הודעות מרגשות!

הודעות מרגשות!

קודם כל, אני מאוד מאוד שמחה להודיע, שסוף סוף באה אלינו מדריכה מקצועית. ואני מזה מאושרת! היא סוף סוף גורמת לקבוצה שלי לעשות קאנטר! ולא סתם קאנטר, אלה בר-בק! ולפני זה הם לא היו מעיזים! כמובן שאני היחידה שהצליחה ממש ממש לעשות קאנטר.. אבל לפחות הם ניסו וכמעט עשו! אולי אני לא אצטרך לעבור קבוצה אפטר-אול. בכל אופן, שמה וונסה, יש לה פירסינג כמעט בכל מקום. היא נמוכה וחסונה (כמה אופייני) וצרפתיה (זאת אומרת שער ועיניים שחורים ועור שזוף -כן, היא כן מתגלחת..). יש לה מבטא ממש חמוד!
. בכל אופן, היא יודעת מה היא עושה, יש לה תכניכות מדהימות! אני עשיתי בפעם הראשונה קאנטר בר-בק אתמול... נכון שזה היה כיף.. אבל אללוהים!!! הרגלים שלי עדין כואבות. עשינו איזה 7 סיבובי טרוט במנאז´ (איה!!!) ואני באמת לא מבינה איך הווסטרנים יכולים לא לעשות קום שב.. בכל אופן, היא פשוט מדריכה לעניין... היא היחידה שבאמת מלמדת משהו. טוב.. התרגשתי מספיק... בכל אופן, גם יש לי בת מצווה מחר! כלומר, אני הייתי כבר בת 12 אבל יש לי עכשיו מסיבה. אז אני הולכת לעשות אותה בחווה עם כל מני תכנות (קליעת פרסה, קליעת כזור, לעשות לעצמך בנדנה..כל מני משחקים בסגנון המערב הפרוע) 20 דקות רכיבה-הליכה, דיסקו ומזנון פתוח ועל האש.. אני מזה מקווה שיהיה כיף. יש לי עוד כמה דברים.. אבל אין לי כוח כרגע... U-
בה-ביי!

מממממממממזזזזזלללללל טטטטטווווובב!!

מ-ז-ל ט-ו-ף!!!
טוב, להירגע עם האיקונים.... מחר מסיבת בת מצווה מחר מסיבת בת מצווה מחר מסיבת בת מצווה לאאווין הרהורית!!!

הולי

New member
איזה כייף לך!!!!!!../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

מזל טוב!!!!!!!! גם על הבת מצווה וגם על המדריכה..... :) רק שאלה קטנה, מה ההבדל בין קאנטר רגיל לקאנטר בר משהו (מה שזה לא יהיה...)? :) הולי

מריושי

New member
היא

באמת נחמדה עד שמישהו מעצבן אותה..... ואז חבל לו על הזמן...

הולי

New member
קאנטר בלי אוכף?../images/Emo12.gif

איך עושים דבר כזה? במה מחזיקים בזמן הרכיבה?

בתור ווסטרנית...

קודם כל לא הבנתי מזה בר-בק ודבר שני גם בווסטרן עושים טרוט עם קום שב ורק בג´וג (טרוט איטי) לא קמים אלא נשארים לשבת וזה דווקא נוח לאללה..... דרך אגב מזל טוב! ורק קצת חבל לי שאת הורגת בעלי חיים כדי לחגוג אי אפשר לוותר על אכילת בשר?!

taz512

New member
מספר דברים לכל העץ

דבר ראשון לאינדיאנה, בווסטרן האמיתי עושים טרוט ישיבה. פשוט זה דבר שקשה מאוד לעשות ושיהיה נוח לך ולסוס, אבל זה אפשרי ונוח עם יודעים לעשות את זה נכון. ג´וג זה לא טרוט איטי זה מקצב אחר לחלוטין שבו התנועת רגליים שונה. ובר באק, רכיבה בלי אוכף אפשרית ונוכה מאוד. ולהולי לא תופסים בשום דבר, למרות שאפשר להחזיק את הרעמה, כעיקרון את תופסת יציבות מהאגן ומהרגליים שנותנות שיווי משקל שווה משני צדדי הסוס. פלוב נעזרים בירכיים להחזקה אבל הרבה פחות. ואינדיאנה אני יודע שלא היית פה, אבל בואי לא נתחיל שוב את ויכוח הבשר, כי אני יתחיל למה כן בשר ואת תתחילי עם אתה רוצח חיות וכו´ וכו´. וזה אף פעם לא נגמר יפה מהצד של האנשים שמתווכחים איתי
טאז השד המסביר

חזרתי!

אחרי 3 בנות מצווה... ויש לי טקס היום ועוד 2 בנות מצווה... להיות בכיתה ו´... זה חרא... בכל אופן, מאיפה אתם מכירים את וונסה?

בר-בק

בתרגום לעברית בר בק זה "גב יחף" כלומר ללא אוכף. רכיבת הבר בק הייתה נפוצה בעקר בקרב האינדיאנים. ברכיבה הזו משתמשים ברסן, אך לא באוכף. ההליכה מאוד דומה להליכה עם אוכף, אבל פשוט שאלף, אין אוכף ובת, הרגלים מעט יותר הדוקות מבהליכה על ארכובות ואוכף. הטרוט יכול להיות בקום-שב אך זה רק דרך עבודת רגלים עצומה-לא מומלץ. יותר עדיף פשוט "להידבק" אל הסוס. את הישבן צריך למקם בנקודה הכי עמוקה בגבו של הסוס ואת הרגלים צריך "לכרוך" מסביב לבטנו. הקאנטר הוא בדיוק כמו הטרוט, אך פשוט תנועת העגן שונה- הולכת אחורה קדימה, ולא נשארת במקום כמו בטרוט. אני ממש לא בטוחה לגבי הגאלופ- זה מאוד מסוכן, עדיף שרק אנשים יותר מקצוענים ינסו את זה. אני חושבת שמדביקים את הברכיים בין גבו לבטנו של הסוס ומתכופפים קדימה. רכיבת הברבק לדעתי הרבה פחות נוחה, אך היא דרך מצויינת לשפר את שרירי הגפיים התחתונות. אם אתם רוצים להתנסות ברכיבת בר-בק, אני מציעה שתמצאו לכם סוס שמנמן- לא שמן מדי ולא רזה- אם הו רזה יש קצת מאוד אחיזה וזה הרבה פחות נוח. קצת חומר רקע... תתקנו אותי עם עשיתי טעויות..

taz512

New member
תיקון הרבה טעויות

אווין אני בדרך כלל לא קוטל אבל כמעט ולא מצאתי דברים נכונים בהודעה שלך. אז עם לא איכפת לך אני אכתוב איך אמורים לרכב בר באק. קודם כל איפה יושבים. יושבים קדימה ברמה של לשבת על הגבנון של הסוס, בשביל לא לדפוק לו את הגב, רכיבה בשקע של הגב תהרוס לסוס את הגב ותגרום לו לבעיות גב קשות, בעצם יושבים איפה שהחגורת בטן הקידמית נסגרת. ממש ממש קדימה. זה אומנם לא נוח כל כך אבל ככה לא הורסים לסוס את הגב. דבר שני רגליים, לא כורכים רגליים מסביב לבטן של הסוס, הקשחת שרירים תגרום לאיבוד שיווי משקל ונפילה, פלוס הכריכה יכולה להיראות לסוס כהוראה לסוס לרוץ (דירבון) הרגליים צריכות להיות חופשיות ואז הן בעצם מתפקדות כמשקולות משני הצדדים מה ששומר על שיווי משקל. בטרוט וכאלה אני לא ממליץ לנסות קום שב, דבר קשה מאוד, מתישבים ומזיזים את האגן במקביל לתנועת הסוס זה אפשרי מומלץ להתאמן בטרוט ישיבה לפני זה עם אוכף. החלקים היחידם שאמורים להיות קצת לחוצים זה הירכים, וגם איתם לא לוחצים יותר מידי. צריך לחץ קליל. תזכרו שכל לחץ הסוס מרגיש, ושרירים לחוצים רק מוצאים אותנו משיווי משקל. פלוס תמיד אפשר להשתמש ברעמה בשביל להחזיק במשהו. ודבר אחרון במקצבים מהירים (קאנטר, גאלופ וכו´) מה שחשוב זה להיכנס עם הסוס למקצב ביחד לנוע עם הסוס. אני כותב את הדברים האלה אחרי שרכבתי את רוב חיי בלי אוכף, תעשו לי טובה ותבדקו שאתם יודעים לרכב טוב ויושבים נכון לפני שאתם עולים בלי אוכף, גם למנוע נפילה כואבת שלכם, וגם למנוע נזק לגב של הסוס. טאז השד המסביר

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

טוב.. אוץ´... זה למה שאני לא נוטה לכתוב מידע שאני צוברת... אבל "כמעט שום דבר נכון"? הקטע היחיד שלא היה נכון הוא ה"למצוא את המקום השוקע בגב" אני הייתי כמעט בטוחה שאמורים לעשות את זה בקאנטר . לגבי ההליכה, לא אמרתי שהרגלים הדוקות.. אמרתי שהן מעט יותר.. לא? בכלאופן, בקאנטר לא אמורים להדק את הרגלים? כלומר, אני יודעת שאפשר לרכב בלי, אבל כמתחילה בבר-בק... מה צריך לעשות עם הרגלים? לגבי ההליכה וניווט בר-בק, תוכל להסביר לי יותר לגבי איך מטים את הסוס מצד לצד בלי מושכות? יש לי שמץ של מושג.. אבל אני מעדיפה שמישהו בעל נסיון יומר לי מה נכון ומה לא לפני שאני מקבלת החלטות
... בידידות (ובחור בהשכלה הכללית שלי)
טל U-
בה-ביי!

taz512

New member
הסברים

לא כורכים רגליים, מסביב לסוס בשום מקצב. בשביל לכרוך את הרגליים את צריכה להדק את השרירים, וזה גורם לאיבוד שיווי משקל. פלוס זה גורםלדירבון של הסוס עוד דבר לא רצוי. הצעה שלי תנסי לרכב עם אוכף ופשוט בלי ארכובות. תתני לרגליים שלך ליפול משני צידי הסוס ולשמש כמשקולות ותעבדי על כל המקצבים ככה תפתחי יציבות והרכיבה שלך בכללי תשתפר. בקשר לכיוון, עדיין יש לך מושכות, את רוכבת עם מתג, פלוס את נותנת לסוס סימון עם הרגליים בכל הנוגע לכיוונים, את רוצה שהוא ילך ימינה לחיצה בצד שמאל, את רוצה שמאלה לחיצה בימין. כשאת משתפרת זה כבר עובר לתנועות ירכיים ואגן, אני למשל רוכב על הסוסה שלי בלי ידיים ומכוון אותה בעיקר עם האגן הירכים וקצת עם הרגליים. מקווה שהבנת, עם משהו לא מובן תגידי ואני אשמח להסביר. טאז השד המסביר

למעלה