הולוגרמות

הולוגרמות

תהיה ערני, חבובוק, תפקח את העיניים דברים כאלה לא קרואים בדרך כלל להתממש מתקרבים לאט, מתגנבים זריזים, כפופי ברכיים רומזים מעט מזה שעוד עתיד להתרחש לא תרגיש בחסרונם, עד שלא יבוא הצורך לבקש מהם כל מה, שעוד אפשר להשתמש. חבובוק לא עוצר, הפיוז שלו קצר, עורג לאורך על מה גרגר כמוך, מעלה אבק, עוד מתעקש נראה אותך מרגיש חשוב, משתין רחוק, גאה להרטב מרים עוד צעקה על מכונה להתנגש, להתגמש, חוזר נשרף ומתחדש נגלה מולי על מספריך, צג הטלפון שלי קורא אותך היטב היטב איך לא ראית את זה מתקרב, זנחו אותך זקן ומתעטש. זורק לך איזה משפט מסיח, אל לב המעגל החשמלי משאיר אותך להחנק בתוך ענן של פיח, לחפש את הכיוון הכללי בין מחשבה שלך, שבאה והלכה, ובין ההיא שמתעקשת להפוך אותך- לדף נקי, לדף שוכח וזקן, מתמלא ומתרוקן, אפשר לומר מתעבדקן, מה תרים איזו צעקה מול מכונה? גם תינגודת קטנטנה, תעשה לך נא... אתה משרת ומשרת אותה, מהלך בין הטיפות שלה, צולע באיזור הסכנה. רק תהיה ערני, תפקח את העיניים נשים כמוני לא קרואות בדרך כלל להתממש מתקרבות לאט, מתגנבות זריזות, כפופות ברכיים משאירות אותך מזיע ונוטף ומתרגש כן, לא תרגיש בחסרוני, עד שלא יבוא הצורך לבקש ממני מה שעוד אפשר להשתמש. רק תזהר חבובוק, הזמן אינו עוצר, גם לו הפיוז קצר, ואתה תלך לך, אני נושמת, תלך תזקין אל מול השמש, וגם תראה, מה שרטוב לך, יום אחד עוד יהיה יבש.

כשאת כותבת...

רק תהיה ערני, תפקח את העיניים נשים כמוני לא קרואות בדרך כלל להתממש מתקרבות לאט, מתגנבות זריזות, כפופות ברכיים משאירות אותך מזיע ונוטף ומתרגש כן, לא תרגיש בחסרוני, עד שלא יבוא הצורך לבקש ממני מה שעוד אפשר להשתמש. אני חושב- מבריק, מבריק, מבריק! אוףףף איזה תענוג לקרוא ממך. חג שמח. השיר הזה צריך עוד קצת עבודה בבתים 2+3. או שלא.

הולוגרמות - המולחנת

תהיה ערני, תפקח את העיניים דברים כאלה לא קרואים בדרך כלל להתממש מתקרבים לאט, זריזים, כפופי ברכיים רומזים מעט מזה שעוד עתיד להתרחש לא תרגיש בחסרונם, עד שלא יבוא הצורך לבקש מהם כל מה, שעוד אפשר להשתמש - כל מה, שעוד אפשר להשתמש. חבובוק לא עוצר, הפיוז שלו קצר, עורג לאורך על מה גרגר, כמוך, מעלה אבק, עוד מתעקש? נראה אותך מרגיש חשוב, משתין רחוק, גאה להרטב נגלה מולי על מספריך, צג הטלפון שלי קורא אותך היטב היטב מרים עוד צעקה בכוונה להתנגש, לא מוכן להתגמש, חוזר נשרף ומתחדש , איך לא ראית את זה מתקרב - זנחו אותך זקן ומתעטש, להרקב. פתאום נזרק איזה משפט מסיח, אל לב המעגל החשמלי משאיר אותך להחנק בתוך ענן של פיח, לחפש את הכיוון הכללי בין מחשבה שלך, שבאה והלכה, ובין ההיא שמתעקשת להפוך אותך- לדף נקי, לדף שוכח וזקן, מתמלא ומתרוקן, אפשר לומר מתעבדקן, מה תרים איזו צעקה מול מכונה? גם תינגודת קטנטנה, תעשה לך נא... אתה משרת ומשרת אותה, מהלך בין הטיפות שלה, צולע באיזור הסכנה - צולע באיזור הסכנה. רק תהיה ערני, תפקח את העיניים נשים כמוני לא קרואות בדרך כלל להתממש מתקרבות לאט, זריזות, כפופות ברכיים משאירות אותך מזיע ונוטף ומתרגש כן, לא תרגיש בחסרוני, עד שלא יבוא הצורך לבקש ממני מה שעוד אפשר להשתמש - לבקש ממני מה, שעוד אפשר להשתמש. חבובוק תזהר, הזמן אינו עוצר, גם לו הפיוז קצר, ואתה תלך לך, אני נושמת, תלך תזקין אל מול השמש, וגם תראה, מה שרטוב לך, יום אחד עוד יהיה יבש ולא תוכל כבר לבקש ממני מה שעוד תרצה להשתמש - מה שעוד תרצה להשתמש, לא תוכל, לא תוכל כבר לבקש. אז תהיה ערני, תפקח את העיניים נשים כמוני לא קרואות בדרך כלל להתממש מתקרבות לאט, זריזות, כפופות ברכיים משאירות אותך מזיע ונוטף ומתרגש כן, לא תרגיש בחסרוני, עד שלא יבוא הצורך לבקש ממני מה שעוד אפשר להשתמש - לבקש ממני מה, שעוד אפשר להשתמש. -------------------------- הלחנתי את זה, כבר יושב על הגיטרה חבל שאתם לא יכולים לשמוע ברגע שיהיו לי כמה שקלים נלך להקליט סקיצות קצת במשמרות נלך- אני והגיטרה... אלא אם כן יש ביניכם נגנים שמעוניינים להצטרף- בשמחה. או שאתם מכירים מישהו, אתם יודעים.

למעלה