הודעות משוטות....

Diana M

New member
בוודאי שהם קבילים

שלום דליה, האיבחון הדינמי קביל לחלוטין במשרד החינוך. בהנחה כמובן שמבצע אותו מאבחןת מוסמכת ומורשית. (מעולם לא היתה לי בעיה של קבילות) מה שכן משרד החינוך אכן לא מסמפט את האיבחון מסיבה אחת ויחידה: עלות. אם איבחון סטטי נערך כשעתיים עד שלוש לכל היותר. הרי שהאיבחון הדינמי עורך לפחות חמש שעות ולעיתים יש צורך בשני מפגשים. וזאת מבלי להתייחס לזמן הפיענוח. ולכן מבחינת כדאיות תקציבית הוא אינו כדאי. ומדוע בכל זאת? איכות. איבחון סטטי קלסי מבצע שני חלקים: חלק תיפקודי וחלק דידקטי. כלומר בודק את הקשיים ובאמצעות החלק התפקודי מסביר את הסיבות לקשיים. ונותן המלצות לתוכנית עבודה. ואילו אבחון דינמי מורכב משלושה שלבים מורכבים, הבודקים את אותם שני חלקים שהוזכרו, בשלב הראשון מוערך תפקודו של הילד (כמו באבחון הסטטי) בשלב השני נעשית התערבות שמטרתה לאבחן באמצעות איזה סוג של תיווך ניתן לתקוף את הפונקציה הפגועה.(ושלב זה, הוא שלב ממושך אך גם קריטי) והחלק האחרון הוא בדיקת פוסט, על מנת לבדוק את יכולת ההשתנות של הילד לאחר ההתערבות. ובסוף כל ההליך הנ"ל נבנת תוכנית עבודה מפורטת למורה המתבססת על עקרונות התיווך שפעלו לחיוב בהתערבות האיבחונית. מקומות ההכשרה המוכרים לי הם ירושלים ומכללת אורנים. זמן ההכשרה: שנתיים. אחפש בהמשך קישור בנושא ואצרף דיאנה

זהבה נ

New member
על פי השטח הם לא כל כך קבילים

בעיקר בועדות ההשמה, עדיין יש לאבחון החינוכי מקום של כבוד. ולא נוהגים להתיחס מספיק בקבלה אל האבחון של מכון פויירשטיין. גם חוזר מנכ"ל לא מגבה את זה. אז, לצערי היכן הם קבילים? אולי רק בהכנת התוכנית האישית, התל"א? זהבה נ זכויות הוירם

Diana M

New member
סדר בבאלגן

א. ועדות השמה-: איבחונים דידקטיים אינם תקפים לצורך קבלת החלטות בועדות השמה. הם אמנם משמשים כמדדים נוספים לצורך קבלת החלטה אך לא ניתן לקיים דיון על סמך איבחון כזה בלבד. האיבחון היחיד אשר תקף בועדת ההשמה הוא אבחון של פסיכולוג חינוכי (איבחון זה יכול לכלול לעיתים גם איבחון ללקויות למידה, תלוי עד כמה הפסיכולוג מתמחה בכך) ב.איבחון דידקטי-: אבחון דידקטי מתבצע משתי סיבות מרכזיות 1- איבחון הסיבה לקשיי למידה ובניית תוכנית עבודה. 2- קבלת התאמות בכתה , בביצוע עבודות ומטלות שונות ובעיקר במבחנים. כלומר יצירת סביבה מותאמת לצרכים. בקטגוריה זו של אבחונים דידקטיים נכנסים איבחונים סטטיים ודינמיים (על פי השיטה של פויירשטיין). קבילות איבחון דידקטי נמדדת בקבלת ההלמצות כפי שהן מופיעות בחוזר מנכ"ל בנושא התאמות למבחנים ושילוב תלמידים ליקויי למידה בכתות רגילות. ושוב, אבחון דידקטי מכל סוג אינו תקף כעומד בפני עצמו בועדות השמה. לאבחון הדינמי אין שום בעיה של קבילות על פי הקריטריונים אותם הסברתי כאן, שוב, בהנחה כי המדובר במאחנים מוסמכים ומורשים. מורה לחינוך מיוחד שאינה מוסמכת לאיבחון , ומבצעת אבחון בלתי פורמלי, ממצאי האיבחון שלה טובים לבניית תוכנית עבודה (לעיתים) אך אינם תקפים לצורך הקלות לבגרות למשל. מקווה כי כעת הדברים ברורים יותר. דיאנה

זהבה נ

New member
את לא יכולה לתאר לך כמה מרגש עבורי

היה לפגוש בכם בועדת ההשמה. עבורי זה כל פעם מרגש מחדש, לסגור מעגל ולהתחיל מעגל חדש. אז ברוכה הבאה ואני רוצה שבאמת תספרי כאן מה היתה התחושה שלך בועדת ההשמה?, האם יצאת ממנה עם הרגשה טובה?, מה את חושבת שצריך לשנות?, אם בכלל צריךצריך לשנות לטבת ההורים בועדת ההשמה?. המשוב הזה מאוד חשוב לי מההורים שעברו את ועדות ההשמה. אשמח על שיתוף הפעולה, ללא פרטים מזהים מפאת צנעת הפרט שאנו מחויבים לילדים. אל תשכחי שאני כאן לרשותך תמיד, זהבה נ זכויות הורים

חויות מועדת ההשמה

ובכן חששתי מאד לקראת ועדת השמה בעיקר חששתי שמלאכת השיכנוע תתקל אולי בקשיים ואני אפילו לא יודעת להגיד איזה ובעיקר בגלל שכלל לא ידעתי מה זה ועדת השמה ואילו אינטרסים מובילים בה. ועדת ההשמה היתה מאד נעימה חשתי מאד תחושה של קבלה מכל הגורמים. הרגשתי עטופה בחיבה רבה. קיבלתי תשובות לכל השאלות שהיו לי . ולמען האמת אני לא רואה מנקודת המבט שלי שום דבר שצריך לשנות . הנפשות הפועלות בועדה נתנו לי תחושה של הבנה רבה. אני חייבת לציין שהאנשים הנהדרים בפורומים השונים של ADD ודומיהם סייעו לי מאד. ובאתי בתחושה ברורה שביתי בת 4 כמעט חייבת לקבל סיוע היום על מנת שיהיה לה קל יותר להשתלב בבית הספר ובמלאכת הלימוד הצפויה לה בשנים הקרובות. בהצלחה לכולם אמא של פרח (שלושה פרחים למעשה)

זהבה נ

New member
לאמא של שלושת הפרחיים../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

האם נעזרת בדפי "זכויות וחובות להורים לקראת ועדת ההשמה?. בכלל אני מאוד שמחה שאלה הן התחושות שלך. זהבה נ זכויות הורים

זהבה נ

New member
למהלי היא לא נעזרה בחוברת של משרד ../images/Emo140.gif

החינוך, לצערי החוברת לא זמינה כמו שחושבים מי שהדפיסו אותה. אני כאשר הייתי פעילה בארגון צח"י בעברי והשגתי מימון מהקרן החדשה לישראל הכנתי "דפי הכנה של חובות וזכויות להורים לקראת ועדת השמה וערר. לימים כאשר פרשתי מפעילותי ערכתי את הזכויות הללו לגרסה לרשת, הם נמצאים כאן למעלה במאמרים וכל הורה שפונה יכול להדפיס לו אותם בבית וללמוד מהם. צר לי שהחוברות הללו נמצאות במרדי החינוך או הנהלות בית הספר ואינן מגיעות ליעדן החשוב. אבל כל הורה יכול להנות מהמאמר שלי בנושא, גם את יכולה לנסות ולהדפיס לך עותק חשוב זה ולהשתמש מתי לכשתזדקקי לו. זהבה נ זכויות הורים

הנריאטה

New member
שלום אמא של פרח

אולי את זוכרת אותי מפורום אחר של שרית. גם אנחנו אמורים לעבור ועדת השמה ביום חמישי הבא. חוששת טיפה מפני שלא יודעת למה לצפות. האם הועדה באה לקראתנו או רוצים "לדלל" המספר של הילדים שצריכים עזרה? זה החשש שלי - שהילד שלנו לא יזכה לעזרה שהוא זקוק. היו לך מסמכים נוספים להציג לועדה?לי אין - רק ההמלצה של הפסיכולוגית מהתפתחות הילד. הבנתי ממך שלא היתה לך הוויה קשה מהוועדה . את יכולה להוסיף עוד דברים כדי להרגיע אותי?

הי הנריאטה

הכל תלוי במקום מגוריך . אצלינו כנראה שאין עשרות ילדים המחכים בועדות השמה עם כי אין לי ממש מושג. אפשר לשאול את הפסיכולוגית שאלה ישירה לגבי זה כדי להוריד את רמת החרדה שלך. אצלי הועדה היתה ממש בצד שלי. מה שהבאתי לועדה היה חוות דעת מהמכון להתפתחות הילד שם מטופלת הבת שלי מגיל 3 חודשים. והוא כלל גם אבחון פסיכולוגי שנעשה לה בגיל שנתיים וחצי גם סיכום של מרפאה בעיסוק שעבדה איתה וגם סיכום של מנהלת המכון שהיא הרופאה הנוירולוגית שעוקבת אחריה. והוספתי גם חוות דעת של מרפאה בדיבור שרק לאחרונה התחלנו ללכת אליה. והיא דיווחה יותר מתוך האבחון שעשתה לבת שלי בפגישות הראשונות. אם אין לך חוות דעת מקצועיות נוספות פשוט תסכמי לעצמך תאור על הבעיות שיש לילד שלך כפי שאת רואה וחווה אותם , גם את זה עשיתי. בהצלחה רבה לך !

הנריאטה

New member
תודה אמא של ../images/Emo39.gif

יש לי חששות אולי לא מוצדקות. ניהיה ונראה. לילה טוב!

משהו נוסף

עוד כשהייתי בבירורים לגבי הגן הטיפולי חייבת לציין שהפסיכולוגית של הישוב היתה מאד מסבירה והיא גם זו שהסבירה לי לראשונה על ועדת השמה והדגישה שבועדה יהיה נציג הורים שאמור לשמור על האינטרסים שלי ולעזור נציגת ההורים בועדה שלי היתה פעילה מאד תומכת והציעה את עזרתה ורק בסיום הועדה שמחתי הופעתי והתרגשתי להבין שאני מכירה אותה אומנם לא בחיים אבל מ ...כאן הנריאטה יקרה על תשאירי שום דבר בבטן דברי עם הפסיכולוגית ואולי אף יש לה את מס הטלפון לנציג ההורים באזורך (אם זה לא נוגד לתת אותו) וזו תהיה ההכנה והגישוש הטוב בשבילך . מתי ועדת ההשמה שלך?...... באהבה אמא של פרח

zivadina

New member
הצעה:

אומר לך מראש: לא התמודדתי עם השארת ילד בגן, אבל כן התמודדתי אם לקויות למידה של הבן שלי, ולכן אני מרשה לעצמי להציע לך להגיד לו שהחלטתם להשאיר אותו בגן כי ראיתם שהוא עדיין מאוד רוצה להמשיך לשחק עם הילדים (זה בקשר לבשלות הרגשית) ושעדיין קצת קשה לו לצייר, וכדאי שיתאמן עוד (זה בקשר לקשיים הגרפומוטוריים). מנסיון שלי, ילדים לוקחים את הקשיים שלהם הרבה יותר בפשטות מההורים שלהם, כי אין להם מטענים. לכן צריך להציג את זה במילים פשוטות ובלי סיפורים מיותרים. זה אנחנו שרואים בהשארת ילד כשלון אישי, לא הילד עצמו. והוא יהיה מסוגל לחזור אחר כך על הדברים שאמרת לו בלי תסכול.

חני ב

New member
בוקר טוב זיוה../images/Emo42.gif

מדוע לראות בהשארת ילד עוד שנה בגן ככשלון אישי? צריך לראות רק את טובת הילד. אני מכירה ילדים רבים שעקב אי השארותם שנה נוספת בגן, גררו את הפערים אפילו לחטיבת הביניים.

zivadina

New member
שלום חני.

לא הבנת אותי. אמרתי שהרבה הורים רואים בהשארת הילד בגן כשלון אישי שלהם, ולא מסוגלים לראות את טובת הילד, ולעומת זאת הילד לאו דווקא רואה את זה כך, כי אין לו מטענים. לצערי, הרבה הורים נמנעים מכל מיני טיפולים לילדים שלהם, בגלל שהם רואים בילד שלוחה ייצוגית שלהם, במקום להסתכל עליו כאדם נפרד שזקוק לעזרה מקצועית כדי להצליח בחיים. שמענו גם כאן וגם בבית הספר סיפורים כאלה על הורים שאומרים שהילד לא צריך פסיכולוג ולא צריך הוראה מתקנת, למרות המלצת המורה, וזה מצער מאוד.

למעלה