הולך ופוחת הדור...

almogi

New member
הולך ופוחת הדור...

88FM - לילה של אלבומים - 15/4- 8/4

ליל חמישי 12.04.12– לילה של אלבומי רוק מתקדם

Faithless - Reverence
מוניקה סקס - חיות מחמד
אבטיפוס – מה החזאי מבין
Bob Dylan - Highway 61 revisited
אלונה דניאל, ערן צור ויובל מסנר - רביעיית מסנר
אסף אמדורסקי - השני
Mazzy star - So tonight (that I might see

מה ל Faithless ולרוק מתקדם ? ממתי דילן הוא פרוג ? ואסף אמדורסקי ?

חלק מהאלבומים בהחלט ראויים (דילן בוודאי), אבל רוק מתקדם ???

והעורך הוא דווקא רוני ורטהיימר, שאי אפשר להגיד שאינו מבין בתחום. כנראה שגם הוא לא עמד בלחץ.

Barmelai

New member
או, הנה אתה

בדיוק סיימתי לקרוא את הסקירה המצויינת שלך על ג'ודי סיל - Heart Food. פשוט נפלא. לפי החישובים שלי, אם עזרת רק לגולש אחד לגלות אותה כי אז החשיפה שסיל זכתה לה אחרי מותה כבר צריכה להיות גדולה מאשר בחייה.
גולשים חביבים, אני מתרה בכם - מדובר באלבום (אלבומיים) יוצא דופן! הוא לא נשמע ככה בהאזנות ראשונות, הוא נחשף ככזה על ציר הזמן. תנו לעצמכם צ'אנס עם סיל ותסמכו עליה, היא ידעה מה היא עושה. בסדר, היא ממש לא ידעה מה היא עושה, כמעט בכל מה שהיא עשתה, אבל מכל מה שקשור למוזיקה, היא ידעה מצויין. לפעמים יותר טוב מכולם ולפני כולם. שוחרי פולק שלא נכתב לפי הספרים המקובלים - אתם לא יכולים ליפול עם האלבום הזה.

Celluloid Hero

New member
אני שמח שאתה מעלה את זה שוב

בגדול, הכותרת של אלמוגי עדיין מתאימה- הולך ופוחת דור.. בחיי, שלא ברור לי איך הסקירה והאלבום המיוחד הזה לא סחפו פה קצת יותר אנשים. עשיתי כמיטב יכולתי, והנה אני עושה את זה שוב, אבל לא הצלחנו להגיע לקהל יעד כמו שצריך, מעבר לבנאדם אחד או שניים (אני ביניהם). אולי צריך להשלים שזה הגורל של סיל..

אגב, "שוחרי פולק לא נכתב לפי הספרים" זאת הגדרה טובה, כי באמת אני חושב שלא מספיק לאהוב פולק כדי לאהוב את האלבום הזה, צריך לאהוב פופ, אבל פופ טוב באמת.

almogi

New member
אכן

ומה שמוזר הוא שהשירים די קליטים, כלומר - אפשר לזמזם אותם אחרי שתיים-שלוש האזנות ולמרות זאת יש בהם מורכבות עמוקה. גם אחרי מאות האזנות אני עדיין מגלה שם דברים חדשים מדי פעם.

בכלל, סיל היא לא פולק. הוא מקוטלגת שם כי צריך לקטלג את האלבומים שלה איפשהו, אבל היא הרבה יותר מזה. אולי באמת "פולק שלא נכתב לפי הספרים המקובלים" היא הגדרה טובה.

Zohar 01

New member
אני די בטוחה שזו טעות

אני בטוחה שאנשים שם, ורוני ורטהיימר בפרט, יודעים מה זה רוק מתקדם ומה זה לא.

idoPod

New member
רוני הוא איש מקצוע נאמן ביותר

במיוחד בלילה של אלבומים , אין מדבר אלא בטעות נקודתית.
אף אלבום פה הוא לא באמת שייך לרוק מתקדם, נכון?
ולצורך כך להלן אלבומי פרוג שהיו השבוע בלילה של אלבומים:

Yss - Close to the edge
Porcupine tree - Signify
Strawbs - Grave new world
Gentle giant - Gentle giant (1970)
Porcol Harum - Shine on brightly
McDonald and Giles - McDonald and Giles (1971)
John Cale - Paris 1919

ואם כבר 88 עסקינן,
אני חושב שצריך לתת מילה טובה למשה מורד המנהל החדש שמחזיר לאט לאט את התחנה לימים היפים שלה, בראשות גינאי.
השדרנים האהובים והבאמת טובים חוזרים לקדמת הבמה, ואי אפשר להשוות היום את התחנה למה שהיה עם המנהל הקודם.

מורנא007

New member
היה נחמד מצדכם

כל הדרך מאשקלון לגדרה שמעתי את Close to the edge,
תודה רבה

almogi

New member
יש שם התפלקות גדולה יותר...

מתוך השבעה שישה הם אשכרה אלבומים מצוינים (פרוג או לא).
השביעי אפילו לא מתקרב לקצה (אפרופו שרשור האוברייטד).

למעלה