הודעה משמחת

fresh mishmesh

New member
הודעה משמחת ../images/Emo13.gif

אני יוצאת לקורס מש"צים
איזה כיף לי...
ממש חיכיתי לקורס הזה, ושמועות רצות שזה הקורס/סמינר הכי טוב בתנועה.... חשבתי שהמד"בית לא תיתן לי לצאת כי לא הדרכתי השנה (הדרכתי ב-ט' מחוסר מדריכים והדרכתי גם ב-י'), אבל מסתבר בסוף שאני כן יכולה לצאת... ולא רק זה- כשהיא שאלה מי רוצה לצאת, רק אני אמרתי... אז כנראה שאני המש"צית היחידה מהמושב
ולא רק זה וזה, כמעט בטוח שאני גם אדריך בשנה הבאה, שוב- מחוסר מדריכים... בכל אופן, אני מקווה לייצג בכבוד...
אז..... לכל המש"צים העתידיים- תוכלו למצוא אותי בקורס...

fresh mishmesh

New member
לכל אלה שעברו קורס מש"צים-

אתם יכולים לפרט קצת מה עוברים בקורס? וגם מה כדאי להביא לשם וכל מיני דברים כאלה... וסתם טיפים שיש לכם, כמו שנתנו למי שבירר על המד"צים

וואהו, יש כל כך הרבה לספר..(מגילה!)

אבל אני לא רוצה להרוס לכם כי אני חושבת שחלק מהעניין של מש"צים הוא שמקבלים את המשימות במקום ואין הרבה זמן לחשוב ולהתכונן אליהן. מש"צים, שתפו איתי פעולה, תגלו רק דברים הכרחיים!!!!!!!!!!!! העקרון של הקורס הוא שהכל בידיים שלכם- אתם מחליטים הכל!!! נניח- נורא בא לכם להוסיף משהו לקורס או להוריד משהו מהלו"ז של הקורס- אתם יכולים לעשות את זה! פה זה לא כמו מד"צים או אפילו מד"מים כשהיה נראה כאילו אתם שולטים במה שקורה אבל בעצם הייתם נתונים לחסדיהם של מנהלי המחנה. כאן אתם מחליטים, הכל! טוב, כמעט הכל, כי יש דברים שהתנועה לא מוכנה לתת בידיים שלכם- הסעות נניח. אני חושבת שמי שבא להגדיל ראש ולעשות מעבר בהחלט יקלוט את הראש..... מי שלא... טוב, זה כבר באמת חבל. הקורס הוא 5 ימים מלאיחם בהמון המון פעילויות. גם בקורס הזה יש פעילות שאתם מעבירים (שכחתי איך קוראים לה....) אבל רק שפה לא מעבירים אותה בצורה של מדריך, אלא בצורה של מש"צ. אתם כבר תבינו מה מש"צ עושה ואיך מ"צ מעביר פעילויות. בהתאם לכך תעבירו את העפילות שלכם. אני נורא נורא נהניתי משלי :) הקורס הוא קורס נודד. אנחנו ישנו בערך ב3 מקומות שונים (אני חושבת). אני גם חושבת שזה קצת משתנה משנה לשנה, אז לא תשנו באותם מקומות כמו שלנו... או שאולי בסדר אחר. חוצמזה, יש גם שינוי של הקורס בהתאם למשוב (אני מקווה, רשמתי ממש המון!), אז זה גם לא ממש אותו לו"ז וחלק מהפעילויות משתנות. טיפ- זה נשמע נורא, אני הרגשתי נורא כשעשיתי את זה אבל יש הרצאות (ואחת בצורה ספציפית) שאי אפשר שלא לישון בהם. רמת העייפות של האנשים בקורס (לפחות שלנו, אני חושבת שגם בשנים קודמות) היא כל כך גדולה שברגע יש חושך או מצב ישיבתי-- פלאחחח, כולם נוחתים אחד על השני. אז אם בנאדם בשם שנאור מרצה בפניכם, כמו שהוא עושה בכל קורס מש"צים, אל תרגישו נורא שאתם ישנים לו. זה קורה כל שנה........ :)

kedeman

New member
ושוב...

אני מפנה לטורים האישיים מסתבר שזאת בכל זאת פינה יעילה אה? לטור של מור קוראים לו משהו בסגנון "הקורס מש"צים של מור" יש שם לפחות בקווים כללים על הקורס

שרונה, התנועה לא נותנת לנו להתעסק

עם הסעות? סליחה??? שאני אזכיר לך מה הלך בביקור בכנסת ובבית המשפט עם האוטובוסים שמאור אמר לנו. למה לא לקחתם את המספר של הנהג אתם אחראיים. תזמינו אותו אם אתם רוצים. וכן באמת הכל מ-א ועד-ת תלוי בכם. מארוחות הערב שאם אתם לא תהיו אחראיים עליהן אף אחד לא יהיה, ועד לטקס שאם אתם לא תקחו יוזמה ותעשו משהו לא יהיה כלום. במשצים אין מו"ח, במשצים יש מנהלת המנהלת בעצם אחראית על כל מה שקורה בקורס. על משימות על להודיע דברים לקבוצות על הכל בעצם. המנחים בקורס לא מתעסקים בדברים האלו. הקבוצה יכולה להחליט מה היא רוצה לעשות. עייפים, לא רוצים את הק' בבוקר, תחליטו כקבוצה ולא יהיה. אני הייתי צריך לעזוב את הקורס לכמה שעות כדי לסדר משהו במושב, ברגע שקיבלתי את אישור הקבוצה הלכתי. למרות שלא הייתי בקורסים אחרים הרגשתי שהקורס הזה נותן הכי הרבה. והכי חשוב, כמה שתקבל בקורס הזה זה רק לפי כמה שנתת. אם לא תתן לא תקבל.

זה תלוי בסמינר ובאנשים שבו

במש"צים שלי זה היה מוח ולא מינהלת, וזו הייתה בחירה שלנו אם בכלל צריך מוח. וגם לא חייבים ללכת עם חולצות כחולות (ויש אנשים שגם מנצלים את האופציה הזו), למרות שניסינו להעביר החלטה שכל הקבוצה שלנו לובשת חולצה כחולה, אבל מה לעשות, הבנים היו מיעוט...

איתמר, זה נכון חלקית.....

אני זוכרת את המקרה, אבל אני זוכרת גם שלא נתנו לשנות את כמויות האוטובוסים ואת זמני ההסעות שלהם ביום שכל קבוצה בחרה 3 מקומות להיות בהם. אם הייתה לנו אפשרות מוחלטת לשינוי, אז חלק מהדברים היו נראים אחרת. אל תשכח גם- היו הרצאות ואותן גם כן לא יכולנו לבטל. למשל, להרצאה של שנאור כולם הוכרחו להכנס (ולמרות שלקבוצה שלנו היו דברים חשובים יותר לעשות, ואפילו איחרנו בגללם, עדיין האיצו בנו להכנס). אז לא, מש"צים זה לא חופש מוחלט. אני חושבת שזה הכרחי, אבל זה עדיין פוגע בהרגשה שהקורס בונה- אני יכול לעשות הכל.

איך תמיד יש דברים חשובים כשאני לא

נמצא מה עשיתם שהכריחו אותכם להפסיק ותראי השאיפה זה קורס שנותן חופש מוחלט אבל זה לא אפשרי מן הסתם בגלל הצד הכלכלי. וגם בסדנא של חפר היה אסור לצאת ובגלל זה נשברה לי הגיטרה

fresh mishmesh

New member
אז כל האווירה הכללית של הקורס היא

בערך- "עשה מה שבא לך ושא בתוצאות"?

"אתם"??????

אדוני, אתה היית איתנו בקטע הזה, זוכר- "משבר היום השלישי"- "שמתי איקס עליך", "בואו נדבר על זה" וכו' וכו' רגעי הפלצנות של הקבוצה שלנו היו אכן איכותיים...... בכל מקרה, אם אני לא טועה אתה עדיין היית בשלב הזה, הלכת טיפה אחרי. וכן, אני מודעת לזה שהמגבלה העיקרית היא בגלל הצד הכלכלי. זה חבל אבל מובן.....

כן היתי בהתחלה של איקס עליך ../images/Emo13.gif

ואני חושב שחזרתי ישר לשנאור
למה את לא מתקשרת בהמה?

אתה בהמה בעצמך!

ולמה אתה לא מתקשר? לטלפון יש שני צדדים אתה יודע..... טוב, האמת היא שבימים אלו בקושי יש לי זמן לאכול ולישון, ולהיות כאן זו מין פריבלגיה קטנה שעשיתי לעצמי פעם ביום. הסיוט יגמר ביום שני (אחרי הבגרות במתמטיקה, הללויה!) ואז אני אוכל לדבר איתך בצורה נורמלית. אתה הבנת את זה ברוך??

אל תקרא לה בהמה!!!

כי אז אני אכאיב לך!!! שרונה היא חברה שלי! ואם אתה רוצה לדבר איתה אז תתקשר! לטלפון יש שני צדדים (אמרה שרונה) וחוצמזה אחרי הבגרות במתמטיקה היא באה אליי אז תקנא לך! וויטסווווווווווווון אני אוהבת אותך ילד!

למעלה