הודעות בתא הקולי

הודעות בתא הקולי

השבוע התפתח דיון בין מרחפים בתבור כיצד יש לנסח הודעות לתא הקולי (מס'3). היה מי שאמר שנכון להודיע רק אם התנאים מתאימים לרחיפה; משיהו אחר אמר שחשוב לדווח גם כשאין תנאים. שלישי אמר שהדיווחים הם של התרשמויות כלליות ("רוח על האף, תנאים מצויינים ") וצריך להיות ספציפיים יותר. אני מציע שבפורום יעלו רעיונות שונים לגבי העניין הזה. במיוחד נראה לי חשוב שהאחראים על התא הקולייחד עם הטייס הראשי יגבשו נוסח אחיד ומוסכם (כגון "רוח דרומית עם רכיב מערבי, 15-29 קמ"ש, קומולוסים 2 שמיניות, אויר מחותחת, 3 מצנחים באויר בגובה 200 מעל לעמדה ת מתנדנדים ומתקשים לחדור, בשעה האחרונה היתה מגמת עליה במהירות הרוח, ישנם רבים שהחליטו שלא להמריא" --תיאור שמתאים ליום ו' האחרון. כך יובטח שתימסר כל האינפורמציה. לדיונכם.

mr-j

New member
איש איש כפי ראות עיניו

לא כל אחד עבר קורס מטארולוגיה ולא לכל אחד יש את היכולת לחוש בעזרת אפו הרגיש את מהירות הרוח... ככל שיותר אנשים ידווחו - כל אחד על פי יכולתו את התנאים באתר תהיה לקובי מספיק אינפורמציה לתת בתא הקולי את המידע בצורה הטובה ביותר אני מאמין שאם יגבילו את המדווחים לתת דיווח ברמה כזו מס' המדווחים יפחת בצורה משמעותית.

zlevavi

New member
דיווחים בתא מס 8

מצאתי עצמי כמה פעמים בסופי השבוע האחרוניפ, ממתין לדווח הראשון כדי להחליט אם לצאת לאתרי הרחיפה. לכן מבקש מהמקדימים ובעיקר מבתי הספר לדווח כמה שיותר מוקדם על התנאים בעמדות ההמראה. לדעתי הדווח המינימלי צריך להיות- כוון ועוצמת הרוח אבל כל המוסיף תורם. זיו

תא מס' 3

באופן אישי, אני דווקא די מרוצה. נדמה לי שכאשר מספיק אנשים מדווחים, קובי יודע יפה מאוד לעשות את האנליזה ולספק את המידע. האם קרה למישהו שהקשיב פעם לתא מס' 3 ואחרי ששמע את המידע מצא את עצמו בלי שום מושג מה קורה ואיפה? לא נראה לי... בסה"כ נדמה לי שהמידע טוב ונמסר בנועם. מה שצריך זה רק יותר שיתוף פעולה של אנשים. ממילא כל אחד מוציא את האף בבוקר החוצה ומנסה לחוש מה קורה מסביבו. אז למה לא להרים טלפון ולדווח לקובי על כך? כל אחד שנוסע לאתר מסויים מסתכל בדרך על הדגלים ועל הציפורים ועל השמיים. אז למה לא לחלוק במידע? ניסיתי את זה פעם-פעמיים. האמינו לי - זה ממש לא כואב.

ArieJ

New member
מתי תא מספר 3 יכול לעזור?

האיפורמציה המסופקת באמצעות תא מספר 3, עשויה להועל בימים שאין מגמה ברורה לתנאי הרחיפה, קרי, לא ברור איזה אתר פעיל? לדעתי ההחלטה אם לצאת ליום פעילות אינה צריכה להקבע על בסיס ההודעות בתא 3. ההחלטה לרוב נופלת ערב לפני! ואז צריך לכוון את ההחלטה לאן נוסעים? אם עוסקים אנחנו בעונת הקיץ, אז ידוע לכולם שבתבור הרוח מתגברת די מוקדם בבקר, ולא משנה כמה מוקדם תתקבל אינפורמציה לתא 3, אם אתה לא בתבור עד 9:30 או 10, לרוב אין לך מה לחפש שם, אולי רק צרות! ראו את כל התאונות שחלו בשנים האחרונות בתבור, רובם עקב עוצמת הרוח. לעומת זאת, אתר כמו מבוא חמה, הבריזה הימית נכנסת חזק רק בצהריים כך שיש עדיין את האופציה אם איחרת לתבור, לרוץ מזרחה ולהספיק להגיע לפני הבריזה. וזכרון, תמיד יש זכרון, למנוסים וכמובן לדרגה 3 ומעלה, זה בהחלט אתר שתא מספר 3 יכול לספק את הסחורה. ביננו, על פי סטטסטיקה אישית (לא מדעית!) זכרון משעה 12 ולפעמים עד שעות הערב המאוחרות מאפשר פעילות. ושוב, כל ההתייחסות היא לעונת הקיץ. אז צאו לדרך ובמקביל דווחו. אריה

../images/Emo60.gifדיווחים

לדעתי, כמה שיותר - יותר טוב, אבל כל עוד המדווח לא רואה מהרהורי ליבו אלא יודע על מה הוא מדבר. גם כשאין תנאים תדווחו - למה שנבוא להתייבש איתכם כשיכולנו לדעת על כך מראש ולשבת לשתות קפה? וזאת בלי להזכיר את הנשמות הטובות שלא מדווחים, אבל מתקשרים פעם ברבע שעה לשמוע אם יש דיווחים. למה לא מדווחים? ככה. כי מישהו אחר בטח עשה את זה. אז אם כבר התקשרתם, ושילמתם שיחה מפלאפון,שלקום אורנג' לבזק, אז תהיו נחמדים ותוסיפו דיווח.

למעלה