הולכי רגל

INMI

New member
הולכי רגל

כשעוצרים להולך רגל, והוא עובר במעבר חצייה(לדוגמא) - האם צריך לחכות עד שהוא יגיע למדרכה השנייה, או שאפשר לנסוע כבר כשהכביש פנוי? אם אפשר אז תשובה אחת שתיהיה לפי חוק, ותשובה שנייה תיהיה בנוגע לטסט - ותאמינו לי שהרבה פעמים זה שונה. תודה.

be_roo

New member
החוק לא מתייחס ספציפית למדרכה

הוא דורש ממך לאפשר להולך הרגל לסיים את החציה בבטחה. אז מדוע לא להתחיל בנסיעה מיד כשהוא עובר את קו המכונית? כי צריך לזכור שהולכי רגל הם לא נהגי מכוניות, הם יכולים תוך שניה להזכר ששכחו משהו ולחזור על עקבותיהם הישר לתוך הפגוש שלך. מצד שני, יש מעברי חציה ברוחב של 3 נתיבים, ואם אתה בנתיב קיצוני אחד, והולך הרגל עוד לא עלה על המדרכה אבל למעשה נמצא 6 מטרים ממך וגם אם יחליט להתחרט לא תסכן אותו, אם כי העובדה שאתה עומד וחוסם מעבר של רכבים אחרים כן מעניקה לו הגנה מסויימת מנהג שאולי לא יבחין בו אחרי שאתה תמשיך בנסיעה. אין תשובה חד משמעית, הכל בהתאם למצב הספציפי, רוחב הכביש והמעבר, עומס התנועה ואפילו סוג הולך הרגל (אם מדובר בילד קטן אולי עדיף לחכות שיסיים לחצות כי הסיכוי שישנה את דעתו ויחל לרוץ בכיוון השני גדול יותר.

NewUser4

New member
וכדאי גם להוסיף.

מכיוון שנשאלה השאלה "איך לעשות את זה בטסט". אין "חוקים" מסויימים אשר מורים כיצד לעשות דברים בטסט. נהגו כחוק, תוך כדי הפעלת שיקול דעת, ולא עפ"י כללים של "בטסט תעשו ככה, אבל בחיים אח"כ לא".

Metal † Heart

New member
מצטרפת לשאלה..

בשיעורי נהיגה אני לא מחכה שהוא יגיע עד למדרכה השנייה.. אני נוסעת כשאני בטוחה שאני לא אפגע בו.. בשיעורים הראשונים הייתי מחכה, כי מישהו אמר לי שזהו החוק, אבל המורה תמיד היה אומר לי לצאת לפני שההולך רגל סיים לחצות..

למעלה