הולך ופוחת הדור

s h o o s h a

New member
הולך ופוחת הדור

אסור שהמספרים והסטטיסטיקות, הטבלאות והממוצעים, יכסו ויסתירו את הפנים והעיניים של הילדים הרבים הזועקים בדממה את כאבם; אלה אשר אינם יכולים עוד לחכות לעתיד טוב יותר ולשלם בינתיים את מחיר ההתעלמות, ההזנחה וחוסר המעש. במערכת הבחירות האחרונה נדמה היה לשעה קלה כי כולנו "חברתיים", וכי אולי יבוא מפנה גם ביחס החברה לילדיה, במיוחד לחלשים שבהם. אך האם באמת יש לפנינו מפנה אמיתי, או אוושה של רוח קלה וחולפת שאין עמה כוונה ומעשים? אפשר רק לקוות, נותר רק להמתין לפסח הבא, ולראות "מה נשתנה". ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד מתוך הולך ופוחת הדור

"נראה שהתרגלנו בקלות רבה מדי"......

למעשה, לא התרגלנו, ולא השלמנו, אבל מרגישים חסרי אונים, ולכן פיתחנו "עור של פיל"

פתרון יסודי ממסדי

מסכים איתך שלא התרגלנו ולא השלמנו. הציבור בניגוד לממשלתו מנסה ואף עושה למען הנזקקים. עמותות סיוע ובתי תמחוי פזורות בכל הארץ ואני עצמי נוכחתי שקיימת התנדבות בכל הקשור בעזרה לזולת. לקראת הפסח הזה השתתפתי בחלוקת מזון לנזקקים ובמשך השנה אני מעביר שעורים לבני נוער במצוקה. לא באופן שוטף כפי שהייתי רוצה, אך לפחות יום או יומיים בחודש. אך בהמשך לדברים אני חוזר ואומר. ההתנדבות ברוכה היא, אך לא במקום פיתרון יסודי של הממסד. הדגשתי בהודעה קודמת את הפערים הבלתי נסבלים בין עשירים לעניים. "מועדון המליון" חייב לתת את חלקו הנכבד, אך לא הוא שצריך ליזום אלא הממשלה. היא זאת שצריכה להיות ה-"רובין הוד" המודרני ולהעביר את התקציבים מפה לשם. מקווה שהמסר שהועבר ע"י הציבור בבחירות האחרונות יופנם וייושם, אחרת אנא אנו באים?

למעלה