אני לא חושבת שהכיוון שלך נכון
את מחפשת שם יהודי לבעיה שאת סובלת ממנה, במקום לקרוא לבעיה בשם הנכון שיהיה יעיל כדי לפתור אותה.
מה ישנה לך אם תדעי שהתורה אוסרת הלבנת פנים? זה לא נוגע לבעיה שלך.
את מתארת בעיה של סבל כל החיים מרגשות פגועים, וכדי לפתור את הבעיה הזו צריך לעשות שינוי חשיבתי והתנהגותי, ולא להתקבע בחשיבה ובהתנהגות שגורמים לך לסבל.
מה שאת צריכה לעשות זה להבין מה הסיטואציות שבהן העליבו אותך, ולא לקרוא לבעיה "גברים מבוגרים מעליבים את המראה שלי", אלא להתייחס ספציפית מי הגברים ובאילו סיטואציות. אם אינך זוכרת את כולן - אז את המסוימות שאת זוכרת, זה מספיק כדי למצוא את שורש הבעיה. את צריכה לזהות את דפוס ההתנהגות והפרשנות שלך, שגורם לך להיעלב או שגרם לך להגיע לאינטרקציה עם גברים שאמרו לך מילים באופן שאת סובלת ממנו כל החיים.
איך חשבת שהתורה תגיד לך איך להתמודד עם זה? אין קשר ליהדות. היהדות אינה דרך לפתרון בעיות רגשיות.
הסוד נמצא במשפט שכתבת את עצמך: "אף פעם לא הצלחתי להתגבר על התחושה שאני לא יפה". זה יסוד הבעיה. מכאן נובעת התנהגות דפוסית לא מודעת שלך, ומכאן נובעת תגובה מילולית שלילית ופוגעת באינטרקציות שלך עם כמה גברים מסוימים מאוד.
שימי לב, שאת טוענת שתמיד הרגשת לא יפה, ולאחר ש-2 הגברים האחרונים הטיחו בך העלבות, "הבנת" עד כמה את לא יפה. איך הבנת את זה? בגלל ש-2 גברים התפרצו בצורה מכוערת? אני מבינה מסיטואציה כזו שמדובר ב-2 גברים עם מידות רעות. איך את מבינה מכך שהם מעידים על עוצמת חוסר היופי שלך? יש להם תעודות שהם מומחים ליופי שמייצגים את הדעה הציבורית הקובעת לגבי היופי הנשי? ואם יש להם תעודות כאלה, למה הם מטיחים את משנתם באזנייך ולא אומרים לך אותה בצורה מקצועית?
במילים אחרות - את בוחרת מה להבין וממי לקבל תובנות...
אני ממליצה לך שתבחרי לקבל תובנות אחרות, מאנשים שמבינים איך מזהים שורש של הרגשות רעות ואיך עובדים על שינויין להרגשות טובות.
את יכולה אם תרצי, לכתוב לי במסר פרטי (לא בשבת וחג!) את תגובתך להודעה שלי, ואוכל להסביר לך מה שלא ברור לך ומה ששגוי בגישה שלך, ושתיקונו יגרום לך להרגיש טוב ולמנוע את הסבל שנגרם לך.
חג שמח מאוד!