הווה

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
הווה

כמה נפלא הוא ההווה, וכמה נפלא שיש בידינו האפשרות להציץ לתוכו ולשהות בו.
היה לי קשה לחדור לתוכו, אך בחסר פעילות, אחיזתי בו הייתה איתנה.
היו לו מתנגדים רבים, אחד מהם ניסה למוטט את הרגע בעזרתו של גל חום אשר נוצר במרכז גופי.
מתנגד אחר החל לנתח את המתרחש, ושותפו יצר תסריטים הקשורים בעתיד דמיוני.
מעדתי, וחזרתי לתוך ההווה, מעדתי שוב וחזרתי שוב.
כאשר הוספתי פעולה, אחיזתי נחלשה; תשומת לבי זרמה אל הפעולה וההווה ואני עמו נעלמנו…
נדרשו ממני מאמצים גדולים יותר לחזור ולצעוד לצידו של ההווה.
קשה לתאר את התחושה/הרגשה/קיום בהווה, דומה הדבר לתנועה במקום, הזמן נהפך לדבר מה אחר ונראה שאינו מתקדם כלל.
ובכל זאת ישנה תנועה…ישנו אני, ישנו כאן וישנו עכשיו.

אתה לא מסוגל לחוות את ההווה. אתה סתם משקר לעצמך

אתה לא יכול להבין את הזמן באופן בלתי אמצעי. זה בלתי אפשרי וזה שטויות במיץ להתיימר לכך.
כמו כן- כל הפוסטים שאתה כותב מיועדים להאדרה עצמית. זה מעניין שאף אחד מהם לא נכון ומעולם לא השגת שום מצב תודעה גבוה מאלו שאתה מתאר.
כל מה שאתה עושה זה רק לבלבל את המוח ולהתיימר ולהתיימר לחוות מה שאינך חווה.
זה מאד מאד מוזר.
למה אתה כל כך מעוניין להציג את עצמך כפי שאינך?
כולם רואים שאתה סתם תקוע. איש מלבדך לא קונה את השקר שאתב מנסה למכור.
ועדיין אתב מאמין בו. אתה מוכר ואתה קונה.
אז ספר לנו עוד על חוויות שלא היו לך...

Mist2

New member
אני מבין מה שאתה אומר

ואני מאמין לך לגמרי.
אין לך באמת דרך להבין את הדברים, אתה מנסה להבין מודעות ע״י תפקודים נמוכים, וזה בלתי אפשרי. ואם זה בלתי אפשרי, הרי שזה לא קיים.
&nbsp
אוספנסקי אמר:
״ניתן לומר שהאדם חיי בבית גדול ומרווח, מלא בחדרים וריהוט יפה, אך האדם נמצא רק במרתף ובמטבח, ואינו יכול לצאת מהם. אם מישהו יומר לאותו אדם שישנם מדרגות המובילות לקומות עליונות ולחדרים נוספים, הוא לא יאמין ויצחק באומרו שאלה רק דיברי הבל ואגדות ילדים.״
&nbsp
אבל זה ברור, ועל כך אין לי טענות אליך!
הבעיה מתחילה בבורות בידע רגיל ופשוט: אני מפרסם כמה ציורים, ואתה מתחיל לתת הרצאה על טארוט, ועל כך שאני לא מבין מה זה בכלל. אבל כלל לא היה מדובר בטארוט!
&nbsp
אני כותב דבר מה, שלא קשור לגורדייף, ואולי אף נוגד את דבריו, ואתה ישר קופץ ונותן הרצאה על כך שאני מצטט את גורדייף, ועד כמה דבריו מטומטמים.
אבל ידידי היקר, הדברים כלל לא היו של גורדייף.
&nbsp
מאוד פשוט להבין שאתה כדור נפוח, שלא מבין בדרך כלל על מה ולמה אני (ולא רק אני) כותב.

אין לי הרבה מחלוקת עם דברי אוספנסקי

אני פשוט לא רואה שאצלך יש איזשהו קשר עם מרכזים גבוהים או איזושהי מודעות מיוחדת.
מה שאני רואה אצלך זה למידת אוסף של ציטוטים מגורדייף ואוספנסקי ואני בדרכ יכול לזהות גם מאיזה ספר ועמוד לקחת אותם. לפעמים אתה עושה טובה ומערבב אותם אבל לא מוציא מזה מסקנות כלשהם.
כלומר אין אצלך אפילו חשיבה פעילה ביחס לארכיון הציטוטים הזה.
אני לא מבין למה נדמה לך שיש לך מצבי תודעה גבוהים- אתה נראה לי כמו מישהו שמחכה להם והם לעולם לא מגיעים.
הם גם לא יגיעו. אני יכול להבטיח לך את זה. אתה תחכה להם עוד ועוד ואף פעם הם לא יגיעו.
סופך לרמות את עצמך לגמרי ולחשוב שהם כבר הגיעו, לחשוב שאתה מודע, לחשוב שאתה "חווה את ההווה" או משהו כזה.
אני לא יכול להסביר לך שום דבר כל עוד אתה משתמש בציטוטים של גורדייף ואוספנסקי כדי לדבר ולחשוב.
אתב מפרש כל דבר שאגיד לך דרך ערימת הציטוטים הזו.
אם אתה רוצה לדבר איתי על מודעות אין נכון ממני לשוחח על הנושא הזה.
אבל אם אראה שאני מדבר עם ערמת ציטוטים של גורדייף-אוספנסקי אז חבל לנו על הזמן ושום דבר מעניין לא יצא מהשיחה הזו.

Mist2

New member
כפי שאמרתי כבר, אני מבין את מה שאתה אומר

ולא רק שאתה לא יודע לזהות, כפי שאמרתי כבר, אין לך באמת מושג האם מדובר בציטוט, בקלפי טארוט, או במקרים אחרים בדבריהם של פילוסופים. אתה כאמור כדור נפוח...

כאמור, מזהה ספר ואף עמוד ספציפי ברוב המקרים...

נראה לי שאתה עובד רק על עצמך...
די מתקבל על הדעת ששיננת את הציטוטים עד כדי כך שאינך מודע כשאתה מצטט.
האמת שלא אכפת לי מזה, רק שזה מעיד שטרם הגעת למגע עם המרכזים הגבוהים שלך עצמך.
אם היית מגיע לכך היית מגלה עולם מושגים חדש ואישי לחלוטין שהיה מבקיע בתוכך ולא היית נדרש לצטט את הסחורה המשומשת של גורדייף ואוספנסקי.
מגע עם המרכזים הגבוהים הוא דבר נפוץ מאד אבל החוכמה היא לייצר אינטגרציה עם השפה החדשה שמופיעה במגע הזה.
אצלך גם אין מגע וגם אין יכולת מינימלית לאינטגרציה עם עולמות מושגיים ששונים מהמוכר לך, בין אם המוכר לך הוא מספרי גורדייף ואוספנסקי או לא.
בקיצור- אתה סגור בדלת אמותיך. אין לך ראש פתוח.
אני לא אומר את זה כדי להעליב אותך אלא כדי לאפיין בעיה.
הכרה בבעיה היא הצעד הראשון לפתרונה.
כל עוד תדבוק בידוע לא תוכל להרחיב את תודעתך.
רק כאשר תתבונן מעבר לגיבוב הציטוטים שהפנמת אולי תוכל לראות את החדש.

Mist2

New member
טוב, מהיכן הציטוט בפוסט המקורי שלי?

חשבתי שהבעיה שלך עם המושגים :).
אז ככל שאני מתנסה יותר במצבי תודעה גבוהים, אני נוכח שהשפה (לא רק מושגים כאלה ואחרים) של הדרך הרביעית כפי שאני הכרתי, (והיא שונה ממה שמופיע בספרים) היא שפה מאוד מדויקת, וכדי לדייק, אני משתמש בשפה זו. לפעמים אני כותב בבלוג שלי 2 ניסוחים לאותו פוסט, בשפה רגילה ובשפה של הדרך הרביעית. כמובן שאתה לא יכול להבין את השפה, לכן אתה מפרש את הדברים בצורה פורמוטורית, וממשיך לקשקש.

כל ז'רגון שתפנים יהיה "מדוייק" בשלב מסויים

גם כת שסוגדת לזין של קוף, תוכל לייצר שפה שככל שתעמיק בה תגלה שהיא "מדוייקת".
העניין הוא שהשפה, כל שפה, מיתדייקת ככל שאתה נותן לה משהו ממך.
ובגלל זה ה"אמת" של כל הכתות האלו, כולל של מה שאתה קורא לו "הדרך הרביעית" (ויש הרבה תתי כתות שמייחסות לעצמם את השם הזה) אינה אמת בלתי אמצעית והיא תופעת ההשתקפות של האמת בחרא.
השפה של הדרך הרביעית היא די חרא. לא הכי חרא שראיתי, יש גרוע ממנה, אבל היא לא משהו.
האיכות בטקסטים של גורדייף ואוספנסקי לא נמצאת בכלל בשפה שלהם אלא בהכרה שלהם שאין שפה שהולמת את מה שהם מכירים ומנסים לדבר עליו.
בגלל זה הם מנסים ליצור "דרך" שתקשר את האדם לעולם המושגים העמוק שלו עצמו, שמצוי בתת המודע שלו.
וכמובן שבמהלך הזה נולדת שפה טכנית די גרועה, שפת גשר שכזו, שאתה מאמץ בלי להבין שהיא רק ניסיון לכוון אותך למשהו ואינה חזות הכל.
כלומר, במונחים שלהם, חסר לך את ה"זעזוע" המודע שימנע מהאוקטבה להגיע לכיוון המהופך למטרה שלשמה השפה הזאת נולדה.
השפה הטכנית שלהם הופכת אצלך לאמצעי לרדוקציה מטריאליסטית ולא לכלי להתפתחות בסולם התודעה.
אני די בטוח שאין מרכזים בכלל, לא גבוהים ולא נמוכים. זו רק צורת ביטוי שלא מייצגת את מה שקיים ובשביל לראות מה קיים עליך להבחין בין דעותיך הקדומות, שלמדת ממישהו סמכותי זה או אחר לבין מה שאתה רואה בפעם הראשונה ומעולם לא ראית קודם אי פעם.
יש לך בילבול אדיר בין ידע המתיימר להיוצ ידע לגבי עצמך לבין מה שקיים, שאותו עליך לראות בפעם הראשונה בלי לכפות עליו את הפרשנות שלמדת (מרכזים) שאינה אלא שפה טכנית בלתי הולמת.
אחרת- כל חוויותיך הן רק העמקה בשפה שלמדת ולא מודעות.
מודעות דורשת התבוננות בחדש.
זה לא קל להשיל שפה ודעותיה הקדומות כמו שמשילים בגד.
מאיזושהי בחינה אי אפשר לעשות זאת. אפשר רק ללכת מעבר לשפה הזו ושם לגלות את החדש.
מבחינה מסויימת השפה הזו היא מעין הסלע של סיזיפוס שעליך לגלגל במעלה ההר שוב ושוב לנצח.
אבל מבחינה אחרת קיימת אפשרות להאיר את האידאה שמנהלת את השפה הזו וה"חשיבה הפורמטורית" שלה, אם תרצה.
כשזה יקרה, אם זה יקרה, אתה תלך מעבר ולא תחזור מכוח הגרויטציה של השפה אלא רק מהחלטה מודעת וחופשית.
אז לך מעבר לשפה, ידידי. אין טכנולוגיה למודעות... צא מהסרט...

Mist2

New member
אני מבין את מה שאתה אומר, אבל מהיכן דברי מצוטטים, הפוסט

שפותח את השרשור?

Mist2

New member
מהיכן הציטוט, עם סמיילים או בלי סמיילים, תענה בבקשה

למעלה