הודעה משמחת

הודעה משמחת

הודעה משמחת http://communa.tapuz.co.il/avodaleft הנו הקומונה החדשה של תומכי מפלגת העבודה השמאליים העקביים המזמינים את כל תומכי השמאל והדמוקרטים באתרים השונים יהודים וערבים , ללא קשר להשתייכותם המפלגתית להשתתף עמנו בדו שיח דמוקרטי וסוציאליסטי מעמיק על הדרך לפתרון ממשי של השאלה הלאומית בישראל. בעלי דעות לא דמוקרטיות דהינו אלו שאינם מכירים בזכויות השוות של שני העמים בארץ מוזמנים להישאר במקומם שכן בניגוד לכל אתר אחר, דעות ימניות קיצוניות לא תתקבלנה בקומונה ותורדנה מייד.

מפלגת העבודה לא שמאלנית אמיתית

כל עוד מפלגת העבודה לא מודיעה שהיא נגד צירוף ישראל ביתנו לממשלה, היא לא באמת ראויה להקרא שמאלנית... משיחה שהייתה לי היום עם עמי איילון, כנראה שהממשלה הבאה תהיה בלי מרצ.

אני מסכים עמך

שמפלגת העבודה צריכה להתנגד לשבת בממשלה אחת עם ישראל ביתנו ולדעתי גם לא עם כל מפלגה של בעלי ההון או מפלגה ימנית. אולם לשם כך יש צורך להקים אגף שמארלי של ממש במפלגה שיאבק על עמדות נכונות ולשם כך הקמנו את הקומונה החדשה. זה שההנהגה סורחת אין פרווש של דבר להפקיר את החברים ואת המצביעים.

זה שההנהגה סורחת

פירוש הדבר שצריך לעבור לאלטרנטיבה שמאלנית יותר ונכונה יותר... (מקווה שהבנת את הרמז).

לא, איני מבין

ואסביר לך גם למה לא. אין לי ספק כי העובדים והעניים ומעמד הביניים המרושש זקוקים להנהגה סוציאליסטית אמיתית כדי להנהיג את המאבקים לשינוי פני החברה. כיום אין כזו הנהגה. לא העבודה, לא מר"צ ולא חד"ש מסוגלות למלא תפקיד זה. אף כי אין לי ספק שבתוכן אנשים רבים מאוד טובים . מפלגת השמאל הגדולה ביותר היא מפלגת העאבודה ולעזוב אותה במקום לנהל מאבק בתוכה פרושו להפקיר הרבה מאוד אנשים להנהגה גרועה וזה מאוד לא נכון לעשות. בדרך זו לא נוכל להקים הנהגה ממשית של העובדים.

paketi

New member
זאת בגידה בבוחריה

פרץ שיקר כשהצהיר שלא יישב עם ליברמן מה גם שלפי שוורץ פרץ בוגד בכך שיישב עם קדימה שהיא כביכול מפלגת הון ו"ימנית" לכאורה

אתה מדבר על דיעות לא דמוקרטיות

ומיד סותר את עצמך כאשר אתה מגביל את חופש הדיבור של 99.9% מהאנשים במדינה . תשנה את שם הקומונה לשמאל-קיצוני-ביותר אתה גם ככ תשאר שם לבד עם עצמך ועם דארק ועם טלמון 3 קומוניסטים אוכלי חינם שכל היום מטיפים לשחיתות ושנאה של מה שלא קומוניסט

מה אתה חושב הנסיון בגרמניה מלמד

האם היו צריכים לתת למפלגות הפשיסטיות יד חופשית או לנסות ולשבור אותן שהיו קטנות? אתה חי בעולם דמיוני לחלוטין הימין הרדיקלי האנטי דמוקרטי הוא מיעוט ומיעוט זה ילך ויקטן ויש להעשות הכל כדי להקטינו ולא לתת לו ידי חושפית ובמה חופשית. אצלנו לא יקבל מיעוט זה זכות ביטוי.

אין תשובה "מחנה לאומי"?

אחזור על שאלתי האם היה צריך לתת יד חופשית להיטלר להסית כרצונו או לבלום אותו שהיה קטן?

לעומתך אני קיצוני

אבל אתה קיצוני לעומתי כך שמושג קיצוני לא אומר כלום. היטלר והפשיזם אומר הרבה מאוד וגם חוסר היכולת שלך להתמודד בשאלה של הקשר בין הרוויזיוניזם הגרמני והישראלי אומר הרבה. מכל מקום טענת טענה כי מי שאוסר על דעות אנטי דמוקרטיות באתרו אינו דמוקרט. שאלתי אותך שאלה ואם הבנתי נכון אתה מצדיק את חסימת הדעות האנטי דמוקרטיות והגזעניות לא כן? אתה רק טוען שאתה מרכז בעוד שאתה ימין מאוד.

paketi

New member
להילחם ב20 מליון חפים מפשע?

להרעיב אותם בגולאגים? גם אם אלה בני עמך?

paketi

New member
אז אם אתה לא רוצה לרצוח את מתנגדיך

איך אתה רוצה להקים פה את סטלינגרד?

הודעה לכל אנשי הימין באתר

. מאחר והאינטרס שלי אינו לתקוף אף אחד מכם אישית , אלא להעלות את רמת ההכרה הפוליטית של הקוראים ואם ייתכן גם שלכם, אני מוכן לעשות אתכם עסקה עסקה זו קיימת ביני ובין אנשי הימין הכותבים בדו קיום. להתווכח עם כל אחד מכם עד לליבון השורשים של השאלה הלאומית והמעמדית בארץ, אולם בשני תנאים. 1. תוך התייחסות לעמדות המובאות מבלי לנסות לסלפן על ידי ייחוס עמדות לא לי, 2. . ללא כל ניסיון לירידה אישית, אלא ויכוח לגופם של הדברים. אתחיל בכך שהיום נסעתי עם אשתי ליפו ולא היית ליד המחשב כל היום, כך שאם מישהו מכם חשב שאני נוטש את שדה הקרב פשוט שילמד מכך משהו. אם איני כותב יש לכך סיבה ולא חשש מעימות אידיאולוגי או פוליטי. אתחיל בך פקטי שאלת אותי לגבי אמצעים מהפכנים ושלטון מהפכני, אם הבנתי אותך נכון. "אז איך אתה רוצה להגים פה את סטלינגרד?" סטלינגרד היא הוכחה לעליונות של השיטה הסובייטית, גם כאשר היא הייתה כה מעוות תחת שלטונו של סטלין, על פני השיטה הקפיטליסטית בצורת הקיצונית ביותר-הנאציזם. הסטליניזם לא היה שלטון מהפכני, של מעמד העובדים, כפי שהתקיים בזמן חיי לנין, אלא שלטון מהפכת הנגד הפוליטית של שכבה פריביליגיונית שחלקה הניכר שימש לפני כן את הצאר. האם אנו מכירים תופעה מסוג זה קודם לכן? בוודאי, המהפכה הצרפתית הגדולה של 1789 עברה תהליך דומה של מהפכת נגד פוליטית שהעלתה את נפוליון בצורת קיסר עם שכבה חברתית פריבילגיונית סביבו. מדוע זה קרה? משום הבידוד של המהפכה הצרפתית כשם של המהפכה הבולשביקית. האם סטלין היה המשכו של לנין? לא, הוא היה מחסלו של הבולשביזים, ומי שיודע היסטוריה יודע שהוא חיסל את כל ההנהגה המהפכנית שהנהיגה עם לנין את המהפכה. אלו היו משפטי הראווה הידועים שהיו רק קצה הקרחון. מאות אלפי בולשביקים שהתנגדו לסטלין נרצחו במחנות בסיביר. האם זה היה מאבק בין שתי כנופיות חסרות כל עקרון כפי שבוודאי למדת? לא היה זה מאבק ששיקף מחד את האינטרס של מעמד העובדים בראשו ניצב טרוצקי, ומצד שני את מעמד הביניים –זעיר בורגנות בראשו עמד סטלין אילו היה זה מאבק חסר עקרונות טרוצקי היה משתמש בצבא אשר הוא עמד בראשו אולם הוא סירב לעשות כן משום שאז היה הופך הוא לסטלין. האם ברית המועצות הייתה מדינה קומוניסטית?, לא, היא לא הייתה אפילו מדינה סוציאליסטית( השלב הנמוך של הקומוניזם) אלא חברה נחשלת יחסית שעברה מהפכה חברתית של פועלים בברית עם המוני איכרים. היא הייתה לאחר המהפכה מדינת פועלים. אולם הבידוד של המהפכה הביא לכך שלא מעמד הפועלים היה בשלטון בצורה של דמוקרטיה פרולטרית אלא שכבה דקה שמרנית שהקימה שלטון עריצות שדמה מאוד לפשיזם. היא החזיקה מעמד מול עולם קפיטליסטי מאוד עוין משום שעברה התפתחות עצומה בכלכלה ובמדע והפכה עקב ההלאמה של אמצעי הייצור למעצת על, שנייה רק לארצות הברית. אולם מתחילה שכבה זו עמדה למכשול בפני התפתחות הכלכלה בברית המועצות משום שיטות הניהול הבירוקרטיות, אולם החל משנות ה70 ניהול זה ממש חנק את התפתחות הכלכלה, ללא שהעובדים עצמם ינהלו את הכלכלה המולאמת היא פשוט נחנקת, ולכן נפתח התהליך של קריסתה של ברית המועצות. אותם "קומוניסטים" הפכו לשלטון מאפיה קפיטליסטית. מהו הלקח שיש להוציא עבור אלו שרוצים סוציאליזם: כי לא ניתן לבנות סוציאליזם בארץ אחת או רק בחלק מהחברה. הקפיטליזם פיתח את כוחות הייצור לכדי כלכלה עולמית. אולם השליטה הקפיטליסטית עומדת כמכשול בפני פיתוחה של כלכלה עולמית רציונאלית מתוכננת ובשלטון דמוקרטי של העובדים. משום כך יש צורך במהפכה עולמית. האם מהפכה פרושה אלימות? זה תלוי במידה של ההתנגדות של המעמדות בעלות הפריבילגיה. אין המרקסיסטים מחפשים נקם אלא שינוי פני החברה. אם הבורגנות ובני בריתה יקבלו את רצון הרוב, ומהפכה ניתן לעשות רק כאשר רוב הפעילים הפוליטיים בתהליך המתרחש רוצה בשינוי מהפכני, לא תהיה שום אלימות. האם שלטון מעמד הפועלים פרושו שלטון מפלגה אחת? לא. העובדה היא שהממשלה המהפכנית הראשונה הייתה של קואליציה עם הס.ר השמאליים. מהי צורת השלטון של סוציאליזם דמוקרטי? שלטון מועצות העובדים כאשר הוועד המרכזי של המועצה העליונה היא הממשלה. כל נציגי המועצות נבחרים באופן דמוקרטי גלוי, כאשר ניתן להחליף מהר מאוד כל נציג על ידי בוחריו הלא מרוצים. השכר של פעיל פוליטי הוא שכר ממוצע של העובדים. במקום צבא- מליציות עובידם שהפיקושד שלהן נבחר בצורה דמוקרטית. הייתכן לבנות משטר כזה ללא מהפכה עולמית? לא. האם המהפכה חייבת להיות עולמית בכל מקום באותו רגע. בוודשאי שלא אלא תהליך בלתי מופרע.

תתעורר גרמניה לא נאצית אבל אתה

עדיין תקוע בשנות ה30 ואתה קומוניסט מבחיל. אפשר לחשוב שברוסיה עד היום אין שנאה ליהודים ולא נערכו פרגרומים ולא הייתה וקיימת אנטישמיות עד עצם היום הזה. אתה מה שגרמניה למדה ותקינה רוסיה עדיין ממחזרת ומשננת

לא כל ביקורת על מיעוט בעולם הוא

מסוכן או גזעני או אנטישמי .אתה חייב להשתחרר מהפחדים שלך הם מעוורים אותך

לא אתייחס הפעם ללשונך

משום שכתבת את הצורה לפני שהצעתי לכם הצעה. אולם מי שרוצה לדעת היסטוריה יודע שהאנטישמיות הייתה פשע בימי לנין ואלו שהיון אנטישמים הובאו לדין. היא חזרה בימי סטלין שבין השאר השתמש בה במאבקו כנגד האופוזיציה השמאלית המאוחדת שכל מנהיגיה היו יהודים. כל אלו שתמכו בקריסת ברית המועצות כולל הזרם לו אתה שייך אחראים לכך שהיום יש רסטורציה קפיטליסטית שאחד ממאפייניה הוא אנטשימיות גלויה. כאשר הייתי במוסקבה זמן קצר לאחר מהפכת הנגד החברתית -קפיטליסטית של ילצין, ראיתי את המצבה המחוללת של יעקוב סברדלוב. הנשיא הראשון של ברית המועצות שהיה יהודי. אולם כל אלו שתמכו במהמכפת הנגד של ילצין התעלמו מכך כמובן. לבכות היום על מה שאתם אחראים לו, זה באמת קצת מוגזם.

למעלה