הודעה מפורום בנענע-חוות יגור

האפי לי

New member
הודעה מפורום בנענע-חוות יגור

ההודעה הזו מועתקת מפורום חיות מחמד בנענע, הוספתי קישור לפורום חוות התוכים ביגור-סיפור קשה שלום , סיפור שלי הינו מצער וקשה רכשתי גוזל מחוות תוכים בקיבוץ יגור מסוג אקלקטוס - זכר עוד בהיותו בן חודשיים , כיום ג`רי בן 3 שנים . לפני כחודש נתגלו מתחת לכנפי התוכי קרחות. החלטתי לגשת לוטרינר ד"ר רון אלעזרי . הוחלט עקב כך לעשות בדיקה הניקראת : מחלת המקור והנוצות - PBFD . זוהי מחלה נגיפית , כרונית והגרוע מכול : פוגעת במערכת החיסונית של התוכי בדומה לחולי איידס . אתמול הודיע וטרינר המטפל בג`רי כי הבדיקה הראתה שאכן קיים הוירוס באופן חלש (כרגע) -" חיובי חלש " - כך הגדיר זאת. אספתי מידע רב אודות המחלה הן מוטרינרים בארץ ובעולם והן ממידע שאספתי באינטרנט. מידע זה מחזק חד משמעית כי מחלה זו היא מקורה ב-ד.נ.א. בוירוס זה נדבקים אך ורק על ידי הוריהם (על ידי הפרשות) או ע"י גוזלים אחרים - מכך ברור כי התוכי שלי נדבק במחלה עודבהיותו גוזל כשהיה בחוות התוכים ביגור. או ע"י גוזלים שהיה במחיצתו ע"י הוריו. יצרתי קשר עם וטרינר החווה ד"ר אורי בנדהיים וזאת בכדי לשאול איך יכול להיות מצב שכזה - שהינם מוכרים תוכים חולים בוירוס קטלני זה ואיך לא עורכים בדיקות להורים מטילים בכדי למנוע מצב שכזה. ד"ר אורי בנדהיים ניסה להתנער מכול אשמה וכי ציין שעם בדיקות כאלה קיימת בעיה בתשובות היינו כול מעבדה נותנת תשובה אחרת ???? אורי בנדהיים "שכח לציין" כי אם מעבדה אחת מראה תשובה שלילית והשניה חיובית אזי התוכי נגוע בוירוס וכי מצב הפוך לכך לא יכול להיות (לא יכול להיות מצב שנמצאה תשובה חיובית בבדיקה במעבדה X ונישלחה למעבדה אחרת Y בכדי לאמת ושם ניתנה תשובה שלילית ) מדבריו ברור כי אינם עורכים חד משמעית בדיקות מסוג זה לתוכים למרות שאמר כי לעיתים רחוקות עורכים בדיקות אלו ( היה נישמע מבולבל , מבוהל וקישקש דברים שאינם רלוונטים לנושא וניראים מוזרים) לאחר שיחה זו התקשרתי לבעל החווה , דן שמו, ציינתי בפניו את המקרה הוא אמר: "צרי קשר עם ווטרינר החווה" - תשובה ברורה - והכול בכדי להתנער מהשיחה . הסברתי כי שוחחתי עם וטרינר החווה וכי מדובר פה ברשלנות איומה ומסתבר כי בניגוד לוטורינר החווה הם אינם עורכים בדיקות כאלה מאחר והינן יקרות ( שימו לב לאי התאמת הגירסאות) בהמשך השיחהב העלה בפני 1001 תירוצים שאינם מצויאותיים עד שלבסוף טרק לי את הטלפון מסקנה: 1אין חוות יגור עורכת בדיקת PBFD לתוכים - להורים מטילים (כול וטרינר ששוחחתי איתו הופתע שאין הם עורכים בדיקות כאלו באופן קבוע ) 2. מחובתם של חוות התוכים יגור לומר ללקוח שקיימת מחלה כזו- וירוס כזה אצל תוכים שהינו וירוס קריטי - קטלני. 3. כול לקוח שרוכש תוכי בחוות יגור לוקח סיכון גדול שאכן התוכי נשא וירוס קטלני ועלול למות כול רגע (כמו איידס אצל בני אדם) זאת שערוריה לישמה ואין לעבור עליה לסדר היום .... כל וטרינר שדברתי איתו היה בהלם שהם לא מבצעים בדיקה כזאת,הרי מה זה 250 שקל כאשר גוזל עולה מעל 4,000 שקל ? איך בכלל הגיוני שבדיקה כזאת לא מבוצעת?!הרי בצורה כזאת אתה אני וכל אחד יכול להיות מאוד שקונה תוכי חולה! הבעיה היא בחוות יגור כי כאשר התקשרתי לחוות אחרות הם אמרו לי שהם מבצעים בדיקות כאלו באופן קבוע. פשוט מאוד,בחוות יגור יש בעיה של וירוס והם לא עושים שום דבר לטפל בה ,למה?כי לא אכפת להם הם מנצלים את הבורות של אנשים בשבילהם התוכים זה מכונת כסף נקודה. אני ממליצה לא לקנות משם!הם שקרנים(כאשר ד`ר בנדהיים לאחר שטען בפניי שהם לא עושים בדיקות כאלו,טען לפתע בהמשך השיחה איתי שהם כן לעיתים רחוקות מבצעים, בעל החווה טען שהם לא מבצעים ) שורה תחתונה,בשבילי זה כבר אבוד התוכי שלי(שהוא כמו ילדי)חולה במחלה הנוראה הזאת אני יעשה הכל בשביל להחזיק אותו בריא כמה שיותר(אבל אני יודעת שבסופו של דבר זה יתפרץ)ג`רי כבר לא יחיה חיים מלאים ושמחים כמו שהוא היה אמור וצריך. בשביל שהלב שלכם לא ישבר כמו שלי,אל תקנו שם רק אלוהים יודע כמה זוגות מטילים נגועים יש שם,בשביל בעלי החווה התוכים הם מטחנות כסך לא בעל חי שיש לדאוג לבריאתו ולבריאות צאצאיו. כל זה היה נמנע ע``י אהבת החי כנות וטיפול ראוי! לא חסרות חוות בארץ שבודוקת ומטפלות קנו משם.

B l o F

New member
תגובה

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מצטער על התוכי שלך מקווה שירגיש טוב. כמובן שזה עסק שלהם והם עושים זאת למטרת רווח בלבד... אין כאן שאלה. אם דברים הללו אכן קיימים - חמור ביותר. עם זאת, צריך לציין שאין אנו יודעים בבטחון שדברים חמורים אלו על וירוס קטלני שנמצא בחווה ועל השקרים אכן אמיתיים. אני לא אומר שלא, רק צריך להיות זהירים כי אם לא זה הוצאת דיבה. נכון עשית שאמרת את דבריך כי מדובר כאן בבריאותם של החיות שסובלים ויסבלו מזה. מה נותר לי אלא לקוות שהדברים לא נכונים.

שלומי1968

New member
תגובה

אני מקווה שהתןכי שלך ירגיש טוב ויצא מזה ויחזור לעצמו .אולי תיקח אותו לוטרינר שיבדוק אותו ויבדוק ממה הוא נידבק .האם ניסית לדבר איתם להגיע להבנה .אני מקווה שיהיה בסדר .אני יודע שכל החוות התוכים עושים את זה למטרה כסף בלבד עסק משגשג ולא איכפת להם ממך אחרי שקנית את התוכי אצלם .

שלומי1968

New member
גם לי יש מה להגיד

יכול להיות שהמחלה התגלתה אצלך אולי יש לך תוכים בבית

רינתל

New member
תוכים מחוות יגור - מקרה קשה וכואב

שלום, ראשית, תודה על תמיכתכם . שנית, חשוב לציין כמה דברים בכדי להבין את התופעה הקשה והכואבת וירוס זה הינו וירוס קטלני המועבר לתוכי עוד בהיותו גוזל על ידי הוריו - בעת האכילה ע"י הפרשות או ע"י גוזלים אחרים בחווה . ג'רי , התוכי שלי, לא נפגש לעולם עם תוכים אחרים . חי חיי שמחה לבדו . קיימת תמימות דעים לגבי הדבקות המחלה היינו המחלה כפי שהזכרתי קודם לכן, הינה אך ורק מהוריו של ג'רי ומגוזלים אחרים השוהים בחווה. המחלה פוגעת במערכת החיסונית של התוכי , מביאה לנמק במקור, לנשירת נוצות וגסיסה איטית וכואבת לתוכי ולבעליו - אין תרופה לכך לעיתים שהמצב חמור מה שנותר רק לעשות המתת חסד . המסקנה כאן הינה ברורה: 1. חוות יגור רואה בתוכים כמתחנה של כסף ותו לא , לא מעניין אותה אם הורים המטילים הינם נשאים של נגיפים קטלניים (חושבים ביזניס כמה יותר רווח פחות הוצאות תפעול) 2. מדובר בחיות שהינן כמו בני אדם - אין מתיחסים אליהן בכבוד הראוי 3. אני בטוחה כי תוכים רבים שניקנו מחוות יגור סובלים ממחלה זו ואין בעליהם מודעים לכך - זוהי מחלה שלא מוכרת לאדם הרוכש תוכי ואין מודעות ליידע מצד המוכר את הלקוח בעת הקנייה והכול כדי למנוע מצב שיחזירו את התוכי - ויפספסו קנייה (באלפני דולרים) 4. לכול הלקוחות שקנו מחוות יגור תוכים רצוי לגשת לוטרינר ולעשות בדיקה עלותה 250 ש"ח (אולי יקר - אבל לא חשוב חיי התוכי חשובים יותר ) לכולם כול טוב רינתל

האפי לי

New member
הבהרה לכל מי שלא הבין את הכפילות

הסיפור אינו שלי וכמו שכתבתי בהודעה- העתקתי את הודעתה של רינתל מפורום בנענע לכאן משום שאני חושבת שחשוב להפיץ את הידיעה הזו. שאנשים ידעו מה זה לקנות תוכי מעוד היבט אחד ולמה להערך. כמו כן שאנשים לא יהיו בטוחים שאם מדובר בתוכי מוכתם מחווה מוכרת סימן שהכל בסדר.

sivsh

New member
תגובת חוות התוכים יגור

תגובת חוות התוכים יגור כל הכבוד לגברת על הדוקטורט בפרוטה שעשתה וכמובן על המסקנות שהגיעה אליהן – איך לא??? קטונתי מלהתווכח איתה ובכל זאת כמה עובדות: 1. לא ידוע על אף מגדל בארץ ובעולם שבודק את גוזליו ל"מקור ונוצות" – PBFD כשגרה. 2. בכרטיס הבריאות שניתן לגברת מצויינות מחלות שלא נבדקו, ובינהן ה"מקור והנוצות", שכל קונה יכול לבדוק בעצמו. 3. יגור היא החווה היחידה, למיטב ידיעתינו, הבודקת על חשבונה כל גוזל של תוכי גדול לכלמידיה. כך לא מתנהג מי שיש לו מה להסתיר!! (הכלמידיה היא המחלה היחידה שעוברת גם לבני אדם). 4. עד עתה לא נערכות בדיקות ל"מקור ונוצות" בארץ. קרה לא פעם שקיבלנו תשובות הפוכות על אותה דגימה ממעבדות שונות! 5. רק תשובה חיובית ברורה מעידה על נוכחות הנגיף. תשובה שלילית מעידה רק כי הנגיף לא נמצא (אך יתכן וקיים בציפור), ועל-כן אין מגדל תוכים יכול להבטיח שהציפור בכל מקרה חופשיה מהנגיף! 6. דרכי הבדיקה של מחלת ה"מקור והנוצות" יכולה להיות אנכית – כלומר מהאם לגוזל, אך בה במידה יכולה להיות אורכית – כלומר מתוכי לתוכי וגם ע"י מעבירים שונים – רופאים או בעלי תוכים המבקרים בבתים פרטיים. 7. מוזרה השתלחותה של הגברת בד"ר בנדהיים, מבחירי רופאי הציפורים בארץ. היחיד מבינהם שנושא את התואר "מומחה למחלות ציפורים" בישראל ובאירופה ומלמד רפואת ציפורים בבי"ס הווטרינרי בארץ מאז הקמתו. עם כל הכבוד ללימודי וטרינריה דרך האינטרנט – קצת צניעות לא תזיק! 8. המצב שבו הרופא המאבחן הוא גם מגדל, סוחר בציפורים, ומתחרה במגדלים אחרים – הוא בעייתי במיוחד. 9. מחלות וירליות בתוכים ישנן רבות, לא רק ה"מקור והנוצות" (פוליומה, פצ'קו, ניוקאסל ונוספות). אין כל אפשרות מעשית לבדוק את כל הציפורים כל הזמן ולכל המחלות! וכמה מילים להתנהגותך: 1. "התקשרתי לחוות אחרות (לאיזה?) שאמרו שהן עושות את הבדיקות באופן קבוע"... להגיד גם אנחנו יכולים! 2. הגברת "שכחה" לספר מדוע טרקתי לה את הטלפון. יש סף של תת תרבות בשיחה שבו אני סוגר את הטלפון. 3. כל זאת – בטרם קיבלה הגברת תשובה כלשהיא. ביקשתי יום-יומיים ללמוד את הבעיה, אך לך אצה הדרך ללכלך ולהשמיץ. איש איש וסגנונו. 4. איננו זקוקים לאישורך לאהבת בעלי חיים (וגם של בני אדם!). 5. הניסיון להפוך אותנו לרודפי בצע – שקוף, עלוב ובזוי. 6. כל הוטרינרים בתחום יודעים את המצב לאושרו. להגיד על מישהו שהוא "בהלם" – או שקר או צביעות. לסיכום – הניסיון ליצור תמונה אוטופית, המתאימה לצורכי הרגע של הגברת מגוחך בעיני כל מי שקצת מכיר את המציאות בענף. אנחנו נמשיך, כהרגלינו, לתת שירות אמין ואחראי למאות לקוחותינו. דו שביט – חוות התוכים יגור

sivsh

New member
תגובת חוות התוכים יגור

תגובת חוות התוכים יגור כל הכבוד לגברת על הדוקטורט בפרוטה שעשתה וכמובן על המסקנות שהגיעה אליהן – איך לא??? קטונתי מלהתווכח איתה ובכל זאת כמה עובדות: 1. לא ידוע על אף מגדל בארץ ובעולם שבודק את גוזליו ל"מקור ונוצות" – PBFD כשגרה. 2. בכרטיס הבריאות שניתן לגברת מצויינות מחלות שלא נבדקו, ובינהן ה"מקור והנוצות", שכל קונה יכול לבדוק בעצמו. 3. יגור היא החווה היחידה, למיטב ידיעתינו, הבודקת על חשבונה כל גוזל של תוכי גדול לכלמידיה. כך לא מתנהג מי שיש לו מה להסתיר!! (הכלמידיה היא המחלה היחידה שעוברת גם לבני אדם). 4. עד עתה לא נערכות בדיקות ל"מקור ונוצות" בארץ. קרה לא פעם שקיבלנו תשובות הפוכות על אותה דגימה ממעבדות שונות! 5. רק תשובה חיובית ברורה מעידה על נוכחות הנגיף. תשובה שלילית מעידה רק כי הנגיף לא נמצא (אך יתכן וקיים בציפור), ועל-כן אין מגדל תוכים יכול להבטיח שהציפור בכל מקרה חופשיה מהנגיף! 6. דרכי הבדיקה של מחלת ה"מקור והנוצות" יכולה להיות אנכית – כלומר מהאם לגוזל, אך בה במידה יכולה להיות אורכית – כלומר מתוכי לתוכי וגם ע"י מעבירים שונים – רופאים או בעלי תוכים המבקרים בבתים פרטיים. 7. מוזרה השתלחותה של הגברת בד"ר בנדהיים, מבחירי רופאי הציפורים בארץ. היחיד מבינהם שנושא את התואר "מומחה למחלות ציפורים" בישראל ובאירופה ומלמד רפואת ציפורים בבי"ס הווטרינרי בארץ מאז הקמתו. עם כל הכבוד ללימודי וטרינריה דרך האינטרנט – קצת צניעות לא תזיק! 8. המצב שבו הרופא המאבחן הוא גם מגדל, סוחר בציפורים, ומתחרה במגדלים אחרים – הוא בעייתי במיוחד. 9. מחלות וירליות בתוכים ישנן רבות, לא רק ה"מקור והנוצות" (פוליומה, פצ'קו, ניוקאסל ונוספות). אין כל אפשרות מעשית לבדוק את כל הציפורים כל הזמן ולכל המחלות! וכמה מילים להתנהגותך: 1. "התקשרתי לחוות אחרות (לאיזה?) שאמרו שהן עושות את הבדיקות באופן קבוע"... להגיד גם אנחנו יכולים! 2. הגברת "שכחה" לספר מדוע טרקתי לה את הטלפון. יש סף של תת תרבות בשיחה שבו אני סוגר את הטלפון. 3. כל זאת – בטרם קיבלה הגברת תשובה כלשהיא. ביקשתי יום-יומיים ללמוד את הבעיה, אך לך אצה הדרך ללכלך ולהשמיץ. איש איש וסגנונו. 4. איננו זקוקים לאישורך לאהבת בעלי חיים (וגם של בני אדם!). 5. הניסיון להפוך אותנו לרודפי בצע – שקוף, עלוב ובזוי. 6. כל הוטרינרים בתחום יודעים את המצב לאושרו. להגיד על מישהו שהוא "בהלם" – או שקר או צביעות. לסיכום – הניסיון ליצור תמונה אוטופית, המתאימה לצורכי הרגע של הגברת מגוחך בעיני כל מי שקצת מכיר את המציאות בענף. אנחנו נמשיך, כהרגלינו, לתת שירות אמין ואחראי למאות לקוחותינו. דו שביט – חוות התוכים יגור

למעלה