הודעה עבור זהבה נ

spitzlior

New member
הודעה עבור זהבה נ

היי זהבה, ראיתי בחתימה של את הפרט הבא: "יועצת לצוות פורום זכויות ומגבלות נכים - 286" יש לי שאלה אליך: אני גר כרגע עם הורי במושב, אחותי מרותקת לכסא גלגלים (בת 25) המושב עבר פיתוח לפני כמה שנים ונבנתה מדרכה מעולה. בימים נעימים אנו רוצים לצאת איתה לטיול אך השכן (שאין לנו יחיסים טובים) תמיד מכנה את רכבו על המדרכה בקשנו ממנו להזיז והוא לא מתייחס, גם כשהסברנו לו שזה למטרת מעבר עם כסא גלגלים. התקשרנו למשטרה, אך השכן טוען שזה "סכסוך שכנים" ולכן המשטרה לא מתערבת לאחר שצקנו למוקדנית ללא הפסקה הם שלחו ניידת, השוטר הלך ודיבר עם השכן והרכב הוזז. (ללא דוח) אך השכן ממשיך להעמיד את רכבו על המדרכה ולחסום. בקיצור כבר 3 פעמים הגיע משטרה ודיברה עם השכן, אך הוא ממשיך להעמיד את הרכב על המדרכה, והשוטרים לא נותנים לו דוח. הבת של השכן שהיא עורכת דין במקצועה - שלחה לנו מכתב בשם אביה שאנו מטרידים אותו ואם נמשיך הם יתבעו אותנו. המצב הזה מתחיל לעצבן אותי מאוד כי המשטרה פשוט לא עושה כלום, ואנו נשארים חסרי אונים, וכל פעם צריכים לרדת עם כסא הגלגלים לכביש במקום לטייל בנוחות על המדרכה. האם למישהו יש פתרון?

Z ליאור

New member
פשוט מרתיח אותי

תתחיל לתעד, צלם את הרכב חונה על המדרכה גם בווידיאו ,,כתוב תאריכים מאחורי כל תמונה ,הקלט את הפניות שלך לשכן ותשובותיו גם תאריכים חשוב מאד ,עם כל המידע הנ"ל לך למשטרה ותדרוש כן תדרוש שיפעלו בעניין הגש תלונה אל תהיה אנמי.. הסר כל דאגך מלבך לגבי בת העורכת דין במידה וכל מה שכתבת נכון היא לא תעיז לתבוע ובמידה וכן יש לך תיעוד מלא לגבי מי צודק. פשוט מרתיח נבלות לא חסרות בעולם .

איריסג

New member
כמה הצעות נוספות לאלו של ליאור

1. נגישות ישראל - ארגון שעושה יופי של עבודה - נסו ליצור איתם קשר ולראות אם יש להם ייעוץ משפטי או משהו כזה שיכול לסייע לכם. 2. אורלי וילנאי וגיא מרוז או רייכר - כשהתקשורת מתערבת - פתאום דברים מתחילים לזוז. ורייכר, המשיגנע הזה - עוד מסוגל לפרסם בעיתון את קלונו של השכן ... (לפרסם תמונה וכו')

mol3

New member
מצטרף לדיעה - לפנות לתקשורת

הבת העורכת דין שלהם, סתם מקשקשת. נגדה אתם יכולים להתלונן בלשכת עורכי הדין והיא עלולה גם לאבד את הרישיון. הייתי מציע גם לא סתם לקרוא למשטרה, כי אם ללכת לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה רשמית. זה כבר טיפול במישור אחר לחלוטין

זהבה נ

New member
עד שנכנסתיכבר קבלת תשובות מצוינות מהחברים כאן

לי יש להוסיף הצעה קטנה, לנסות לכתוב מכתב לרשות המקומית על נושא המדרכה שהופכת את הצעדה שלכם למטרד נכים אינם יכולים לנוע בחופשיות כאשר חונים עליה כלי רכב ואולי הם יוכלו/יסכימו לסייע בהצבת תמרור אין חניה באזור בכלל ואז המשטרה תוכל לסייע יותר כאשר היא מוזמנת, זה מה שעשו במקומות אחרים. זה קל יותר לשינויי במושבים הקטנים ומעט יותר קשה לשינויי אך בהחלט אפשרי בעיריות הגדולות ובמועצות אזוריות מאחר ובהם יש בדרך כלל אגף הנדסה ומי שאחראי על התמרורים וזה אמור לעבור וועדה. נותר לי רק להצר על הזילות בה נוהגים היום בנכים בנושא הנגישות וכן בנושא תו הנכה לא מזמן תפסו עוד אזרח שנסע ברכב עם תו נכה מזוייף, עד לאן זה עוד יגיע אני שואלת את עצי כל פעם מחדש ואולי אני עדיין תמימה, זה רק מראה כמה אנו כחברה מזלזלים בשונה ובבעל הצרכים המיוחדים, לעומת זה בארה"ב לא היה קורה כזה דבר בכלל. אתה בהחלט יכול להכניס את השאלה הזו לפורום נספר 286 יש שם קדר לא קטן של יועצים שבנושא הזה יותר מתמחים ממני כי יש לי התמחות בזכויות ילדים בתוך הנישה של זכויות נכים, זה תחום הספציאליטה שלי

אטיוד5

Active member
בענין התמרור לא מסכים

הרי ממילא בלתי חוקי להחנות על המדרכה. אין צורך בתמרור שאוסר חניה לצד המדרכה.להפך, זה מקום מצוין לחניה מבחינת הנכה.

זהבה נ

New member
אםזו הדרך היחידה למנוע בצורה חוקית

שווה לנסות כי במקומות שונים זה היה הפתרון. תפקידי להביא ולהציג אותו כפתרון ראוי ובר ביצוע. מאחר החוק לא נותן פתרון בטוח לנכה חסר ישע, זה יהיה בבחינת "אם אתה לא יכול נגד זה לך עם זה..."

bar 23

New member
למיטב ידיעתי גם רכב שחונה על המדרכה חייב

על פי חוק להשאיר רווח של 1.00 מ' למעבר של עגלות (תינוקות, נכים וכו'). יש לי ניסיון עם זה. חמי היה נכה (עם תו כמובן) וקרה לא פעם שהוא חטף דו"ח על כך שחנה על המדרכה ולא השאיר מעבר של 100 ס"מ לפחות (אפילו שזה רכב עם תו נכה שכביכול מותר לו לעמוד על המדרכה, הבעיה היא כשהרכב מפריע לציבור). המשטרה במקרה הזו לא אמורה לתת לו דו"ח, אלא פקח עירוני (אין לי מושג מי זה הפונקציה הזו במושב).

טלטוש

New member
תלונה כתובה למשטרה וטיפול דרך רשות מקומית

המשטרה לא מתעסקת כל כך בנושאים האלה, אם תתקשרי 100 יבואו השוטרים יעשו נו, נו, נו, וילכו בדרך כלל בלי כתיבת דו"ח. ממליצה לתעד ולגבות את הכל בתמונות. ללכת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה אצל חוקר במש"ל ולקחת מספר פ"א (פרטי אישום). לתלונות כאלו יש יותר משקל מלטיפול דרך 100 כי אז כבר קיימת תלונה וחייבים להתייחס ברצינות. (דרך 100 זה לא נרשם כתלונה, אלא כארוע). השכן יקבל זימון לחקירה ודי ברור שאחרי שבוע, תקבלי הביתה מכתב שהנושא נסגר מחוסר עניין לציבור. אכל.... תמשיכי ככה עם 3 - 4 תלונות ואפילו לשכן ימאס מלהגיע למשטרה. ולמה בעצם משטרה? כי עכשיו את פונה לרשות המקומית שזה בעצם הסמכות שלה לאכוף אי חניה על מדרכות. עם דף התלונה שהגשת במשטרה את ניגשת לפקחי החניה ומגישה שם תלונה כנגד השכן. תאמיני לי, שהם יתנו לו דו"ח כל יום, כי הם חיים מהדו"חות האלו.

למעלה