oלט אבוקדו
New member
הולנד/אמסטרדם
שלום לכולם,
לפני כשבועיים עברנו לאמסטרדם (בעלי, אני ופעוטה בת שנתיים וחצי) והצטברו אצלי מלאאן שאלות, אשמח מאד לשמוע את דעתכם...
חנויות הכל בדולר ודברי יצירה - יש דבר כזה פה? רוצה ללכת עם בתי לקנות כל מיני פיצ'פקעס זולים, להכין דברים בבית, משחקים קטנים וכו'...יש משהו מקביל למה שיש בארץ?
לימודי הולנדית - הבנתי שעדיף להירשם לקורס מאשר לבד, האם יש בי"ס מומלץ? האם יש לימודים חינמיים לתושבי האיחוד?
ביטוח בריאות - למיטב הבנתי כדאי לעשות דרך חברת CZ, האם יש המלצות נוספות? לציין שלא באנו לרילוקיישן דרך חברה, אלא עצמאית.
סלולרי - רוב השיחות תהיינה שיחות מקומיות, יש חברה מומלצת? או שהכל אותו הדבר...?
טבעונות - חוץ מאקופלאזה, יש עוד חנויות מומלצות ידידותיות לטבעונים? אגב, שמעתי שיש מסעדה חדשה שנפתחה באמסטרדם ליד הסנטרל סטיישן, מישהו יודע פרטים נוספים?
מספרה - מחפשת מקום עם מחירים סבירים (לנשים)....אשמח לקבל המלצה...
ובמידה ויש פה הורים,
גן? בייביסיטר? מטפלת? מה נהוג? מחירים? בתי בת שנתיים וחצי...
ושאלה אחרונה,
ההורים של בעלי באים לביקור בעוד כחודשיים (לא היינו בארץ קרוב לארבעה חודשים), הם יהיו פה עשרה ימים ורצינו לתת להם חוויה קצת אחרת ממה שהם רגילים (בתי קפה, מוזיאונים, קניות). אשמח לקבל המלצות של מקומיים
, אפשרי גם מחוץ לאמסטרדם ואולי עדיף...
***אנחנו מחזיקים בדרכון אירופאי אם זה משנה
***קראתי את התקנון והתחלתי לפרסם הודעה בפורום ישראלים עוברים לאירופה, אבל לומר את האמת, מקריאה בו, הפורום נראה קצת....לא נעים...ופה הרבה יותר ידידותי ומסביר פנים, אז אני מקוה שזה בסדר. במידה ולא, אני מניחה שהמנהלים ימחקו את ההודעה.
ועוד דבר, כל טיפ הקשור להולנד יתקבל בברכה
תודה רבה מראש וסורי על מטר השאלות.
שלום לכולם,
לפני כשבועיים עברנו לאמסטרדם (בעלי, אני ופעוטה בת שנתיים וחצי) והצטברו אצלי מלאאן שאלות, אשמח מאד לשמוע את דעתכם...
ובמידה ויש פה הורים,
ושאלה אחרונה,
ההורים של בעלי באים לביקור בעוד כחודשיים (לא היינו בארץ קרוב לארבעה חודשים), הם יהיו פה עשרה ימים ורצינו לתת להם חוויה קצת אחרת ממה שהם רגילים (בתי קפה, מוזיאונים, קניות). אשמח לקבל המלצות של מקומיים
***אנחנו מחזיקים בדרכון אירופאי אם זה משנה
***קראתי את התקנון והתחלתי לפרסם הודעה בפורום ישראלים עוברים לאירופה, אבל לומר את האמת, מקריאה בו, הפורום נראה קצת....לא נעים...ופה הרבה יותר ידידותי ומסביר פנים, אז אני מקוה שזה בסדר. במידה ולא, אני מניחה שהמנהלים ימחקו את ההודעה.
ועוד דבר, כל טיפ הקשור להולנד יתקבל בברכה
תודה רבה מראש וסורי על מטר השאלות.