הולנד

SagiG2

New member
הולנד

שלום לכולם,

במידה והוצאתי אזרחות רומנית, ואני מתכנן מעבר להולנד למס' שנים, עלי להוציא אזרחות הולנדית בכדי שאוכל לתנהל כ"אזרח"?
כלומר לעבוד בצורה מסודרת, להוציא רשיון נהיגה, לפתוח חשבון בנק וכו'?

אני שואל כי הבנתי שעלי לוותר על האזרחות הישראלית מכיוון שלא מאשרים "כפל" אזרחויות.

אודה לכל מי שיסייע,

RonspotNL14

New member
בוא נתחיל מזה

שאתה צריך לפי הרשות ההגירה ההולנדית לתת סיבה לשהות שלך בהולנד (אם זו עבודה איזה סוג של עבודה למשל)ולפי זה יקבע המסלול שלך בהמשך
בהולנד אין כפל אזרחויות ככה שגם על הדרכון הרומני וגם על הישראלי (במידה ותעמוד בכל התנאים )תצטרך לוותר ובנוסף לזה אם יש לך אישורי שהייה ועבודה והכל בסדר אפשר לעבוד לפתוח חשבון בנק וכו

Nobilis

New member
אה, לא.

אם הוא מגיע עם דרכון רומני הוא לא צריך לתת לרשויות ההגירה שם הסבר על כלום. למעשה, הוא לא צריך להיות איתן במגע כלל. אין חובת רישום לאזרח אירופי מול ה-IND.

RonspotNL14

New member
לך לדף של הIND

שם רשום אחרת לגבי אזרחים רומנים אבל מה אני יודע אתם יודעים יותר טוב מהרשויות בהולנד

Nobilis

New member
הנה הדף

https://ind.nl/en/individuals/residence-wizard/eu/registration-for-eu-citizens
&nbsp
ובשבילך - "You are not required to register with the IND". החריגים היחידים (וזה מצויין בדף) הם קרואטים. רומנים ובולגרים אינם שונים משאר אזרחי האיחוד החל מה-1 לינואר 2014 (שעבר כבר מזמן).
&nbsp
רון - תלמד לקבל תיקון. לא צריך להתווכח גם כשאתה טועה.

forglemmigej

New member
אין צורך להוציא אזרחות הולנדית

כאזרח האיחוד האירופאי אתה יכול להתישב ולעבוד בכל מה שתרצה , אותו דבר יתר הדברים עליך רק להרשם ברשות המקומית על מנת לקבל Burgerservicenummer (BSN) (Citizen's Service Number) ועם זה אתה פותח חשבון בנק, רישיון נהיגה ושאר ביורוקרטיות.
האם יש לך כבר את האזרחות הרומנית בכלל?

SagiG2

New member
היי forglemmigej

כן, קיבלתי את התעודה לפני מס' חודשים בשגרירות. אני מניח שעכשיו אני צריך לפנות לעורך דין כדי להוציא דרכון רומני בכדי להתנייד באירופה (עבודה, לימודים רשיון נהיגה)?

RonspotNL14

New member
איזה תעודה בדיוק קיבלת?

עבודה לימודים רשיון נהיגה זה הכל תכוף למדינה בה אתה מתכוון לגור

Nobilis

New member
אוקי, אז...

אתה צריך דרכון רומני או תעודת זהות רומנית. עם אחד מאלו תוכל לעבור. תעודת האזרחות לא מעניינת בהקשר הזה.

guybcn

New member
אהלן

גם אם היית רוצה להוציא אזרחות הולנדית, אין באפשרותך כרגע. ע"מ להתנהל כתושב לכל דבר (אזרח או לא, זה לא משנה) עליך להגר חוקית - שבמקרה שלך זה אפשרי באמצעות האזרחות הרומנית.

למעלה