הודע מפורום וושו

orii

New member
../images/Emo6.gif

................

אסף2

New member
משעשע

מזכיר לי בצורה תמוה וויכוח שהיה לי לא מזמן לגבי הרגלים לא בריאים של אדם מערבי (עישון, שתיה, ג´אנק פוד) ולימוד אמנויות לחימה. חושבים ששאולין צריכים להציעה את עצמם עכשיו גם בתור מותג לחברות נעליים?

קחחחח. הרגלים לא בריאים של האדם

המערבי. כל השיהאנים היפניים שהכרתי מעשנים כמו קטרים, ושותים בירה בכמויות שיכולות להטביע עיר קטנה באירופה.

most aikido shihan do not smoke

Morihei Ueshib sis not smoke So as: Kisshimaru Ueshiba Moriteru Ueshiba Fujita Masataka 8th dan Tamura Nobuyoshi 8th dan Suganuma Shihan 8th Dan Seki sensei 7th dan Koyama sensei (Kyoto Aikikai) 7th dan

במקרה שיקאנאי סנסיי נמצא עכשיו בארץ

אז תחקרתי אותו בעניין. הוא הסכים איתך שהרוב לא מעשן, אבל יש די הרבה כאלו שכן. והוא גם זרק קצת שמות שהיו חסרים לי: קובואיאשי סנסיי (דאן 8) מעשן כבד, וכך גם יאמאגוצ´י סנסיי (דאן 8). ולא נכנסנו לבעלי דאן 7. ובכל מקרה הרוב שותים, והרבה.

שיזנדו

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo72.gifקביעה לא נכונה

לא כל השיהנים היפנים והסינים והקוראנים וכו מעשנים הרבה גם לא מעשנים ולא שותים

orii

New member
אז מה אתם אומרים על שתיה עישון

ושאר דברים שעושים טוב/רע - בהקשר של מורים לאומנויות לחימה. איפה ואם בכלל זה מתחבר? אצלנו, יש גישה מורכבת למשל לגבי אלכוהול: מצד אחד הוא יכול ללמד כשיכורים קלות הגוף הרבה יותר "טאי צ´י" הוא גם עוזר למנוחה להיות "שלמה" למשל אם משהו חולה ורוצה לישון טוב שהגוף יתחזק - ממולץ לשתות משהו רציני כמו ויסקי/וודקה. מצד שני ברור שהוא עושה נזק מעבר לרמה מסוימת. מצד שלישי אם הטאי צ´י שלך מספיק טוב (אני עוד ממש רחוק מזה) אתה יכול לשתות יותר בלי נזק. המורה של המורה של יכול לשתות בערב מספר בקבוקים של יין סיני 40%-60% אלכוהול. לגביו זה כנראה עובד... צדדים שתים ושלוש תקפים גם לגבי עישון.

עישון יכול להיות בריא, כתרופה

דוגמא א´: במצרים העתיקה היו נותנים לנשים לעשן חשיש בזמן הלידה, להקל על הכאבים. בתרבויות רבות היו מכיניסם חולים במחלות מסוימות ל"חדרי עשן", כחלק מהטיפול. לא השתמשו רק בטבק אלא בצמחים שונים למחלות שונות. דוגמא ב´: עישון טבק מעורר, אם אתה עייף מאוד וצריך לנהוג ממטולה לאילת, סיגריה יכולה להשאיר אותך ער ולמנוע ממך נזק רפואי ניכר (משרד התחבורה טוען שהירדמות על ההגה עלולה להזיק לבריאותך). אבל אלה דוגמאות של שימוש מבוקר: להורדת כאבים, להגברת עירנות - כתרופה, ולא כהרגל. ואני די ספקן לגבי שתיה מרובה, טאי-צ´י או לא טאי-צ´י - אדם שהגיע לגיל 102, יש לו פשוט המון צ´י מולד וג´ינג, כלומר עמידות לפגיעות ומחלות. אתה אומר שהשתיה לא מזיקה לו? אפילו אם הוא לא מרגיש את זה, לאלכוהול יש תוצאות... יש לך תוצאות מבדיקות דם שהוא עבר לאחרונה? מה שכן, אם הוא אוכל הרבה שומן לפני שהוא שותה, זה די ינטרל את האלכוהול. אני לא אומר שהטענה הבסיסית לא נכונה, ובטוח שאני לא אומר שהמורה של חיים אינו מורה טוב; אפילו הרמב"ם כתב שאדם שעוסק בפעילות גופנית סדירה יכול לאכול כל דבר. אני פשוט חושב שיש תוצאות מצטברות, לאורך זמן, שאי-אפשר להימנע מהן; אבל אני הייתי משתכר אם רק הייתי מסתכל על הבקבוק שאחד מחברי היה "מוריד" בלי למצמץ - והוא לא עושה טאי-צ´י בכלל... אז האם זה אומר שהוא לא יסבול בעתיד מבעיות בכבד? או שהכבד שלי יותר חלש? או שלכל אחד יש רגישות שונה? או שכל התשובות נכונות? (מתכונן למבחן בסטטיסטיקה...)

Jogodor1

New member
רגע אתם רוצים להגיד לי ש...

עישון מזיק פחות משתייה ? אני ממש, אבל ממש בטוח שלא...

orii

New member
תוצאות מצטברות

אין ספק שיש נזק בצריכה רבה של אלכוהול. אין גם ספק שלאנשים שונים יכולות שונות וגבולות שונים לגבי מתי מתחיל הנזק. המורה של חיים היה מאוד חלש וחולה כשהוא ברח מהשבי (+עינוים) ביפן במלחמת העולם השניה. ואז הוא התחיל ללמוד טאי צ´י. לדעתו, (על פי חיים)הוא לא היה מגיע לגיל כזה במצב כזה בלי הטאי צ´י. הוא קושר את היכולת לשתות (כמויות שמזמן היו אמורות להשמיד את כל הכבד שלו לפי הבנתי) ולעשן בטאי צ´י ובצ´י קונג חמש החיות.

השאלה היא לא "אם הוא בריא בזכות

האימונים", אלא "כמה הוא היה בריא אם היה מתאמן באותה הצורה, אבל לא שותה." ועצם העובדה שהוא עמד בשבי ועינויים מראה שהיה לו ג´ינג חזק מאוד.

orii

New member
לדעת, במובן המדעי הרי אי אפשר

לא לגבי אדם אחד ומעבר לכך יש רק סטטיסטיקה... תמיד ניתן להפוך את המשפט: למרות שהוא כמעט מת בעינויים בזכות הטאי צ´י הוא חיזק את הג´ינג שלו כך שהגיע לגיל 102... אני חייב לסייג שאני לא מכיר יותר מידי רפואה סינית. אני מנסה קודם כל להבין את הדברים בהקשר שלהם. לטענתו, בכל פעם שהוא מתקדם בטאי צ´י הוא יכול לשתות יותר ללא נזק מצטבר. אם הבנתי נכון הוא טוען שהוא יכול לשמור על הבריאות שלו בדיוק איפה שהוא רוצה, ביחס לנטל שהוא מחליט לשאת. למשל, אם היה שותה פחות הוא היה גם צריך להתאמן פחות. אני יודע שזה נשמע פשטני עד גיחוך.

למיטב הבנתי, לא נכון

אדם נולד עם כמות X של ג´ינג, בה הוא משתמש במהלך חייו. כשהגינג נגמר, אדם מת. אפשר להשוות את הג´ינג לבטריה לא-ניתנת להטענה, לעומת צ´י שאפשר לטעון מחדש. אמנם רפואה סינית היא לא המומחיות שלי, אבל עד כמה שאני יודע זו ההתייחסות המקובלת לנושא.

orii

New member
זו לא הנקודה

הרי ניתן לנסח זאת כך: הוא הגיע לרמה כזו שהוא כמעט ולא מבזבז ג´ינג. לזה בטח שלאהתכוונתי. התכוונתי להציג גישה שבה ניתן לעשות דברים שגורמים בוודאות נזק מתוך ידיעה שהתרגול יתקן...

התרגול מתקן רק עד נקודה מסויימת.

אם המורה יכול לתקן כל נזק, הרי שהוא בן-אלמוות. (יש דרך פשוטה לבדוק: אם הוא יישאר חי עד מותי (ואני מתכוון למות בשנתי בגיל 119
), אהיה מוכן לקבל זאת...) אבל זאת רק דעתי...

למעלה