הולך ופוחת

הולך ופוחת

עופר שכטר צפוי לגלם בסרט חדש ילד בן 16 חולה. מחברת ההפקה נמסר לו כי על מנת לקבל את התפקיד יצטרך להוריד כ 15 קילו שזה יותר מרבע ממשקלו הנוכחי. שקוף שירידה כה חדה במשקל וזמן קצר של כחודשיים יגרום לו לחולשות, תופעות לוואי ואף נזק בריאותי שאין לו הופכין. הבקשה של ההפקה מעופר הייתה מוגזמת וחסרת הגיון, וסביר להניח שהיא ניצלה את תמימותו ואת חוסר הנסיון שלו בתחום המשחק. הוא נמצא בשלבי התפתחות בתחום שדי חדש לו והגיוני שירצה להראות מקצועיות ורציניות על מנת שיכירו בו כשחקן רציני. עפר לקח את התפקיד והסכים לרדת במשקל עד תחילת הצילומים של הסרט שיתחילו בתאריך 8.12.06. הירידה במשקל כבר חלה, והיה ניתן לראות זאת היום בטקס פרסי האופנה, כאשר עופר עלה לבמה כשהוא נראה כחוש מתמיד ומכנסיו נתלו על גופו הדקיק בצורת שק. אכן היה ניתן לראות את השינוי שחל בו, גם כאשר טובל'ה ישרה אליו מבט וטענה כי לא זיהתה אותו, וכאשר העירה לו על שערו שהספיק לגדול, השיב לה שזה לטובת התפקיד החדש בו הולך להשתתף. אז מה יהיה עם עופר שכטר, מתי נראה אותו שוב? יהיה ניתן בכלל לראותו, או שמא יהיה זה מאוחר מידי?!

אין לי מילים

מה לא עושים בשביל כסף וניסיון? אני מקווה בשבילו שהירידה במשקל נעשית בפיקוח מלא של רופאים ומומחי תזונה, ושמיד לאחר צילומי הסרט הוא יקפיד גם להעלות את המשקל שלו בחזרה.. אני חושבת ניתן היה לוותר על ה15 קילו שגם ככה אין לו מאיפה לקחת.. ולתת יותר דגש על האיפור והתאורה והלבוש הומשחק, בקיצ על כל הפרמטרים האחרים של ההפקה, על מנת ליצור אשליה של ילד חולה, ולא בהאמת לגרום לו באיזושהיא צורה להיות כזה..=/ לא דעת, לפי דעתי גם כן, זה מוגזם. ~לין~

עופר 123

New member
למה לא לקחת נער בן 16 לתפקיד?

במקום ששחקן יגרום לעצמו נזק גופני בתירוץ ש"התפקיד מחייב", שיקחו נער צנום באופן טבעי, קצת איפור טוב וזהו זה. לא מוזר לי ש"התעשייה" מבקשת כזה דבר, קצת מוזר לי ששכטר מסכים.
עופר

אני יכולה להבין את ההפקה..

עפר שכטר.. סלב... נערץ.. יביא תהילה רבה לסרט, גם אם לא יהיה אי אי אי מבחינה עלילתית או בחירת הקאסט האחר תהיה גרועה.. תחשוב כמה מעריצות שלו יבואו לראות את הסרט, רק בגלל שהוא משחק שם, ולגמרי לא יעניין אותן אם הסרט טוב או לא טוב...=] תחשוב כמה כסף זה ייתן להפקה... על כל פניו, עפר שכטר הוא גם קטן מכשלעצמו, אז אני יכולה להבין את המניע בלבחור בו.. לא מעודדת בכלל את ההרזיה שלו ולא חושבת שזה נכון לבקש את זה ולעשות את זה..
~לין~

lb22

New member
זו הצעת חוזה..

זכותו של עופר שכטר לסרב... ברגע שהוא הסכים זו בעיה אחרת לגמרי.. ד"א אם היו מבקשים משחקן אחר יכול להיות שהירידה לא הייתה של 16 ק"ג. גם לך שיציעו לך לחתום על חוזה כלשהו בעתיד (של דירה , של אשראי, של לא יודע מה) זכותך תיהיה לסרב לחוזה כי את לא מקבלת את כל הסעיפים שיש שם... אבל ברגע שאת חתמת עליו זה אומר שאת מקבלת את כל הסעיפים ומחוייבת לעשות מה שנאמר לך. אז כמו שאמרתי זו בעיה של שכטר אם זה היה מפריע לו כ"כ הוא היה אומר לא ... כנראה שזה לא כ"כ מפריע לו.. או שמא אנחנו לא יודעים באמת מה קרה שם..

מסכימה איתך.

הוא היה יכול לסרב והוא לא עשה כן, שזה ענינו הפרטי. =] איך היה בעבודה אתמול?

lb22

New member
כיף חיים ...

לחנוך עובדים חדשים זה כיף.... מעצבים אותם כמו שצריך :) וגם זה כיף ליצור קשרים עם יו"ר אגודת הסטודנטים של ישראל :)

לשכטר זה כנראה לא מפריע

אבל זה מעצבן לראות את הבקשה המוגזמת הזאת ממנו, וזה נראה כמו ניצול, כי הם יודעים שהוא בתחילת דרכו והוא רוצה להוכיח את עצמו כשחקן. אם הוא יוריד 15 ק"ג הוא יהיה בתת משקל רציני וזה מסכן אותו מאוד, זה רק מראה כמה שהתעשייה הזאת היא אכזרית.

lb22

New member
אני לא רואה בזה משהו אכזרי..

זו בעיה של עופר שכטר שהוא רוצה להזיק לעצמו. סורי אבל הבחור הוא אדם בוגר שעושה את ההחלטות האלו לעצמו . לא מקבל את התשובה שלך שזה תעשייה אכזרית. אם הוא לא רוצה הוא לא חייב לעשות כל דבר. תאמיני לי שעופר שכטר ישאר בתעשייה הזו גם אם הוא לא ירד 16 ק"ג... אחרי מה שהוא עשה עם התחת שלו וההופעה שלו בהאלופה אין לו מה לדאוג.

עם כל הכבוד לכל מה שהוא עשה..

נראה לי שברגע שהוא יוריד את ה 15 ק"ג האלה, רוב הסיכויים שהוא יחלה במשהו ולא נשמע ממנו יותר.. ואם הוא באמת קיבל את התנאי הזה אז כנראה שהוא לא בדיוק בוגר כמו שחושבים.. תחשבו שעכשיו הוא שוקל 55, אחרי שהוא יוריד הכול הוא יהיה 40, זה פשוט פסיכי! אני לא מבינה למה דורשים ממנו לרדת כ"כ הרבה, הוא מספיק רזה עכשיו, ובאמת אפשר כמו שאמרו פה, לאפר אותו ולהלביש אותו כך שזה יראה כאילו הוא יותר רזה.. חבל, בסוף הוא באמת יהיה חולה.

שוב חוזר הניגון ואנחנו בדף הבית =]

קבלוווווווווווווווווווווווו לילה טוב לכוווווולם. ~לין~

זה לא מוזר שהוא מסכים

זה תפקיד אופי, ( בתנאי שהפרסום פה הוא נכון ואמיתי). תפקיד שיכול לשדרג את מעמדו כשחקן איכותי ולהכניסו לפנטאון השחקנים המוערכים. זה מקביל מבחינתי למוכנות של אדם לעבוד בעבודה שיש בה שכר רגשי רב, אך יוצרת חור ומחסור בחשבון הבנק. לכל אחד מאיתנו יש גבולות שאנחנו מוכנים לחצות למען עיסוק שעושה לנו את זה... כן, לפעמים זה מגיע עד מוכנות לפגיעה בבריאות. (כמעט כל מי שעוסק בספורט כמקצוע, פגע בעצמו לפחות פעם אחת..).

lb22

New member
גם בהוליווד מבקשים דברים כאלו...

עם כל הכבוד לעופר שכטר . זכותו המלאה לסרב לתפקיד כזה. אבל ברגע שהוא הסכים לקבל עליו את החוזה הזה זו כבר בעיה פרטית שלו בלבד , כל עוד יש לו את זכות הבחירה והוא בוחר לעשות את זה אין לנו כחברה מה לעשות . אפילו בהוליווד בסרט יומנה של בריג'יט ג'ונס חייבו את רנה זלווגר להעלות במשקל כדי שתיהיה מספיק שמנה לדמות שרוצה כל הזמן לרדת במשקל והיא הסכימה... ולמה לא לוקחים שחקן בן 16 ? יכול להיות שאין כרגע שחקן בגיל הזה שמתאים לשחק , יכול להיות שהם רוצים דווקא את שכטר יכול להיות מלא סיבות. לסיכום ברגע שהוא חתם על חוזה המחייב אותו להוריד במשקל לצורך התפקיד זה כבר הופך להיות בעיה של השחקן בלבד....

lb22

New member
יש לי גם שאלה קטנה..

ידוע לך במה הילד בן ה16 יהיה חולה? באיזה מחלה?

לפי מה שהבנתי

הוא ישחק ילד בן 16 שבורח מהבית יש כאלה שאומרים שהוא או ידרדר לסמים או יחלה באנורקסיה או בסרטן, משהו כזה...

lb22

New member
עכשיו אחרי שאמרת למה ביקשו ממנו

אני יכול איכשהו להבין את כוונת ההפקה.. נתחיל מהסמים : את ראית נרקומנים או מוכרים לסמים ? הם נראים שדופים מאוד רזים מאוד וזו סיבה 1. יחלה באנורקסיה.... זה מסביר כל מיני דברים ולמה רוצים שהוא יראה שדוף וכו'.. לגבי הסרטן לא ראיתי אומנם איך נראים בני 16 שחולים בסרטן אבל אני מניח שהם לא נראים בראים כ"כ כלומר גוף רזה ורפוי כזה... אז יש דרישה לגיטימית של הורדה במשקל כי איפור לא יכול לגרום לגור להראות שדוף אם יש גוף בריא.. ד"א שהוא ישקול 40 הוא לא בחור גבוה ולכן לאו דווקא שזה יגרום לו למחלות. וזה בלשון המעטה הוא בחור מאוד מאוד נמוך יחסית לגברים וגם אם הוא ירד במשקל לא בטוח שהוא יקבל איזושהן מחלות בדיוק כמו שלא כל האנשים השמנים מקבלים את המחלות השכיחות בקרב אנשים בעלי השמנת יתר...

זה הכול יחסי

הגובה שלו זה 1.62 ירידה כה חדה בזמן כ"כ קצר, שתגרום לו לשקול 15 ק"ג ממש שהוא אמור.. יכול להיות שאח"כ הוא לא יצליח להעלות את זה בחזרה, זה פשוט לשגע את הגוף ולקלקל אותו.

למעלה