הודעת המנהל

giloni

New member
הודעת המנהל

דני עוזב את ניהול הפורום. אנו נאחל לו כל טוב ונודה לו לו על התקופה - גם אם הייתה קצרה - בניהול הפורום. ודאי שמתם לב שמידת מעורבותי בנעשה מעל דפי הפורום הייתה פחותה למדי בתקופה האחרונה. יש לכך כמה סיבות שלא את כולן אפרט בפניכם, שהרי אנחנו כאן בשביל המוסיקה ולא בשביל לדון בצרותינו. תהיינה הסיבה אשר תהיינה, אני מתנצל על דלילות הכתיבה מצידי. אני גם לא חושב שזה עתיד להשתנות באופן דראסטי בעתיד הקרוב, אבל אעשה מאמצים לשמור עד כמה שניתן על הסדר והארגון בפורום, מלאכה קלה למדי לנוכח הקהילה החביבה שנתקבצה לכאן. מאחר ואינני יודע מתי תנוח עלי רוח הכתיבה, אני מנצל את הבמה לספר לכם כאן על פסטיבל שעומד להתקיים באנגליה בסוף השבוע השני של חודש אוגוסט הקרוב (9- 11) ושיש לי כוונה להשתתף בו. הפסטיבל נקרא על שם הכפר שבשדותיו הוא מתקיים, Cropredy במחוז Oxfordshire והוא מאורגן על ידי להקת Fairport Convention. ראשיתו של הפסטיבל ב 1980 כאשר חברי הלהקה, שרובם מתגוררים במחוז הזה, התקבצו להופעת Reunion בפאב שבכפר. שנה לאחר מכן הם התקבצו שוב, אלא שהפעם המקום היה צר מלהכיל את הקהל. כך, משנה לשנה התרחב הפסטיבל עד שיצא אל השדות שליד הכפר, התפתח מהופעה של הלהקה במשך כמה שעות של אחה"צ, לפרוייקט ענקי שנמשך שלושה ימים ומאחר את המיטב שבמיטב של סצינת הפולק, פולק רוק, בלוז רוק, אסיד פולק, פסייח פולק וכמעט כל דבר שיש בו איזו נגיעה, ולו גם שולית, לדברים שהלהקה אוהבת. היום זהו הפסטיבל החשוב ביותר לפולק-רוק בבריטניה וכל גדולי היוצרים, וותיקים וחדשים, הופיעו בו. מדי שנה מתאחרות בפסטיבל להקות גדולות מן העבר, שעושות קאם-בק או שאף פעם לא חדלו מליצור ולהופיע, אלא שזוהן עומעם בעטיים של השינויים בתעשיית המוסיקה. כך התארחו בפסטיבל להקות כמו ג'ת'רו טאל (כמה פעמים), 10CC, Climax Blues Band, פרוקול הארום, רוברט פלאנט (שלא ממש עושים פולק אבל הם חברים אוהבים של פיירפורט), ורבים אחרים. להקות הפולק רוק הידועות, סטילאיי ספאן, פנטאנגל, דנדו שאפט, ד"ר סטריינג'לי סטריינג', טריס, מאגנה כארטה, לינדיספארן ואחרות - כולן התארחו שם, זמרים-משוררים כמו אל סטיוארט, ראלף מק-טל, ברט יאנש, ריצ'ארד תומפסון - מתארחים כמעט באופן קבוע, וכמובן הלהקה המייסדת והמארגנת - פיירפורט, שנותנת בכל פסטיבל שתי הופעות (אחת עם הרפרטואר שלה ובעיקר החדש) והשנייה עם אורחים- שתמיד מפתיעים. השנה יתארחו בפסטיבל, לצידה של פיירפורט, ריצ'רד ת'ומפסון עם להקתו, הסטרובס בהרכב האלקטרי ולהקת הרוק התוססת Wishbone Ash שלא נעלמה, למרות שלא ממש שמענו ממנה בשנים האחרונות. אליהן יצטרפו אמנים כגון ג'ולס הולאנד - איש הטלביזיה הנודע שקובע לא מעט את הטעם המוסיקאלי ברוק בתכניות שהוא מגיש ושהוא גם מוסיקאי לא רע בכלל בעצמו. הולנד יארח את הזמרת הבירטית הנודעת Lulu שנראית היום, כשהיא כבר קרובה לגיל 60, כפי שנראתה אז, בסוף שנות השישים, שכוכבה דרך בעולם הפופ הבריטי. אליו יצטרף יוצר שנחשב אחד ההבטחות הגדולות ברוק הבריטי היום - Seth Lakeman שמנגן על כינור ושר בעוצמות שאנחנו לא מורגלים בהן היום. עוד להקה שתופסת תאוצה היום בבריטניה, וגם תופיע שם היא להקת Show of Hands שנחשבת היורשת הלגיטימית לפיירפורט. כמו-כן יופיעו שם יאין מתיוס, הסולן הראשון של פיירפורט יחד עם להקתו העכשווית וההרכב שניגן באלבום המופתי Liege and Lief אותו הוא יבצע במלואו על הבמה (חסר סנדי דני הנפלאה, נמוחתה עדן). אליהם יצטרפו אמנים שאינני מכיר אותם, אבל משמיעת המוסיקה שלהם מסתבר שהם יתרמו לאווירה הנפלאה שמאפיינת את הפסטיבל הזה. השנה, חגיגות ה 40 ללהקת פיירפורט קונבנשן - זו סיבה טובה להיות שם יחד עם עוד 20000 איש, רובם ישנים במחנה אוהלים גדול ליד שדה ההופעה, שותים בירות ואוכלים נקניקיות, באים עם המשפחות ומחנכים את הדור הבא לאהבת המוסיקה. הפננינג גדול שמי שחווה אותו רוצה בדרך כלל לחזור ולחוות אותו שוב (מחצית מהבאים לפחות הם כאלה שזו להם הפעם השנייה, השלישית או העשרים...). כרטיס כניסה לכל שלושת הימים עולה 67 פאונד, וקמפינג עולה 26 פאונד למכונית. מי שיש לו אהבה למוסיקה הזו ומי שיש לו קצת כסף בצד (ואנגליה ממש לא זולה - במיוחד באוגוסט) יכול להצטרף אלי. לטובת העניין, הנה הקישור לאתר הרשמי של הלהקה שם תחת הקישור Cropredy תוכלו למצוא את כל המידע שתחפצו בו. אשמח אם יהיה כאן מישהו שיפתיע אותי... יקי

epitaph

New member
נשמע תענוג למען האמת...

עם כל העסק על הארכת הסמסטר לא נראה לי שאני אפילו אוכל לחשוב על זה... ובהצלחה לדני (איל צפוני ושאר הכינויים שאני לא יודע עליהם) בהמשך דרכו.

melancholy man

New member
יקי טוב שחזרת.

ורק רציתי להגיד שאני אוהב אותך בן אדם וכל הודעה שלך זה סוג של חגיגה. ואצ"מ (AKA דב"נ) תודה שהסכמת לשחרר אותי ותודה על ההשקעה. וישיהיה לך רק כיף, אני מקווה שלא תעלם לנו.

למעלה