הולך ומסתבך

הולך ומסתבך

הבוקר הייתי אצל אבא. כרגיל- סידורים עם רשויות וכיו"ב- בנקים, קופ"ח, רופאים לתיאום הגעה (אבא מרותק למיטה) ועוד מיני ביורוקרטיות. מאמצע שומקום אמרה המטפלת שלו שהיא מתכננת לעזוב כי קשה לה מאוד עם כמעט מחצית הזמן שאחי שוהה אתם בדירה. אחי חולה בסכיזופרניה מזה 14 שנה. על פני השטח נראה נורמטיבי לחלוטין ועם התרופות שהוא נוטל אין התקפים כבר יותר משש שנים . א-ב-ל הוא מבודד לחלוטין חברתית, לא יוצא מהבית פרט לסופר השכונתי ולנסיעות במונית ספיישל לאבא. שם הוא מוצא את אנה כתחלדמות הנשית שכל כך חסרה לו ומטריד אותה בשאלות "חופרות" לא רלבנטיות, בצורך בטיפול בו (בישולים, כביסות וכיו:ב, ונמאס לה. הוא ישן רוב שעות היום וער בלילה- זה מטריף!!! הCATCH הוא שאי אפשר למתוח עליו בקורת הוא מייד נעלב ומפסיק להגיע ואז השבתות בהן היא יוצאת לחופשת עליי. אי אפשר להשאיר את אבא לבד. זה הקלף החזק של אחי עליי. היום נשברתי ופרצתי בבכי די היסטרי כשהיא אמרה לי שהיא מחפשת מישהו אחר. היא כמעט 10 (!!!) שנים בארץ והגשתי לגביה בקשה לוועדת חריגים במשרד הפנים, לא יכולה לעבוד לגאלית אצל אף אחד אחר. היא אוהבת אותי מאוד ולא סובלת את אחי. אמרתי לה שהיא הבטיחה לא לעזוב עד שאבא ימות. וזה נכון. לנוכח התגובה האמוציונאלית שלי היא חזרה בה ושוב הבטיחה שלא לעזוב. אני יודעת שאף מטפל לא ירצה את אבא במצב הסיעודי הנוכחי כשקוגניטיבית הוא כמו בן 20 ומודע לכל פיפס. זה כואב לי כל כך ומפחיד ובימים האחרונים אני מרגישה נשברת וממש דקירות ןלחצים בחזה. פוחדת מהעתיד הקרוב-רחוק אחרי שגם אבא לא יהיה ועדיין אני אהיה מצפונית מטופלת באח חולה כשאני אהיה הנפש היחידה שתוותר לו בעולם. לא בחרתי בו, לא נשאתי לו, יש לי בעל, ילדים, עסק, לא רוצה לסעוד גם אותו. ויודעת שהמצפון לא יניח לי לברוח מזה. הצעות שלי כלפיו שלא נחכה ליום פקודה אלא ננסה עכשיו לפנות לגופים כמו אנוש נתקלו בתגובה נסערת מצידו. הוא אומר שממילא יתאבד. אני יודעת שלא. אמא שלו מתה והוא עדיין חי. מי היה מאמין. לפחות הצלחתי כנגד כל הסיכויים להשיג לו הכרת נכות מבטוח לאומי ועכשיו מנהלת משפט נגד חברת הביטוח מהתקופה שעבד. עו"ד, פסיכיאטרים, הכל אני. אז אמא בקבר ואני הפכתי היא. אותה זה שבר, מסתבר. מבפנים. ואני פוחדת שגם אני לא אחזיק מעמד. נראה כאילו מוות הוא קשה מנשוא ועוד הרבה יותר מזה- משפחה פשוט מתפרקת לגורמים. שוב סליחה על שטף הדברים- אין לי מקום אחר.

mykal

New member
אור יקירה,

גם אני עצובה בשבילך,
באמת מצב מסובך.
אינני מספיק בקיאה, בנבכי הבירוקורטיה,
אבל למה באמת לא תחפשי מסגרת לאח שלך?
דרך אנוש, תפני את. הרי אם אבא ימות ממילא לא יוכל להיות לבד.
אולי יהיה מי שידבר אליו ועל ליבו, ויכון אותו לאיזה הוסטלים, שמיועדים לאנשים כמותו.
את מספיק מתרוצצת סביב אבא ,
וגם לענין הזה תצטרכי לארגן.
ואת באמת זקוקה לכוחות עבור הבית שלך, ועבור עצמך.
מאחלת לך הרבה כח.

מסובך ומתיש

שלום אור,
הרבה מאד מוטל עליך. וכואב לי לקרוא שאת מתמודדת בכל כך הרבה חזיתות.
מטפל עיקרי, מתמודד עם ריצת מרתון ולא בספרינט, וזה דורש משאבים אדירים ויכולת להתמודד כל הזמן עם סוגיות חדשות.
ייתכן ומה שהתאים עבור אבא ועבור אחיך בעבר כבר אינו מתאים כעת.
מציעה לך לחשוב, מה הדבר הטוב ביותר עבורם, היכן יקבלו את הטיפול הטוב ביותר. יכול להיות שבבית עם עבודת זרה ויכול להיות שהגיע הזמן לחשוב על פתרון מוסדי הולם.
אלו צעדים משמעותיים, שמבחינה רגשית מורכבים, אבל בטוח שכדאי לחשוב על התארגנות מחדש. העובדת מבטאה זאת היטב, בכך שהיא מרימה ידים וכבר אינה יכולה להתמודד עם המצב (אחרי הרבה שנים אצלכם). נכון ששיכנעת אותה כעת להישאר, אבל אינך רוצה עובדת על סף קריסה.
הרבה פעמים אחרי שההורה החולה מתאלמן, אחד הילדים נושא בעוול, ואת נושאת בעוול כבד מאד. זה מתיש ומפחיד ומצריך קבלת החלטות. אמא היתה זוגתו בשביל לטפל בו בבית. לך, כבתו (וכאחות) יש תפקיד שונה. בנוסף, ייתכן והמצב כיום הדרדר יותר.
איתך,
ענבר

לענבר ומיקל

תודה על התגובה. האמת שסתם פרקתי כאן כי אין באמת מוצא. מוסד לאבא שקוגניטיבית מתפקד מצויין לדעתי ומנסיון של אחרים ימית אותו תוך גג שלושה חודשים. העובדת אצלנו מאז שאמא גססה היא בארץ הרבה שנים והתנאים שלה אצל אבא טובים. השאיפה שלי היא שכל עוד זה אפשרי אבא יישאר בבית כך היה עם אמא- הוספיס בית. היא מתה אצלי בידיים במיטה שלה כשאנחנו אתה. לי יש טראומה גדולה אבל גם היא הייתה בבי"ח טרמינלי הייתי יושבת לצידה כך שזה לא משנה. העדפתי להיות עם אמא ולא להפריד אותה בטרם עת מאבא. לגבי אחי- כמו שציינתי הוא נורמטיבי ואני לא מוגדרת אפוטרופוס כך שאין שום מצב למוסד כלשהו. זאת מחלה שאני מכנה "הסרטן השקט" כי לא מדברים עליה והיא מקננת בתוכנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים .1 ממאה הוא סכיזופרן. זה המון. העול נופל כמובן על המשפחה. את אמא שלי זה מן הסתם הרג. מילולית. כנראה שאני אעבור כל יום לגופו ולא אצפה קדימה יותר מידי. זה בלתי אפשרי.

למעלה