהו בסגנון בת-ים ההולנדית רק בלי החוף והשמש...) ואני תוהה אם אתה באמת רוצה להיות חלק מזה. הקהילה היהודית זה לא קשור למה שאתה מכיר בישראל: זה מין עירבוב בין הולנדיות ואידישקייט ונוסטלגיה למה שאף פעם לא היה (והקטע של הנוסטלגיה גם תופס לגבי הקהילה הישראלית פה). בעיני זה זוועה, אבל על טעם ועל ריח... לי לא ברור למה זה נחוץ. אתה הרי הולך ללמוד פה. תאמין לי שתפגוש מספיק אנשים בחיי היום יום שלך, כך שלא נראה לי שתזדקק לביביסיטר קהילתי. עדיף להתערות בחיים המקומיים ולחיות את הולנד באמת. וברוטרדם יש מספיק אנשים מחלקים שונים בעולם כדי שלא תרגיש זר כל כך ומנוכר. כי אל תחשוב שה"קהילה" פה תקבל אותך בידיים פתוחות (למעט אולי אירגון שלהומו, האירגון היהודי ההומו-לסבי, מצרפת כתובת האתר שלהם), כי הם לא בדיוק מיטב רחוב שיינקין... אלו שכן אחרים (אלטרנטיבים מאיזו בחינה שלא תהיה, לא רק הומו/לסבי וכו') לא מסתובבים בחוגים כאלו. החיים פה לא כל כך קשים, אז אל תדאג כל כך. יהיה בסדר!
ברוך הבא.

למעלה