הולנד/אמסטרדם

הולנד/אמסטרדם

שלום לכולם,
לפני כשבועיים עברנו לאמסטרדם (בעלי, אני ופעוטה בת שנתיים וחצי) והצטברו אצלי מלאאן שאלות, אשמח מאד לשמוע את דעתכם...
חנויות הכל בדולר ודברי יצירה - יש דבר כזה פה? רוצה ללכת עם בתי לקנות כל מיני פיצ'פקעס זולים, להכין דברים בבית, משחקים קטנים וכו'...יש משהו מקביל למה שיש בארץ?
לימודי הולנדית - הבנתי שעדיף להירשם לקורס מאשר לבד, האם יש בי"ס מומלץ? האם יש לימודים חינמיים לתושבי האיחוד?
ביטוח בריאות - למיטב הבנתי כדאי לעשות דרך חברת CZ, האם יש המלצות נוספות? לציין שלא באנו לרילוקיישן דרך חברה, אלא עצמאית.
סלולרי - רוב השיחות תהיינה שיחות מקומיות, יש חברה מומלצת? או שהכל אותו הדבר...?
טבעונות - חוץ מאקופלאזה, יש עוד חנויות מומלצות ידידותיות לטבעונים? אגב, שמעתי שיש מסעדה חדשה שנפתחה באמסטרדם ליד הסנטרל סטיישן, מישהו יודע פרטים נוספים?
מספרה - מחפשת מקום עם מחירים סבירים (לנשים)....אשמח לקבל המלצה...
ובמידה ויש פה הורים,
גן? בייביסיטר? מטפלת? מה נהוג? מחירים? בתי בת שנתיים וחצי...
ושאלה אחרונה,
ההורים של בעלי באים לביקור בעוד כחודשיים (לא היינו בארץ קרוב לארבעה חודשים), הם יהיו פה עשרה ימים ורצינו לתת להם חוויה קצת אחרת ממה שהם רגילים (בתי קפה, מוזיאונים, קניות). אשמח לקבל המלצות של מקומיים :), אפשרי גם מחוץ לאמסטרדם ואולי עדיף...

***אנחנו מחזיקים בדרכון אירופאי אם זה משנה
***קראתי את התקנון והתחלתי לפרסם הודעה בפורום ישראלים עוברים לאירופה, אבל לומר את האמת, מקריאה בו, הפורום נראה קצת....לא נעים...ופה הרבה יותר ידידותי ומסביר פנים, אז אני מקוה שזה בסדר. במידה ולא, אני מניחה שהמנהלים ימחקו את ההודעה.

ועוד דבר, כל טיפ הקשור להולנד יתקבל בברכה :)
תודה רבה מראש וסורי על מטר השאלות.

MayFebruar

New member
ברוכה הבאה לפורום ולאירופה!

השאלות שלך מתאימות לפורום, אל חשש

מקווה שההולנדים בפורום יוכלו לעזור לך ואת כמובן מוזמנת להישאר ולהשתתף.

תשובות חלקיות

היי סלט,

ראשית - שיהיה בהצלחה במעבר, אחלה מקום לגור בו (במיוחד בשביל ילדים).

אין לי תשובות לכלל השאלות, אולם כולי תקווה שאלו שיש לי - יעזרו לך:

- חנויות יורו בהולנד:

Wibra
Zeeman
Euroshop
Xenos
Action

אקשן מאוד מומלצת אולם גם באחרות יש לא מעט.

- לא סגור על הנחות לתושבי האיחוד, כדאי מאוד לבדוק זאת מול העירייה (חמנטה בהולנדית), ישנן חברות פרטיות שלומדים בהן או ישירות או דרך העירייה (ואז יש אפשרות לסבסוד, אבל לא תמיד), חברה בשם TOP TAAL קבלה לא מעט מחמאות על איכות גבוהה, כמו כן, קורסים דרך האוניברסיטאות המקומיות (VU ו-UVA) נחשבים למאוד טובים (אני עשיתי דרך VU והתרשמתי לטובה).

- ביטוח עשינו דרך OHRA ויצא לנו די טוב, אבל אין לי ניסיון עם חברות אחרות.

- סלולרי, למיטב הבנתי אין הבדלים גדולים בחבילות, אבל שווה לעשות בדיקת רוחב בין ההצעות השונות.

- אני חושב ששמעתי על מסעדה טבעונית אחת או שתיים בעיר, אבל לא זוכר בדיוק. בנוגע למקומות לרכישת מזון, ניתן גם לרכוש מבחר רב הן ברובע הסיני של אמסטרדם (Newmarkt), יש שם לא מעט מוצרים על בסיס סויה (טופו, טמפה וחברים), ירקות שונים ומשונים וגם ניתן לרכוש באלברט-היין (AH) לא מעט מוצרים של טבעול (נקרא כאן Tivall).

- בתור בחור קרח אני אומר next

- יכול לקשר אותך עם בייביסיטיריות ישראליות, בדר"כ נערות בגילאי 16 עד סטודנטיות בגילאי העשרים פלוס, בייביסיטר יוצא בדרך בין 6 ל-8 יורו לשעה. גנים כאן יקרים עד לתחילת הבית ספר בגיל 4, בממוצע מחירים נעים על כ-300-400 יורו בעבור כל יום בשבוע (למשך חודש), הגנים פתוחים מסביבות 7:30 ועד 18:30. לא מכיר כל כך באמסטרדם.

- המלצות לטיולים:

אם הם לא היו בכפרים ההולנדים אז שווה לבקר בזאנס ססחאנס וולנדם ומארקן.

אפשר ללכת על חיטהורן (ונציה של הצפון).

מוזיאון הים הדרומי באנקהאוזן.

לימבורג וסביבתה.

איי הולנד בצפון (המלצה לטרסכלינג) - http://en.wikipedia.org/wiki/Terschelling

אולי ההורים קצת מבוגרים, אבל אני מגלה שהחוויה של האפטלינג מתאימה לכלל הגילאים

שיהיה בהצלחה ובכיף!
עמית

מעולה אתה!

תודה רבה! בהחלט אשמח לטלפון של בייביסיטריות...תוכל בבקשה לשלוח לי בפרטי?
המון תודה על כל המידע!! הולכת לקרוא בעיון את הדברים ומרשה לעצמי לחזור עם שאלות נוספות :)
שוב תודה!

מספרה -

לאחר שנים רבות של ניסוי תהייה וטעיה: לא להכנס לספרים הולנדיים
יש שני ישראלים: את עידו אני מכירה והוא מספר טוב - אבל יקר.
יש לי גם איטלקי חמוד להפליא שמספר עוד יותר טוב
שניהם בסביבות ה-45 יורו
אבל לאחרונה במסגרת קיצוצים גיליתי ספרית סינית ללא שצריך לקבוע מראש ב-16 יורו
שסיפרה אותי מצוין
חברה שלי, שגם אהבה ספרי צמרת גילתה את הספרית התורכית השכונתית שלה.
אני מציעה לך להתנסות בשכונה שלך ולפנות דווקא לזרים

- אחד שצריך להסתפר

AshkA_

New member
מספרה זולה

BIANCO. נמצאים בסוף רחוב rosengracht, ליד תחנת Marnixstraat.
15 יורו לתספורת נשים כולל חפיפה.

למעלה