הוי הרוח

רונן טל

New member
הוי הרוח

(וידוי) הרכבתי 1,000 חלקים של דובונים בארוחת-בוקר. היה לי סוף שבוע לעשות את זה משום שזה היה מיועד, בדד-ליין, לזוג חברים שנולדו להם תאומים. ההרכבה לא היתה קשה במיוחד. יצאתי ביום ראשון בבוקר עם ההרכבה על משטח העץ, פתחתי את הדלת והספקתי להגיע רק עד המכונית כשהרוח, כן הרוח, תלשה לי את הפאזל. ממש כך - החתיכות נפרמו בדבוקות מהמשטח אל כל עבר. אל הכביש, אל צמחיית שיחים סמוכה. אתם יכולים רק לשער את הקיפאון שלי, עומד עם בערך 700 חתיכות על המשטח, 300 נוספות לא על המשטח ואין לי כל כך היכן להניח את המשטח ולרוץ איתו זה גרוע גרוע. וכשהתעשתתי, החלה ריצה אחר חלקים מתגלגלים וחיפוש בתוך שיחים. עד שנשברתי וויתרתי וזרקתי את הפאזל.

מממאיה35

New member
אוי איזה סיפור

מתארת לעצמי את הדקה הראשונה אחרי שהרוח העיפה - מה עושים? לרוץ לאסוף את החלקים? לוותר? לצעוק הצילו? בכל מקרה, הבנתי ממך שהפזל לא היה מודבק. אולי בעתיד תוכל להדביק אותו לפני שאתה יוצא מהבית וככה תמנע אי הנעימות הזו. מזל טוב לזוג

רונן טל

New member
זה לא נגמר בזה

שאלת מה עשיתי לחברים, ובאמת שעשיתי. קניתי פאזל מיניאטורי, 1,000 חלקים של תינוק בתוך פרח ורד. אלא שגם את זה לא סיימתי. פשוט נשברתי מכל הרקע החום האחיד. בסוף, עם כל הרצון הטוב, קניתי להם מתנה קונבנציונלית (אני אפילו לא זוכר מה...)

aviar3

New member
הפאזל הזה מאד מקסים

אבל בגלל הרקע שלו הוא לא פשוט , אני משתדלת לקנות פאזלים עם המון צבעים ולא משטחי צבע אחד כדי שיהיה יותר פשוט להרכבה.

aviar3

New member
עצוב ומאד מתסכל

אבל למרות הכאב צריך להמשיך הלאה, בכל אופן ממליצה מאד להתשמש בדבק המיוחד לפאזלים, מצרפת לך תמונה שלו . את הדבק שמים על גבי הפאזל - על הצד עם התמונה, כך שהחלקים נדבקים אחד לשני ויותר קל לקחת אותו למסגור. אני זוכרת שלקחתי פאזל למסגור, ואז לא הכרתי את הדבק הזה , זה היה פאזל של 1500 חלקים ואבא שלי ואני סחבתי אותו למטה על משטח קרטון, כל תזוזה שלו ממש הפחידה אותי, מש התפללתי שנגיע איתו בשלום לחנות וכשהגענו , מה עשה הממסגר ?! הפך את כל הפאזל כדי להדביק אותו וחלק ממנו התפרק, ואני כל כך כעסתי ועוד ניסו להרגיע אותי בכך שהוא יסדר את כל הפאזל . לבסוף נגמר בטוב והפאזל תלוי לו בסלון שלי.

רונן טל

New member
זה מידבק

תודה תודה, אבל אני מכיר את הדבק הזה אבל באותה פעם העדפתי שלא להשתמש בגלל שהמסגר שאצלו אני ממסגר מדביק בעצמו, בדבק טוב יותר כנראה. בכל מקרה, אני מדביק דווקא בצד האחורי של הפאזל. הופך אותה, מורח, והופך בחזרה. זאת משום שתמיד נראה לי ששכבת הדבק, שקופה ככל שתהיה, צובעת את הפאזל ב"גוונים של שקוף" (יש דבר כזה?!).

aviar3

New member
להדביק בצד ההפוך לא נראה לי

בשבילי, וגם אני חששתי מהדבק על הפאזלים , אבל נוכחתי לדעת שאחרי שהוא מתייבש לא רואים את הדבק. הממסגר מדביק את זה גם למשטח והדבק גורם לחלקים להדבק אחד לשני, כך שזה הפיתרון הכי טוב שהחלקים לא יפלו בדרך.

Puzzluna

New member
אני עושה "סנדביץ" ../images/Emo91.gif ../images/Emo21.gif

אני עושה "סנדביץ" מקרטון ביצוע בדרך למסגור. הפאזל מונח על קרטון ביצוע, מניחים קרטון נוסף עליו וסוגרים עם מסקנטייפ בצדדים. שיטה יעילה ובטוחה להעביר פאזלים לא מודבקים....

Kניבל

New member
הדבקה

אני מדביק עם דבק פלסטיק לקרטון ביצוע (סוד מהממסגר תמונות) לאחר הייבוש אפילו סופת טורנדו לא תפרק אותו גם אם מובילים על גג המכונית ______________________________________________ כל הדבקים הממולצים פה סתם יקרים _________________________________ וככה זה נראה לאחר ההדבקה

Puzzluna

New member
דבק פלסטי ../images/Emo31.gif

מהנסיון שלי דבק פלסטי מרטיב את הקרטון ועושה לו "בטן"

eitany24

New member
לי קרה אותו הדבר...

לפני כמה שנים עוד לפני שהכרתי את הפטנט של הדבק וההדבקה מאחורה עם מסקיטייפ לקחתי פאזל באוטו להדבקה בקיבוץ לידי, ובדרך כל החלקים נפלו לי בתוך האוטו... זה היה פאזל שמאוד אהבתי ולפני כמה שנים נתתי אותו למישהי שתבדוק אותו, והאמת שאני לא יודעת מה מצבו.. רונן - אני כל כך מבינה אותך.. זה נורא מעצבן ומבאס......

למעלה