הולכת לאיבוד

llullaby

New member
הולכת לאיבוד

לא יודעת אם זה המקום הנכון.
אני פשוט הולכת לאיבוד מבחינת לימודים. עכשיו מתבצע שיא ההרשמה לאוניברסיטאות ואני פשוט אובדת עצות לאיזה כיוון ללכת.
יש לכם טיפים או רעיון איך מוצאים או לפחות מנסים למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה בשבילי?
תודה וסופשבוע נעים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיוון לימודים

כמובן שקשה לתת טיפ כללי.
העיצה הכי טובה שאפשר לתת היא לבחור משהו שאת אוהבת, ומצליחה לדמיין את עצמך עוסקת בו ומעמיקה בו. אלינו המאמנים מגיעים מאוחר יותר אילו שבחרו משהו שהם לא אוהבים "אבל הוא משתלם", עייפים ושחוקים מעיסוק במשהו שלא מעניין, ומתוסכלים מזה שעליהם להתחיל מחדש במה שהם אוהבים, או מכך שמאוחר להתחיל מחדש מה שהם אוהבים.

אם את אבודה, אימון אישי יכול לעזור לך למקד.
עוד יכול לעזור לך למקד - חשבי על עשרת העיסוקים ותחומי הלימוד שהכי בא לך עליהם או שאת שוקלת. מצאי אנשים שעוסקים באותם תחומים - תמיד יש חבר של חבר או חבר של ההורים וכו', ובקשי להפגש איתם. תשמעי על המקצוע, מה עושים בו, במה זה כרוך - הלימודים והעיסוק, כיצד נראים החיים אחרי הלימודים. זה יסייע לך לראות את הדברים בצורה מציאותית ולנפות מה שלא בכיוון.

llullaby

New member
היי ענבל

תודה רבה רבה על התשובה
הצלחת למקד אותי קצת על דרך פעולה הלאה.
יש לי שאלה נוספת. הנתונים שלי (פסיכומטרי/בגרויות) לא מספיקים כדי להתקבל לתחומים שיותר מעניינים אותי.
אני כבר בת 23, רוב החברים שלי כבר בעיצומה של השנה הראשונה של הלימודים. דבר זה גורם לי לרצות "להזדרז" וללכת ללמוד משהו שאני פחות מתחברת אליו על מנת שאתחיל ללמוד כבר בשנת הלימודים הקרובה במקום לעשות מכינה/שיפור פסיכומטרי וכו'. האם דבר כזה נראה לך שיקול? אני לא רוצה "לבזבז" את הזמן.
תודה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה יבזבז את הזמן?

נראה לי שללמוד משהו שאת לא מתחברת אליו יהיה בזבוז הזמן הגדול ביותר. אם תגלי בשלב יותר מאוחר שאת רוצה משהו אחר יהיה עוד יותר קשה "לבזבז" את הזמן ולהתחיל מחדש.
היו לך סיבות ללכת ללמוד רק עכשיו, את לא צריכה להשיג אף אחד. תמשיכי לעשות את הדברים בקצב שנכון לך.
אולי חלק מהבלבול שאת חשה נובע מהסיבה הזו. מה שאת רוצה דורש ממש עוד שנה של עבודה ו"בזבוז זמן", ומה שאת יכולה להתקבל את לא רוצה.
אם את מורידה את החלק של בזבוז הזמן - ושואלת את עצמך מה באמת את רוצה - ההתלבטות נראית קלה יותר?
ומשהו ששווה לבדוק - אולי אפשר לקחת קורסים בתחום שאת מעוניינת בו מתוך מסלול אחר - ולבדוק אם אפשר לעבור בהמשך? או לשפר ציונים במקביל ולעבור בשנה השנייה למה שאת רוצה?

אהבתי את ההצעה לדבר עם אנשים

על העיסוקים אותם אנחנו שוקלים.
לפעמים מבפנים זה נראה שונה מאשר מבחוץ.

ספר מעניין שלא בהכרח יעזור ישירות, אבל יכול לשפוך אור על הנושא הזה של תחזיות - איך אנחנו חוזים את העתיד ואיך אפשר לשפר את יכולת החיזוי שלנו - "להתקל באושר" של דניאל גילברט.

בהצלחה

למעלה