הולדן צדק!

hells bells

New member
הולדן צדק!

קנזאס אכן להקת פרוג אמריקנית. בדרכי לעבודה הקשבתי לדיסק שלהם ואכן יש בו שפע של צפרדעים. לדוגמא: POINT OF KNOW RETURN וגם SONG FOR AMERICA הם שני קטעי רוק מתקדם פרופר. אז כל מי שהשמיץ,יואיל ברוב טובו לגשת ולחפש לעצמו כובע לארוחת ערב.

yoavsc

New member
הם באמת להקת פרוג אמריקנית

אבל לא מהטובות שבהן. (כשאני חושב על זה, לא עולות לי להקות פרוג אמריקאיות יותר טובות. צריך לבדוק במדריך העברי...)

האומנם?

(פינק תראה מה עשית לי
!
) אני תוהה אם אמרת את זה כמחמאה או עלבון, בכל מקרה קאנזס היא בדיוק מסוג הלהקות שאוהבי פרוג ישמחו להסיר מהג'אנר ושונאי פרוג ישמחו להדביק לו, מאחר ואני ממש לא מתעניין בהגדרות, שיהיה, הם פרוג, הם עדיין לא עושים לי את זה.

מאדמאן

New member
האם סטיב מורס ניגן איתם ?

נדמה לי ששמעתי שהוא עשה איתם אלבום אחד או שניים - צריך להיות מעניין..

מאדמאן

New member
עכשו אני כבר יודע: כן שני אלבומים

אחד ב 1986 ואחד ב - 1989 - הראשון power והשני in the spirit of things. יש משהו ענק במורס הזה שכל הזמן מתברר כענק גיטארה צנוע. ד.א. ראיתי ביס בערוץ מוזט (משהו כזה מס' 36) קונצרט עם הגיטאריסט דייב סטרן או מיק סטרן והוא דיבר על מורס ועל פט מתיני כגיטאריסטים מהשורה הראשונה וההשפעה שלהם עליו יחד עם הנדריקס.

giloni

New member
סטיב מורס

אם אתה באמת מוכן לאתגר לשמוע את אחד מגדולי הגיטריסטים הנושמים איתנו כבר שלושים שנה, השג את אחד מאלבומיה של להקת הפיוז'ן - רוק - פרוג הגדולה ביותר בעיני The Dixie Dregs. מורס הוא המייסד, המלחין והרוח החיה מאחורי ההרכב הנהדר הזה. יקי

giloni

New member
על אלבום פרוג אמריקאי אחד...

אני די מחבב את Cansas ובמיוחד את Point of Know Return שהוא אכן אלבום פרוג מקסים. אפילו ל Styx יש כמה יציאות חביבות ונעימות מאד לאוזן, כמו האלבום The Grand Ilusion (אגב שני האלבומים יצאו באותה שנה - 1977). אני גם חושב שלהקת הפיוז'ן המלהיבה ביותר היא אמריקאית (ואני לא מתכוון למקלאפלין והMahavishnu Orchestra או אפילו לא ל Weather Report הקוסמים שזכיתי לראות בהופעה בקיסריה ב 1982, אם אינני טועה) Dixie Dregs הוירטואוזים הסוחפים. אבל הייתי רוצה להפנות את תשומת לבכם לאלבום שבעיני הוא ייצירת הפרוג האמריקאית השלמה ביותר, המוקפדת ביותר וה... בריטית ביותר. כוונתי לאלבום הבתולים של הלהקה Ambrosia שיצא לאור ב 1975. בריטי, בעיקר בשל העובדה שאלאן פארסונס, האיש שמאחורי הצלחת הענק של Dark Side, הוא המפיק של האלבום הזה. חצה את כל האטלנטי והיבשת של הדוד סאם עד לקאליפורניה הרחוקה כי הוא שמע שיש שם חבורה בהחלט יוצאת דופן, ששווה לעשות את המאמץ ולהפיק אותה. הוא הגיע למסקנה הזו, לא במעט בשל חדות האוזן והעיין של מוסיקאי אחר, שלא שייך לתחום ענייננו, אבל הוא בהחלט מוכר לכולנו - זובין מהטה, המנצח השרמנטי והארוגנטי שמחזיק בקנאות במקל הניצוח של הפילהרמונית הישראלית מחד גיסא ובדת הזורואסטרית הקדומה מאידך גיסא. מהטה שמע את החבורה מנגנת באיזה מופע ב 1971 והחליט שיש להם את זה. לקח להם עוד קצת זמן, אבל ההמתנה היתה שווה. אבלום הבכורה הוא ייצירת רוק מתקדם Par exelence, לפי כל הכללים המקובלים על אניני הפורומים הרלבנטיים ברשת. שני להיטים שלא מעבדים את הטאץ' הפרוגי למרות הפוטנציאל המסחרי הגלום בהם - הישג בלתי מבוטל ללהקה פרוגרסיבית, ועוד מאמריקה: Nice, nice very nice ו I Keep Holdin on to Yesterday : שימוש בספרות קלאסית כבסיס לליריקה (Nice, nice מבוסס על ספר של קורט ונגוט והשיר Mama frog על הפואמה Jabberwocky של לואיס קארול, המחבר הנודע של "אליס בארץ הפלאות": קטע Gentle Giant שמצהיר מהם היכולות של הרביעיה הזו - Make Us All Aware: בלאדה רכה ומרגשת, כיאה ללהקת פרוג רצינית - Lover Arrive: צלילים חלליים שפותחים את השיר Time Waits for No One מאולפן ההקלטות של Pink floyd ובקיצור, חוויה מענגת שאסור להחמיץ. שמעתי כמה וכמה פרוגיסטים אמריקאיים, וירטואוזים נפלאים אין מה להגיד. אבל אמברוסייה, ששנתיים אחר-כך הפכה ללהקת פופ סינטטי מיותר ואז כמובן החלה לנחול הצלחה מסחרית אמיתית (ובזה כמובן שאין הבדל בין היבשת הישנה לחדשה), היא להקה של אוסף כשרונות ששרים היטב בהרמוניה שלא היתה מביישת את Gentle Giant, מנגנים על מגוון עצום של כלים ושולטים בהם ברגש שלא היה מבייש את Gentle Giant, מייצרים מוסיקה מגוונת הנעה בין קלאסיקה לג'אז, ואפילו בארוק שלא היה מבייש את Gentle Giant, מתאמצים לומר משהו קסום בשירים שלהם, מיתולוגיות שלא היו מביישות את הטקסטים של Gentle Giant, מגיעים לסאונד נקי ומדוייק שהיה מבייש את Gentle Giant ומצליחים לתפוס את האוזן אחרי שתיים שלוש שמיעות - מה שGentle Giant לצערי ואולי לצערם לא הגיעו אליו אף פעם. יקי

דדלי

New member
מגנים: דיקסי דרג זה סטיב מורס .. של

דיפ פרפל כמובן. מדהים ! עולם קטן... סטיב מורס בעיני הוא התגלית של עולם הרוק והגיטארה החשמלית של עשר השנים האחרונות. לראות אותו בהופעה זה חוויה של שנות השבעים רק שאין צורך בשום סם ממסטל. האיש הוא ענק והגילוי שלו שייך ללהקת ההופעות החיות הגדולה ביותר בכל הזמנים: דיפ פרפל... כשהייתי בהופעה שלו בפברואר 2002 הבנתי מדוע דיפ פרפל כובשים את כל האיצטדיונים ממלאים אותם מחדש ועושים שם טוב לרוק הכבד - האיש וירטואוז גיטארה שמתאים ללהקה כמו טבעת נישואין אחרי שלושים שנות אושר. שווה כל שניה הבחור.

דדלי

New member
רק עכשו ראיתי שכבר כתבת את זה

למעלה. גדול. חשבתי שלא שמת לב אבל אני זה שלא שם לב.

למעלה