הוליווד A.D

Ice Age

New member
הוליווד A.D

היום התחלתי לראות את הפרק הוליווד A.D. מישהו יודע איזה אנשים הופיעו בתחילת הפרק, בהקרנה של ה"סרט" על מאלדר וסקאלי? הצלחתי לזהות את כריס קרטר וטיה ליאוני, אבל אני די בטוח שגם שאר החבר'ה שם הם מהסדרה או קשורים אליה. בטח קים מאנרס או אחד מהמפיקים/במאים.
 

Lily17

New member
גם

רואים בקהל את מיני דרייבר ודיוויד אלן גריר, ששיחקו עם דוקובני ב-Return to Me (שובי אליי?, אני לא סגורה על איך זה נקרא בעברית...)
 

Ice Age

New member
הגיגים על הפרק

נדמה לי שהיתה ירידה סמויה עלינו, הצופים האדוקים לקראת סוף הפרק. אחרי שצפיתי בפעם המי יודע כמה בפרק, שמתי לב לדיאלוג הבא: סקאלי: "כמה פעמים ראית את הסרט הזה?" מאלדר: "42 פעמים" סקאלי: "42 פעמים? זה לא מעציב אותך? אותי זה מעציב." מה זה אומר עלינו? בכלל, כל הפרק היה צרוף בפנינים. אהבתי את הקטע שבו מאלדר אומר בביטחון שהוא רוצה שריצ'רד גיר ישחק אותו בסרט, ואז המפיק חושב שהוא צוחק עליו. או הקטע שבו המפיק יושב בחדר של סקינר (שהיה מלא בבדיחות קטנות). באיזשהו שלב המפיק דופק משפט מלא בביטויים מפוצצים, ואז מאלדר מסתכל על סקאלי, מחזיר את המבט למפיק ואומר: "אין לי מושג מה אמרת עכשיו". פרק טוב, אם (כש-?) יהיה מפגש צריך לראות אותו.
 

LoLo16

New member
לדעתי זה היה דווקא פרק דיי גרוע.

לא היה שום קשר בין האקס פייל למה שקרה בהמשך הפרק. הצירוף של טיה ליאוני היה מיותר ולא במקום. כל הפרק נראה כמו בדיחה פרטית של דייוויד על הוליווד. היו קטעים טובים פה ושם (הסוף, מאלדר מקנא ב'פנס' של סקינר, שמאלדר רואה פליין 9....) אבל בכלליות הפרק היה פשוט מבולגן מדי כשאף סצינה לא קשורה לקודמתה. ועוד כמה דברים... אם הסרט הועלה לאקרנים 16 חודשים אחרי הביקור של מאלדר וסקאלי בהוליווד- איך זה שהסט עדיין עמד? עד כמה שידוע לי, סטים מפרקים בכמה ימים, אפילו פחות. בטח שלא משאירים אותו עומד שנה חצי אחרי סוף הצילומים. וגם, כמו שאנחנו יודעים, שנה וחצי אחרי העונה השביעית מאלדר כבר הספיק להחטף, למות, לחזור לחיים ולהיות אבא שברח. אבל דיוויד כנראה עוד לא ידע את זה...
 

Ice Age

New member
האמת, לא ידעתי שדייויד כתב אותו

בכל מקרה, זה מין פרק מחווה ליוצרים של הסדרה, ולא פחות מכך - לצופים שלה. אי אפשר לשפוט אותו באמות המידה של פרק רגיל, למרות השילוב בעלילה רגילה לכאורה.
 

1Shir

New member
אני אהבתי את הפרק, פרק נורא מצחיק

מה זה מה שכתבת, פליין 9? פיספסתי משהו?
 

Ice Age

New member
זה סרט שנקרא

Plan 9 From Outer Space האמת, אין לי מושג איזה סרט זה. מישהו מכיר?
 

1Shir

New member
אז השם של הפרק מעונה 3 גם קשור

לסרט הזה, אני מניחה. לא שמעתי על הסרט בשם הזה.
 

1Shir

New member
Jose Chung's From Outer Space

פרק 20, עם הסופר שכתב בהשראת האקס פיילס.
 

Ice Age

New member
אה,כמעט שכחתי את הקטע הכי מצחיק

לקראת הסוף - הזומבים מתלוננים שנתנו להם בשר הודו לאכול (בתור הכתף של סקאלי - טיה ליאוני), והם ביקשו בכלל טופו. רעיון ענק - זומבים צמחונים!
 

1Shir

New member
לדעתי הקטע הכי מצחיק היה כמובן

השיחות הממתינות באמבטיה... מולדר חושב שהוא עובר מסקינר לסקאלי ומתלהב לה שסקינר מטלפן אליו מאמבטיית קצף, וכמה צפוי, הוא עדיין עם סקינר... בכלל כל הסצנה הזאת היתה קורעת, למרות שזו לא היתה איזה הברקה, זה היה פשוט מצחיק! וגם הקטע שבו טיה ליאוני מבקשת מסקאלי שתדגים לה איך היא רצה על עקבים... ורואים את סקאלי עושה שם ריצות מצד לצד... כמובן גם התגובות של מולדר לכך ששנדלינג משחק אותו וגיר משחק את סקינר... היו נורא מצחיקות! ועוד קטע אחרון- כמובן בסוף, כשמולדר מתעצבן על סצנת הסיום בסרט ורק הופך את הסיטואציה למביכה פי כמה... בקיצור, היה פרק עם המון צחוקים, וכן, גם שנינויות. אני לא בטוחה שהם התכוונו לצחוק על הצופים, שרואים אותם 42 פעם, אבל אולי כן, מי יודע.
 

Ice Age

New member
בעצם, את צודקת

בקטע באמבטיה הכי צחקתי, במיוחד כשהוא מספר לסקאלי ש-Skin-man התקשר אליו מאמבטית הקצף ומסתבר שהוא עדיין עם סקינר על הקו.
 

1Shir

New member
כן, ועוד כשדקה לפני כן סקינר אמר לו

שלא יקרא לו סקין-מן
 

Ice Age

New member
ומשהו אחרון

למי שרוצה את הלינק לתסריט של הפרק, הנה:
 

orityemini

New member
פרק מבולגן מאוד!

לדקובני יש ללא ספק כישרון כתיבה אבל רק לסצינות בודדות. בכל הקשור לעלילה (או במקרה הזה חוסר העלילה) הוא איום ונורא. אני חושבת שכבר הרבה זמן לא ראיתי פרק עם כל כך הרבה חורים וסתירות. לא ברור מה בדיוק הרעיון של הפרק, הבנתי שהוא ניסה למתוח בכיכול ביקורת על התעשייה ההוליוודית (אירוני ביותר מכיוון שהוא עצמו שייך לתעשייה הזו). תיק האקס פיילס היה צולע במיוחד (משהו עם זומבים וקערה מזמרת בארמית) ללא שום מטרה או כיוון מסוים. מובן מאליו שתיק האקס פיילס נבנה רק כדי לשרת את הרעיון= מסר של דקובני ולכן תיק האקס פיילס איננו ברור או ממוקד. זה חבל, כי אני באמת מאמינה שלדקובני יש כישרון ורואים זאת היטב בסצינות ההומריסטיות (סקינר, מאלדר וסקאלי באמבטיה, סקאלי מדגימה לטיה איך רצים על עקבים (תמיד תהיתי איך היא עושה את זה) ) אבל הפרק עצמו לדעתי היה אחד הגרועים של הסידרה מבחינת העלילה שלו (וגם מבחינת המשחק- גארי שאנדלינג מעצבן, טיה ליאוני שחקנית איומה) לעומת זאת, הפרק שדקובני כתב לעונה השישית עם חייזר שחקן בייסבול היה דווקא כתוב היטב, למרות שלא התלהבתי במיוחד מהעובדה שהנושא המרכזי בפרק היה בייסבול (נושא טיפה שטחי לפרק) אבל היו בו סצינות שהיו כתובות מאוד טוב אז הפרק בהחלט טוב וראוי לצפייה. שורה תחתונה, דקובני צריך בפעם הבאה שותף לכתיבה שיהיה אחראי על העלילה, ולהשתדל למעט בהופעות אורח של המשפחה והחברים (אלא אם כן, מדובר בג'וני דפ או ריצ'רד גיר)
 

1Shir

New member
אם אני לא טועה, דבר מעניין נוסף

באקס פייל הנ"ל, הוא שקרה דבר שקורה לעיתים מאוד מאוד נדירות, והוא שסקאלי נטתה להאמין בעל-טבעי יותר מאשר מולדר. אני לא בטוחה ב- 100%, אבל זכור לי שזה היה קשור למשהו שהיא למדה כשהיתה ילדה לגבי הלזארוס בול, וזה גרם לה לנטות להאמין. אולי דוכובני רצה לתת מקום גם להבעת האמונות של סקאלי לשם שינוי... לגבי מה שכתבת, נכון שמצד אחד זה אירוני לבקר את עצמך, אבל מצד שני אם זה נעשה בהומור, הומור עצמי זה אחד הדברים הכי טובים שיש.
 

orityemini

New member
אה כמובן...:)

לא אמרתי שזה רע לבקר את עצמך....:) רק ציינתי שזה פשוט אירוני. ולגבי האמונות של סקאלי... היא אומנם מדענית סקפטית (התעלמות מוחלטת משתי העונות האחרונות) אבל בכל מה שקשור לדת הנוצרית, היא נוטה להאמין בניסים ותופעות דתיות יותר ממאלדר שמעדיף בהחלט חייזרים ירוקים (או אפורים) על פני אנשי דת מיסיונריים. זו לא פעם ראשונה שכאשר הם נתקלים בתופעה על טבעית אשר קשורה לדת, מאלדר נוטה להיות יותר סקפטי מאשר סקאלי אשר גדלה על ברכי האמונה הקתולית. זה חוזר על עצמו בפרקים מסוימים כמו "ההתגלות" מעונה שלישית, "אותות ומופתים" מעונה שביעית "כל הנשמות" מעונה חמישית וכו'.
 

Ice Age

New member
זה קרה גם

באחד הפרקים שהיה קשור לנצרות. משהו עם מישהו שקופץ מהחלון. מישהו זוכר?
 
למעלה