הוירוס, וסם-הנגד.

הוירוס, וסם-הנגד.

לוירוס/נגיף - אין תרופה! חד משמעית. יש הבדל בין חיידק, לבין וירוס. חיידק הוא יצור חי, הנכנס לגוף ע"י להתקיים שם, ולחיות מסביבה בה הוא נמצא, לעיתים חיידקים מועילים בגוף. וירוס הוא טפיל שאינו מסוגל לחיות לבד, והוא נכנס לגוף ע"י לקיים את עצמו. חיידק מכיל דופן תא קבוע, ולכן מערכת החיסון מסוגלת ליצור נוגדנים כדי שינטרלו את החיידק. ואילו וירוס משנה את הדטרמיננטה האנטיגנית שלו [סוג של דופן התא, לצורך הסבר קליל] כל הזמן, והוירוס לא נותן למערכת החיסון נוסחה כלשהי ליצירת נוגדנים עדכניים כדי להרוג את הוירוס. עד שמערכת החיסון מייצרת נוגדנים ל'דופן התא' של הוירוס - הוא כבר משנה את ה'דופן תא' שלו, ותוקף בינתיים תאים חיוניים לגוף. זוהי מחלת האיידס, למשל. אין דרך לטפל בה, משום שהיא משנה את הדטרמיננטה האנטיגנית שלה כל הזמן. אז תסבירו לי, בבקשה...
איך יכול להיות סם-נגד לוירוס, אם אי אפשר לדעת את סוג 'דופן התא' של הוירוס שתקף את המבוגרים?!
ג'ק לא יכול לעלות על נוסחא כלשהי. והוא בתור מדען צריך לדעת את זה.
אני יודע שזו סדרת טלויזיה, אבל בכ"ז... אם לומדי הביולוגיה פה יוכלו להסביר לי קצת על האי-התאמה הזו בסדרה. נ.ב: יאאאאאאא!!!!!!!111
^^ 49, איזה פרק משובח!!!!!1 כ"כ הרבה מוסר השכל.
עוד שלוש פרקים מסיימים את העונה הראשונה!

snier1991

New member
מה שנכון נכון

המצחיק הוא שהיוצרים מבינים שזה וירוס כי הוא שינה את המערכות שלו והצליח להתקיף את הצעירים נורא מהר זאת בניגוד לחיידק שצריך סוג אחר של חיידקים כדי להצליח לשנות את המנגנון שלו וגם זה לוקח זמן אבל בסדרות מד"ב ופנטזי תמיד יהיו חורים מפה ועד י"ם אבל בגלל שזה לא פנטזיה אלא סדרה ריאלסטית החורים צורמים הרבה יותר כי אי אפשר להגיד לעולם הזה יש חוקים שונים מהעולם שלנו ותגידו פספסתי את הפרק היום והסוף של אתמול מתי מתחילים הצעקות של הנבחרים בסופי הפרקים

../images/Emo58.gif עונה 2.

נראלי שהנבחרים מגיעים רק בעונה שניה. רק חבל שהתחלתי לראות את העונה הראשונה רק אחרי שזוט מת.

YaRoN Tribe

New member
../images/Emo58.gif

הנבחרים מגיעים בפרק הראשון של העונה השניה. סתם ככה היתה לנו הצצה קטנה בפרקים האחרונים על מנהיג הנבחרים (למי שלא הבין הוא אחד מה'ארבה')

../images/Emo58.gif עונה 2.

הרבה מהעוזרים של הנבחרים הם 'הארבה'.
גם החתיך ההוא שיעזור ל... *וואו, שכחתיאתהשםשלה* הבלונדה, שג'ק התאהב בה. היה לה שם של בן, נדמלי. :|

YaRoN Tribe

New member
אנשים, זאת ס-ד-ר-ת ט-ל-ו-י-ז-י-ה../images/Emo70.gif

מה זה משנה אם זה לא יכול להיות באמת? גם בנאדם לא יכול להפוך להיות זקן תוך 3-4 ימים!!! העיקר שהסדרה טובה והעלילה מעולה

יש פה שבירה של חוק מד"ב בסיסי.

לא שבנאדם מזדקן תוך כמה ימים, כי זאת לא באמת הזדקנות, רק צירוף של סימפטומים. מה שלא הגיוני זה שאחרי שהוא מזדקן, השיער שלו הופך להיות אפור בבת אחת. כי השיערות הקיימות הן בסך הכל תאים מתים, חוץ מהשורש, ולכן השיער של לקס היה צריך להישאר שחור, ורק השיער שצומח לו כשהוא חולה צריך להיות אפור. וכנ"ל אחרי שהוא היה מבריא, הקצת שיער האפור שהיה צומח לו היה צריך להישאר...

dans girl

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo94.gifכן ולא... מצד אחד, יש פה סוג של אי התאמה בנושא הזה, בייחוד בקטע של המוטציה שעבר הוירוס... כי אם הוירוס עבר מוטציה, התרופה לוירוס הישן לא אמורה לעבוד על הוירוס החדש. עם זאת, אפשר למלא את החור הזה בעלילה בכך שאולי הוירוס בעצם לא עבר מוטציה, אלא אנשים שעברו את גיל 18 תפסו אותו, כלומר כשהסדרה התחילה לקס וגלן לדוגמא היו בני פחות מ-17, מתישהו במהלך העונה הראשונה עברו את ה-18 ואז תפסו אותו. ולכן הוירוס למעשה הוא אותו הוירוס והתרופה היא אותה תרופה. מצד שני, [לא זוכרת כבר, תקנו אותי אם אני טועה] אנטיביוטיקה זו לא תרופה נגד וירוסים? כי אם כן, אז קיומה של תרופה הוא די הגיוני [שוב, במקרה שבו הוירוס לא עבר מוטציה.]. אם לא, אז אני עייפה מדי מכדי לענות על זה../images/Emo6.gif [שמירה מקוללת../images/Emo7.gif], אחשוב על כך עוד, אפתח את "מיקרוביולוגיה", ואחזור עם תשובה אם תהיה לי אחת../images/Emo9.gif.

אנטיביוטיקה זה לא תרופה לוירוס. ../images/Emo3.gif

אין מה לעשות לגבי וירוס.

dans girl

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo94.gifכן, בדקתי את זה. אם כך, את צודקת../images/Emo3.gif

כשלקס עזב את הקניון

הוא פגש מישהו חולה שאמר לו שהוא יהיה בן 17 בעוד חודש, אם הוא יחיה עד אז

dans girl

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo94.gifאז אין לי יותר שום דבר להגיד להגנת הכותבים../images/Emo6.gif גם לוירוסים אין תרופה, וגם אם הייתה הוא עבר מוטציה בכל מקרה אז היא לא תעבוד בכל מקרה../images/Emo3.gif. אי התאמה ענקית, בלי שום ספק.

snier1991

New member
אבל זה מעלה את השאלה איך הוירוס

או החיידק או מה שלא הוחלט שזה יהיה שרד הרי אם כל המבוגרים מתו לאורך העונה הראשונה הווירוס אמור להיעלם כי אין נשא שהוא יוכל לחיות בו

AVIV172

New member
אמממ.. תשובה!

למרות שזו סידרה, אם כבר עלה הנושא אני אנסה למצוא פיתרון.. אכן לא פשוט כלל וכלל לרפא הדבקות בנגיף (וירוס) אך זה לא בלתי אפשרי בחלק מהמקרים: ניתן לפגוע באיזורים בגוף בהם יש התחדשות מואצת של תאים הנגועים (ע"י משחות לדוגמא..) ומלבד זאת ישנן תרופות שיכולות לגרום לנזק לתאים בריאים ובגלל זה הם ניתנים רק לחולים שמצבם חמור. לדוגמא: יש תרופות יעילות ביותר נגד וירוסים מקבוצת ההרפס. אבל- זו רק סדרה :) בגלל זה אנחנו אוהבים את זה...

התחילה כבר העונה השנייה?

פשוט כבר הפסקתי לעקוב. אני עובר תקופה לחוצה בצורה לא נורמלית... אין לי כבר זמן לעצמי אני רק עסוקכל היום ואני מחוץ לבית. אז תכלס כבר הפסקתי לראות...מה אני יעשה?! אבל אני תכלס כבר 3 פעמים ראיתי תסדרה הזאת ואני עדיין מידי פעם מתעדכן עם אחים שלי מה היה כי גם הם רואים .... וזהו יהיה טוב.... אהה אז רגע... עונה שנייה התחילה כבר?

למעלה