הודעה על התפטרות

הודעה על התפטרות

לחברות וחברי האגודה, ערב טוב. אחרי מספר שנים כחבר וועד, הודעתי לחברי לוועד הקודם, (ששניים מהם מכהנים גם בוועד הנוכחי), עוד לפני האסיפה הכללית, על שאיני מעמיד עצמי לבחירה לוועד הבא, ושברצוני להמשיך בתפקיד הטייס הראשי. אחרי האסיפה הכללית, הוזמנתי ע"י יו"ר הוועד, יחד עם שני החברים הנוספים שהיו בוועד הקודם, (שגם הם לא העמידו עצמם לבחירות הנוכחיות), להשתתף בישיבה הראשונה של הוועד החדש. הפגישה הייתה מבישה ומביכה. תאריכה הוקדם ביום ומאחר ולא נמסרה על כך הודעה ליתר חברי הוועד היוצא מצאתי את עצמי לבד בישיבה ובאופן מיידי הותקפתי על נוכחותי בה כאילו אני בא להתערב בענייני הוועד. הבלגתי ורציתי להעביר לחברי הוועד החדשים הסבר על הנהלים הכתובים הקיימים של האגודה ואף צילמתי להם את נוהל מס´ 1 - "סדר פעולות לוועד חדש", אך לשווא. הוזמנתי לישיבה זו ונכחתי בה כחבר ועד לשעבר, שהגיע כדי להעביר תפקיד, ולא כטייס ראשי. אבי הרטמן בחר להתעלם מדבריי, פתח בהתקפה והסיט את השיחה אל תפקיד הטייס הראשי כשהוא מביע את דעתו שלא יוכל לעבוד עמי בשל היותי נוקשה מדיי והצהיר כי להם דרוש טייס ראשי שיודע "לעגל פינות" לשם ביצוע התוכניות שיש להם. למרות הסבריי, תגובתו המיידית הייתה כי הוא אינו מוכן להמתין וכי יש למצוא לי מחליף באופן מיידי ולהתחיל בחפיפה. לאחר שהבנתי כי דבריי נופלים על אוזניים אטומות, אז ורק אז, הסברתי כי אם זו תהיה החלטת הוועד הרשמית, אתפטר באופן מיידי ואבצע את החפיפה עם מי שיבחר, מאחר ואין לי כל רצון לתפקד מבלי שיתאפשר לי להשלים את מטרתי לעדכן את ספר העזר המבצעי החשוב לי מאוד. לאחר דבריי אלה החליטו חברי הוועד לנהל ביניהם דיון בעניין ואני עזבתי את משרדי האגודה. מאחר ובאתי ב"טרמפ" עם יגאל גולן, נאלצתי לבלות עם זקני אור יהודה ברחבת העירייה. לאחר למעלה משעה נקראתי בחזרה ונמסר לי כי לא הגיעו לכלל החלטה. הודעתי הנוכחית היא בתגובה לנוסח ההחלטה שפורסמה בפרוטוקול ישיבת הוועד מתאריך 25.11.02, כפי שפורסם באתר האגודה: "מאחר ואמנון האן הודיע כי הוא מבקש להמשיך בתפקידו כטייס ראשי כדי לסיים מספר פרוייקטים הקשורים בעדכון ס.ע.מ, משהה ועד האגודה חיפוש מחליף לתפקיד זה ע"מ לא לחבל במאמציו לסיים מטלות אלה". ובהמשך לפגישת הועד מתאריך 03.11.02 ,(שלא כל פרטיה פורסמו על ידי הוועד בפרוטוקול ובה הוחלט גם על החלפת הטייס הראשי ומציאה מיידית של מחליף, פרטים שאינם מפורסמים בפרוטוקול ה"שקוף" לכאורה). למען הסדר הטוב אני מבקש להבהיר כי מעולם לא פניתי ביזמתי אל וועד האגודה בבקשה לסיים את פעילותי כטייס הראשי. וועד האגודה הוא שהביע מורת רוח מן העובדה שהתכוונתי להמשיך בתפקיד וגמר אומר למצוא לי מיידית מחליף. מנוסח ההחלטה שכן פורסמה, וממה שהתנהל בישיבת הוועד הראשונה (ולא פורסם), עולה בבירור מהו רצונו של הוועד ומהי החלטתו. ראיתי אז, ואני רואה בכך גם כעת, הצהרת אי אימון בי וזלזול בתפקידי ופעילותי. כבר ב- 19.11.02, לאחר שהובהר לי ע"י יו"ר האגודה כי החלטת הועד מישיבתו הראשונה, באשר לסיום תפקידי בהקדם, לא השתנתה, הגשתי מיידית את התפטרותי בעל-פה ובכתב. מאז היו התכתבויות דוא"ל, שיחות טלפון ואף פגישה אישית בהם הובהר רצוני ופורטו תנאיי להמשך בתפקיד. אני לא רואה טעם להמשיך את עבודתי במסגרת כזו של אי-אמון. ההתפטרות נמצאת בתוקף מאז. תודה לכל אלה שעזרו לי בתפקיד מעניין זה. אמנון האן נכתב ביום חמישי, 12 בדצמבר 2002

avihart

New member
כך היו הדברים!

לא דייק אמנון האן במכתב התפטרותו. כאחד המוזכר במכתב והיה שותף לאירועים, רואה אני לנכון להעמיד את הדברים על דיוקם. בישיבת הועד הראשונה כפי שאמנון האן תיאר אותה (שאת רוב התיאור אני מקבל) השמיט ספר פרטים קטנים שעשויים לשפוך אור על אופן הבנתו ורגישותו לגבי יחס האנשים אליו ושלו אליהם. גם לסדר האירועים יש חשיבות להבנת התהליכים ובהם אמנון לא דייק. אמנון הכריז בתחילת הישיבה כי הוא מעוניין לסיים את תפקידו (ולא כפי שכתב ), תוך שלושה חודשים. זמן זה הוא לצורך השלמת משימה שלקח על עצמו ועדיין לא סיימה. אני ציינתי כי אם כך הם פני הדברים יש לחפש מיידית טייס ראשי שיחפוף את התפקיד עם אמנון האן, לא נאמר כלל כי איננו מעוניינים שימשיך בתפקידו ! אמנון האן התנגד לזה בתקיפות . ניסינו לברר איתו למה הוא מתנגד ותגובתו הייתה " אתם לא יודעים כלום. לכו ללמוד ובעוד חודשיים תדברו איתי. " צודק הוא בדבריו כי איננו יודעים כלום. וודאי בחודשיים לא נדע . אך למה זה קשור? מה הייתה הבעיה שיסביר את התנגדותו. דבריו גם נאמרו מתוך זלזול מוחלט, גבלו ביהירות , וגסות רוח. אמנון האן במשפטו זה פגע בכבוד כולם ! והותיר טעם מר בפה. על טעות זו הוסיף והכריז "אם אתם מחפשים טייס ראשי אני מתפטר מיד " . בדיעבד הגבתי בחריפות רבה מדיי לדבריו ועל כך התנצלתי בהמשך. אולטימטום זה היה מעליב מאוד ושידר מין מסר אתם לא מבינים כלום , אני יודע הכול מה טוב ומה לא טוב לאגודה , קבלו את זה ללא שום הסבר ואם לא - אני מתפטר מייד ! כאשר ראינו לאן זה מתפתח, ומתוך רצון לא לפגוע בכבודו, למרות שכולם היו פגועים וכעוסים מאוד , הוצע לקיים דיון בעיניינו בהיעדרו. למרות כל זאת, הוחלט כי אנו מעוניינים שימשיך בתפקידו , ואנו במקביל נחפש מישהו לתפקיד, שבבוא היום יחליף אותו , ולא יחפוף אותו כפי שהוא ביקש. בתום הישיבה נכנס אמנון. ניגשתי אליו ואמרתי לו שאם נפגע מדבריי אני מתנצל בפניו , ואין לי כל כוונה לפגוע בו ואני מוקיר אותו ואת פועלו. התנצלותי נפלה על אוזניים אטומות. כך שלאורך כל הדרך אנו הקפדנו בכבודו והוא רמס את שלנו החלטת הועד נמסרה לאמנון , והוא הגיש את התפטרותו מיידית. במחשבה לאחור יתכן ונהגנו בו לא כראוי לאחד שמתנדב, אבל בהמשך ניסינו לתקן ולשנות את האווירה ומה שקיבלנו הייתה רצף של התנשאויות וגסות רוח! למרות זאת ב 25/11/02 צלצלתי לאמנון האן וביקשתי שניפגש יחד עם אמנון כהן ואכן נקבע פגישה ל 27/11/02.בתאריך המיועד נפגשנו ובקשנו כי יחזור בו מהתפטרותו. אמנון הסכים והציב מספר תנאים ואנו ציינו כי מקבלים אנו את כל תנאיו . ואלו היו תנאיו : א. פרוטוקול ישיבת ועד מעודכן ובו החלטה על המשך תפקידו, ללא חיפוש מחליף. ב. מינוי רשמי כטייס הראשי מטעם הועד הנוכחי. ג. רשימת הנושאים שהועברו ליוקי שמש לחוות דעתו המשפטית. ד. חוות הדעת של יוקי שמש. אנו הבענו את הסכמתנו לתנאיו נישלח אליו מכתב מינוי מטעם אמנון כהן שלא היה לרוחו , הוצע לו כי ינסח הוא את מכתב המינוי והוא סירב , הוא התעקש כי היועץ המשפטי של האגודה ינסח את המכתב וכך היה. יש לשים לב כי הוא העמיד תנאים לחזרתו. אנו הסכמנו לכל תנאיו . הסיכום היה: אנו נעמוד בדרישותיו והוא יחזור בו מהתפטרותו. לא היה מקום לשיקול דעת (ברור לנו כי לא ממנים אדם לפני שביררו וקיבלו את אישורו והסכמתו. לא היינו מטריחים את עצמנו ואת היועץ המשפטי שעושה עבודתו בהתנדבות לנסח ולחזור ולנסח מכתב זה על פי דרישתו אם לא הייתה התחייבות מפורשת מצדו כי יחזור בו מהתפטרותו) לאחר שקיבל את כל מבוקשו אנו ראינו את הפרשה סגורה ! והנה הצטברה עבודה לטייס ראשי שהוא לא ביצע , אני ייחסתי זאת לעובדת היותו חולה . וליתר ביטחון צלצלתי אליו. תשובתו הייתה כי קיבל את הכל והוא שוקל את המשך דרכו. זאת בניגוד גמור למסוכם בינינו ! למרות שתשובתו הפתיעה וקוממה אותי , שאלתי בעדינות מתי הוא יחליט? , ענה לי: "עד סוף היום". סיכמנו כי יחזור לאמנון כהן או אליי בתשובה. כאן המקום להבהיר כי תשובתו קוממה אותי משני סיבות : האחת: היא בניגוד למסוכם ! השניה: גם אם החליט לשנות את דעתו , ראוי היה שיודיע על כך, ולא ייתן את התחושה כי הכל כרגיל כאשר בפועל לא נעשה דבר . מאחר שלא חזר אליי, למחרת צלצל אליו אמנון כהן . אמנון כהן ניסה לברר איפה עומדים הדברים בעיניינו, ואמנון האן ענה לו כי עדיין לא החליט והוא יחליט עד סוף השבוע. לשאלתו של אמנון כהן לגבי מתן תשובה מיידית ענה אמנון האן: "נכון לא חזרתי, תתבע אותי ". הובהר לו כי התנהגותו גובלת בחוצפה ופגיעה ישירה בתפקוד האגודה וכי אנו מעוניינים שיתן תשובה ומהר, מאחר והאגודה אינה יכולה לתפקד ללא טייס ראשי. את תגובתו קיבלנו במוצאי שבת ב 20:00 כך שהסיבה להגשת התפטרות הייתה גאוותו שנפגעה , ולא כל סיבה אחרת שאותה הוא מציין , אני מקווה, שפרשה זאת באה לסיומה , ואם כול הנפגעים סליחה.

"כך היו הדברים" / ודייק

לאבי הרטמן, בדבריך אתה מתאר תיאור שונה את אשר התרחש בישיבת הוועד הראשונה. אתה משמיט פרטים, משכתב את סדר השתלשלות הדברים ומסתיר עובדות ועל ידי כך אתה מציג תיאור העומד בניגוד גמור למה שהתרחש באמת. אכן, הכרזתי שאני מעוניין לסיים את תפקידי. אבל זה היה רק לאחר חילופי הדברים שהחלו ב"יריית הפתיחה" שלך לישיבת הוועד עת התקפת אותי והצהרת על שאינך מעוניין בי מאחר ואני קשוח מדיי והכרזת כי לך דרוש "אחד שיודע לעגל פינות" בכדי לממש את תוכניותיך. מה שבטוח, שללא יזמתך הייתי גם היום הטייס הראשי. ולכן, כדי להסיר כל ספק, אני חוזר ומכריז בפני כל חברות וחברי האגודה : יש לי עניין רב להמשיך בתפקיד הטייס הראשי, אך לא אוכל לעשות זאת כל זמן שאתה כחבר וועד מפגין כלפי חוסר אמון כפי שהבעת. תפקיד הטייס הראשי חייב להיות סמכות מקצועית בלתי תלויה ואסור שיהיה מושפע משיקולים זרים. אמנון האן

לאמנון ולחברי האגודה

לאמנון התפטרותך מתפקיד טייס ראשי קטעה תקופה ארוכה של עשייה אינטנסיבית בתחומים רבים, ובמיוחד בנושאי הבטיחות והאוויראות בספורט הרחיפה בארץ. רשימה חלקית של מרכיבי פעילות זו ניתן לראות בדף טייס ראשי (קישור מצ"ב, ובאותה הזדמנות אפשר גם להתעדכן בשאר הנושאים הכלולים ב"דף טייס ראשי"). מהלכים שיזמת, הובלת ומימשת הקפיצו אותנו (כאגודה וכפרטים) מדרגה משמעותית בספורט. גם אם קשה להגדיר בנושאים אלו מדד ברור להצלחות (כגון ירידה במספר תאונות וכו´), אני משוכנע שמודעות החברים לבטיחות, למרכיביה ולמשמעותה התחזקה מאד - וזו הרי תנאי הכרחי לכל שיפור. יושרה מקצועית (אחד ממרכיביה החשובים של מקצוענות) מחייבת דבקות במטרה ללא כל פניות ופשרות, ובעיקר שמירה על עצמאות מקצועית ומנותקת מכל שיקולים זרים - יהיו חשובים ככל שיהיו (נכון, גם הגדלת מספר חברי האגודה). הדבר נכון שבעתיים כשמדובר בספורט אתגרי ומסוכן ובאחריות האדירה שלקחת על עצמך כטייס ראשי. בזאת יש לכולנו מה ללמוד ממך. אני מקווה שמחליפך, ועוד יותר מזה - ועד האגודה, ישכילו להבין זאת. ולחברי האגודה שוב פורש מתנדב הפועל בשרות האגודה ולמענה, כשליבו מר עליו. מתי נשכיל להעריך את עבודתם של המתנדבים וניצור עבורם סביבת עבודה תומכת ומפרגנת על מנת שיוכלו להמשיך בפעילותם הנעשית ללא כל תמורה?. ישאל כל אחד מחברי האגודה את עצמו מה תרומתו הוא לתרבות זו - באמירה, במעשה או במחדל. טענתי זו מכוונת לא רק אל אותם בודדים משתלחים ומומחים בביקורת, אלא בעיקר לציבור הדומם, הרואה עשייה על ידי אחרים כמובנה מאליה ואינו מבין עד כמה חשובה למתנדב התמיכה, ההערכה והפירגון. עבדתי עם אמנון כשנתיים ובמהלך תקופה זו הפכנו לידידים. לא מהסוג השיטחי, אלא מזה הנבנה על בסיס עשייה משותפת, ומתוך כבוד, הערכה אישית ומקצועית, אמון ובעיקר אמונה בחשיבות המטרה – בטיחות המרחפים. אמנון, תודה על שנתיים מרתקות ומשמעותיות. מי ייתן וירבו כמותך באגודה. תם ולא נישלם. שמשון

למעלה