הוי צימרים

אומני

New member
הוי צימרים

צימר צימר צימר רבים מדברים בשבחם של צימרים בגליל אבל לא ברור לי למה עלינו לשלם כל כך הרבה כסף עבור לילה בצימר. עלות לילה בצימר היא לעיתים 500 - 600 ש"ח ויותר ואם תעשו חשבון תגלו שזהו מחיר של מלון טוב בלב פריז!!! האם יש לזה הצדקה ?

liti

New member
גם אני חשבתי פעם ככה,

עד שקראתי מה כרוך בהפעלת צימר: בנייה/הבאת המבנה (במידה וזו בקתת עץ למשל), ריהוט ואבזור (ממטבח ועד למצעים ומגבות), הנפקת רשיונות, תשלומים שוטפים- ארנונה, מים, חשמל, גז, אחזקה שוטפת (נקיונות, תיקונים, גינון), אקסטרות שונות דוגמת ג'קוזי ומערכת קולנוע ביתית שעלותם אינה קטנה והם גם מגדילים את נפח התשלומים השוטפים (חשמל ומים) ובוודאי יש עוד כמה דברים שכחתי לציין (ועוד לא דיברתי על כך שהצימרים מושפעים מהמצב הבטחוני הגורם לביטולים). השורה התחתונה היא שצימר צריך להחזיר את ההשקעה הראשונית ולכסות על התחזוקה השוטפת, ומכאן המחיר שהוא ממש ממש לא זול. בסופו של דבר השיקול הוא של הלקוח האם לקחת צימר בארץ או לטוס לחו"ל. העלות במקרים רבים (אם לוקחים בחשבון גם את ההוצאות הנילוות) זהה.

Giggle Loop

New member
לצימרים יש הרבה יתרונות

בעיקר היופי הטבעי, הירוק בעיניים והמרחק. למשל, צימר טוב עולה פחות מבית מלון באילת ואין בכלל מה להשוות. אני מעדיפה את העץ ואת המרחבים מאשר בית מלון מנוכר עם מראה היי-טקי. לנסוע לגליל ממרכז הארץ קרוב יותר מאשר הנסיעה לאילת, יותר זול (במיוחד אם לוקחים טיסה), קלה יותר לנהג ומי שנוסע באוטובוס לא צריך להיתקע בתחנה המרכזית של דימונה ולהסתפק בבורקס מעופש... אני מסכימה עם ליטי שיש הרבה הוצאות לבעלי הצימרים ומחיר של 450-500 ש"ח ללילה הוגן בעיניי. מה שמעצבן בעיניי זה המחיר השערורתי לארוחת בוקר 70-100 ש"ח לזוג.

aviro

New member
בקשר לארוחות הבוקר

דווקה כאן טעית,עלות(כלומר מה שעולה לי) ארוחת בוקר אצלנו נעה בסביבות ה-50-60 ש"ח,הגבינות מאד יקרות,אנו שמים 5-6 סוגי גבינות,שמחירן נע בין 5-14 ש"ח ,בנוסף אנו מגישים סלט ירקות או סלט יווני,חמאה,ריבות,מיץ תפוזים טבעי,חביתות,מעדנים לחמניות ופיתות אפויים על חלוקי נחל,אבוקדו בעונה,טוסטים בורקס,עוגיות.וסלט פרות.ואת כל זה אנחנו מתחילים להכין שעתיים לפני שעת ההגשה. לא מגיע לנו להרוויח על עבודה מאומצת זו 20-30 ש"ח ואל תשכחו שהמחירים הנ"ל כוללים מע"מ ומה-70-100 ש"ח שאת/ה מדברים עליהם,יש להפריש בין 10 ל-15 ש"ח למע"מ.אצלנו בישוב מארחים רבים הפסיקו להגיש ארוחות בוקר,ומפנים את אורחיהם לחברה אשר מכינה ארוחות בוקר במסעדה שפתחה במיוחד בקומת העמודים מתחת לבייתה.תאמינו לי שאם היו מרוויחים משהו מארוחת הבוקר הם היו ממשיכים להכין.אני ממשיך להכין כי אני חושב שארוחת הבוקר הוא אמצעי לקשר עם האורח בזמן שהותו אצלנו.

aviro

New member
liti תודה ,אבל חשבתי על משהו

למה לשלם 400-500 ש"ח לארוחה נחשב לא יקר(ועוד 10% טיפ) ולשלם 400-500 ש"ח לצימר זה יקר? ובכלל למה תמיד משווים בין ישראל לחו"ל אתם יודעים כמה עולה מכונית מפוארת בישראל וכמה אותה מכונית עולה,בארה"ב,יפן,קוראה,סין,אם הכוונה שמי שצריך לשלם 500 ש"ח בישראל עדיף לו לסוע לחו"ל ,זו באמת אפשרות,אבל עובדה שרוב הישראלים מעדיפים לנפוש בארץ,כי בטח הם עשו את החשבון,(אני לא יודע עם רוב הישראלים,אבל בטוח מספיק ישראלים עד כדי מילוי כל הצימרים) ועובדה שכל הצימרים מלאים,וכידוע המחירים נקבעים על פי הצע וביקוש,ותאמינו לי שאנו בעלי הצימרים יודעים להוריד את המחיר בשבוע שהביקוש נמוך במיוחד.לא נוכל להחזיק את הצימרים ולשמור על רמה נאותה עם המחירים יהיו נמוכים לאורך זמן.

דעתי

בתי המלון בארץ יותר יקרים מהצימרים, למי שלא רוצה ל
.. בית מלון עם ג'קוזי בחדר הוא בפרוש יותר יקר בהרבה מצימר עם ג'קוזי.. נופש בצימר זה ממש בית ולא חדר כמו במלון.. אפשר לארגן חופשה בצימר באמצע השבוע, אני חושבת שאז התעריף יורד..

Lear22

New member
אולי בגלל שהייתי בצפון

ככ הרבה בצבא אני די לא רוצה להתקרב לשם בזמן הקרוב. מה גם שאני חושב שבאילת הרבה יותר כיף כי יש יותר מה לעשות. אולי כשיהיה את מי לקחת כדי שיהיה רומנטי וסבבה אז צימר זו האפשרות הטובה. אבל בשביל "חופשה חופשתית" אני עדיין חושב שעדיף אילת. ולגבי חו"ל, אנשים עושים את החשבון הקר של כמה עולה הנסיעה לעומת הארץ אבל שוכחים את אלמנט הקניות...דיוטי פרי (אני לא קונה כלום....רק בושם ונעלי ספורט וכמה ספרים) והקניות בחו"ל (אוי בפריז נורא יקר...כמה אמרת התיק הזה? 200 יורו?...) ככה שבסוף בחו"ל תמיד אבל תמיד מבזבזים יותר.

למעלה