הודעה מיוחדת למירב!

הודעה מיוחדת למירב! ../images/Emo24.gif

יקירתי, קראתי שוב את ההודעה שלך על תחילת הלימודים...לא יודעת למה. אבל אני חייבת להגיד לך משהו. קודם כל אל תהיי מתוסכלת כי בורכת! בורכת בכישרון, השנים יעברו בית הספר יסתיים והכישרון ישאר איתך תמיד. עכשיו לדבר נוסף - ראיתי שיש לכם גם עבודה עם חיות בבית הספר - ופתאום הבנתי שיש לך מערכת תומכת בלי שתשימי לב! עבודה עם חיות הוכרה כבר מזמן ככלי עזר מעולה לאנשים עם לקויות למידה במיוחד לאלה עם הפרעות קשב וריכוז! תשתדלי להגיע לשם יותר, תראי שזה יעשה לך טוב. ועוד נקודה חשובה: את צריכה להיות מודעת לזה שחוויות כישלון משפיעות בצורה קשה מאוד על אנשים עם הפרעות קשב וריכוז, זה לא את זו ההפרעה. וקחי בחשבון שאף אחד לא יותר חזק מהמערכת הנוירולוגית שלו, אבל את המערכתהזו אפשר לתחמן! בגרע שאת יודעת איזו תגובה יוצר אצלך מה שאת מגדירה ככישלון, את יכולה לטפל בבעיה טוב יותר ולהכניס אותה לפרופורציה. למשל: אם את מרגישה שהמורים מזלזלים בך, זוהי חווית כישלון, עכשיו את יכולה להגיד לעצמך שהם בסך הכל לא יודעים להתמודד איתך וזה הכישלון שלהם, לא שלך! בהצלחה יקירתי.

מירב ד

New member
אפרת.....תודה!!... ../images/Emo9.gif

תודה על הכל...על העידוד...על התמיכה...על כל ההסברים...ועל זה שאת מראה לי את הדברים בדרכים אחרות...דרכים נכונות... בקשר לעבודה עם חיות...אני מאוד אוהבת חיות...תמיד אהבתי...רכבתי כמה שנים על סוסים והשקעתי בזה המון, הייתי נוסעת פעם בשבוע נסיעה של שעה כי באזור שלנו לא היה איפה לרכב... ואז הגיעו סוסים לאזור שלנו, לחוות האלפקות והתחלתי לרכב שם...רכבתי בערך שנה..עד שיום אחד נפלתי נפילה מאוד רצינית מסוס נפגעתי די קשה, גם נפשית... ומאז בערך שנה וחצי לא רכבתי בגלל שפחדתי...לפני כמה חודשים הגיעה עובדת חדשה לחווה והציעה לי ללמד אותי קצת רכיבה...רכבתי קצת והיה מאוד נחמד...כמה שבועות אחרי זה היא הציעה לי לצאת איתה לטיול, שמיבחינתי זה נחשב לדבר די גדול כי המון זמן לא רכבתי...יצאנו לטיול...וביקשתי ממנה להוביל את הטיול (למרות שאני לא כלכך מכירה את המסלול) ויצאנו אני היא ועוד כמה ח´ברה... זאת הייתה הרכיבה הכי מדהימה בחיים שלי, דהרנו המון וזה היה מדהים, במיוחד בקטע אחד..לא רציתי לדהור (פחדתי) אז אני התקדמתי קצת כולם חיקו מאוחרה ואמרו לי שכשאני יגיע לקצה ההר הם ידהרו אליי, התחלתי לעלות את ההר...פתאום הסוס התחיל לדהור ניסיתי לעצור אותו...ללא הרבה הצלחה והמדריכה צעקה לי מלמטנ שאם אני יתן לו לדהור הוא יעצר למעלה...ואז חשבתי לעצמי...מה כבר יכול לקרות לי (למרות שיכוללקרות לי הרבה) ודהרתי, והחלק הכי מדהים הוא כשהגעתי לקצה ההר ראיתי את הנוף הכי יפה בעולם, מכתש רמון, ופשוט הרגשתי מדהים. זה היה בקשרה (לא כל כך קצרה..) הקשר שלי עם סוסים... מעבר לזה אני עובדת כבר כמעט שנתיים בחוות האלפקות, ומתנדבת שם כמעט 4 שנים. אני מאוד אוהבת את נעבודה ובאמת מרגישה שבחוות אני ממצה את עצמי ואת הנסיון שרכשתי בשנים האלה, לדעתי זה כשרון לדעת לעבוד עם חיות..(אה ונזכרתי שגם אילפתי פעם סוס ועזרתי לאלף כמה סוסים)... חיות זה דבר מדהים...והם באמת עזרו לי לפתח הרבה דברים אצלי, גם את הבטחון העצמי ועוד דברים.. בקשר להתמודדות עם הכשלונות את מאוד צודקת..לקחתי לתשומת ליבי, ואני בהחלט ישתדל לייסם את זה בחיים ובלימודים... אז מעבר לכל המילים שרשמתי...כל מה שרציתי זה להגיד תודה רבה! שלך (הקאובוית)
(אין משהו יותר דומה...) מירב

כל הכבוד יקירתי!

אני רוצה להגיד לך עוד כמה דברים לך ולשאר האנשים שנכנסים לפורום הזה מיואשים ועצובים, לאנשים עם הפרעות קשב וריכוזיש כמה תכונות שאין לאנשים אחרים כמו טוב לב יוצא דופן, לב זהב, נשמה ענקית ולרוב הם האנשים הכי כישרוניים שיש בסביבה. תזכרי את זה! לא הילדים הנורמטיבים והסטנדרטים הם הילדים המיוחדים, אלא את! את המקורית, את זו שמתמודדת ובהצלחה עם מכשולים שנצבים בדרכך ולא הם! ועל זה את צריכה להעריך את עצמך! תגידי את זה לעצמך כל הזמן! נשיקות
אפרת

מירב ד

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין!

יש לי הרבה מאוד ידידים דיסלקטים...ואצלהם באמת יש משהו מיוחד שאין אצל אנשים אחרים... הם קולטים את הסביבה אחרת..ומתנהגים כלפי הסביבה אחרת. רובם באמת מאוד כישרונים, יש להם לב טוב, והם מאוד מיוחדים. אבל כשחושבים על זה באמת...מה זה יעזור לי ולהם בחיים כל הדברים האלה??... זה לא מה שיתן לנו תעודת בגרות..זה לא מה שיכניס אותנו לאוניברסיטה, זה לא מה שיעזור לנו להוציא ציונים טובים או למצוא עבודה.. כי היום למי באמת אכפת אם אתה מיוחד או טוב לב??... לאף אחד... כי היום הדברים היחידים שאכפת לאנשים מהם זה דברים חומריים זה הדף הזה שרשום שישבת 12 שנים על התחת והיית רובוט של החברה. אז הדיסלקטי הם "עם" מדהים...באמת...אבל למי אכפת?!? שלך (עם הרבה תיסכול כאב ויאוש) מירב

יש חיים אחרי התיכון....

ושם לאנשים איכפת ועוד איך אם אתה טוב לב ומוכשר, תתפלאי, בעולם שלנו אנשים מחפשים את טובי הלב המוכשרים והמיוחדים כי הם אלה שצובעים את העולם שלנו בצבעי האושר. את ושכמותך עושים את העולם שלנו למיוחד. למה שלא תלכי זקופה על זה שאת חלק מקבוצה מיוחדת? הלוואי עליי לפעמים המעוף שיש לאנשים כמוך ואני עוד מתעסקת בעיצוב גרפי...דבר שדורש את זה. תהיי גאה יקירה, את משהו מיוחד.
אפרת

מירב ד

New member
כשאני אגיע לשם אני אדע... ../images/Emo4.gif

בנתיים אני בתיכון...ואני לא בדיוק יודעת מה קורה אחרי התיכון... אבל זה גם מאוד משנה לאיזה תחום הולכים...לא בכל התחומים מחפשים את מה שאמרת... בכל מקרה, עכשיו אני בתיכון...ואני יודעת שלאף אחד לא אכפת כמה אני מיוחדת (אם בכלל...), או אם אני טובת לב...העיקר שאני יעשה מה שאומרים לי ויוציא ציונים טובים... עכשיו כשהשנה התחילה...למדתי לקחת את הדברים קצת אחרת...ובמקום להתעורר בבוקר ולהגיד "אוף איזה באסה יש לי שיעור אנגלית..." אז אני חושבת לעצמי ואומרת "המורה נחמדה...השיעורים נחמדים..היא לא נותנת לי שיעורי בית...ושום דבר רע לא יכול לצאת מזה..." אז הגישה שלי השתנתה...וזה עוזר לי לקחת את הדברים יותר בקלות...צעד משמעותי...אולי בכל זאת אני יצליח לסיים את השנתיים האלה... בכל אופן...תודה על העידוד.... שלך מירב ("המיוחדת")

דרדרית

New member
היי מירב ../images/Emo65.gif

היי מירב כמה מילים על מורים ועל הוראה: לפעמים, יש מורים, שלא תמיד "מסתדרים" איתם, נראה כאילו למורה "לא איכפת" (ואולי באמת לא כ"כ איכפת לו..) אז מה??? את לומדת בשביל עצמך אם את יודעת שהלימודים חשובים- אז גם אם המורה לא כך כך נחמדה- כדאי להתאמץ קצת וללמוד. חוץ מזה, אף מורה לא יכול להיות אדיש למאמצי תלמיד להשקעה לרצינות ואז גם אם קשה ותתאמצי ותשקיעי תראי שהיחס משתנה. הגישה משתנה רק כשמתחילים להבין שהלימודים חשובים לך ואת לומדת לעצמך
מירב היקרה נראה שהתחלת להצליח וזה מה שהכי חשוב המשיכי כך .
דרדרית

מירב ד

New member
היי דרדרית...

ברור שאני לומדת בשביל עצמי ולא בשביל המורים....אבל ברגע שמורה מתיחס אליך בזלזול...ואומר לך שאם אין לך לפחות 90 אז אתה לא שווה כלום... איזה הרגשה זה נותן לך?...גם כלפי עצמך (אולי אני באמת לא שווה כלום?!) זה גם לא נותן שום רצון להמשיך ללמוד...כי אם אין לי 90 אז מה אני שווה?... ולהיות בשיעור שהמורה מתייחסת אליך כך זה משפיל... וברוב השיעורים של המורה המסויימת הזאת פשוט הייתי לוקחת את הדברים באמצע השיעור והולכת... וניסיתי להבין את השיעורים שלה...יותר מפעם אחת...והייתי לוקחת שיעורים פרטיים וכלום לא עזר...ואם בכיתה הייתי שואלת אותה משהו יותר מפעם אחת...או שהייתי אומרת לה שאני לא מבינה משהו היא הייתה צועקת עליי (ולא רק עליי על עוד תלמידים מסוימים) ואני מצטטת "מה יש להבין פה?! כבר הסברתי שלוש פעמים!! אולי אם היית מקשיבה לי היית מבינה משהו!" אז פשוט אני והתלמידים המסוימים האחרים הפסקנו לשאול אותה...וככה עוד יותר לא הבנו עד שפתחנו פערים גדולים שאי אפשר להשלים....וכולנו נתקענו בלי בגרות בלשון... בקשר לזה שמורים לא אדישים למאמצים של התלמידים...זה ממש לא נכון...כי לפעמים המורים לא יכולים לדעת כמה השקעתי בבית...וזה שישבתי בביץ וקראתי את אותו עמוד 10 פעמים ועדיין לא הבנתי...אז לא הכנתי שיעורים...אז המורה חושב שאני לא משקיעה... ובקשר לזה שאמרת שברגע שמבינים שהלימודים חשובים אז מתאמצים...אז אני ממש לא מבינה למה הלימודים חשובים...ואני לא מבינה למה אני צריכה להתאמץ בשבילם...ואני לא רוצה להתאמץ ולהשקיע (במיוחד שאני יודעת שכלום לא יוצא לי מהמאצים האלה אחר כך) אני רק רוצה לסייםאת השנתיים האלה וזהו... ולדעתי לא התחלתי להצליח...פשוט מצאתי את הדרך הכי קלה לעבור את השנתיים האלה... שלך מירב

דרדרית

New member
היי מירבוש ../images/Emo50.gif

אתמול המחשב שלי היה "תפוס", הבת לקחה אותו כך שמגיבה היום לדברייך מירבוש, לגלות לך סוד קטן?? אני מורה לליקויי למידה, את זה כבר הבנת, אבל גם מדריכת מורים, כך שהכרתי המון סוגי מורים. ואכן, לצערי, ישנם עדיין מורים, שלא בדיוק יודעים להתייחס לליקויי למידה, לקשיים שלהם ולצרכים שלהם. ומכאן נובעת התייחסותם. לעיתים, מורה לא מבין איך הוא "הסביר" אותו דבר בדיוק 3 פעמים ותלמיד לא "קלט". הוא גם לא הבין כי אם תלמיד לא הבין בפעם הראשונה- אולי כדאי להסביר לו בדרך אחרת. וכאן הבעיה. זה מאד מתסכל, בעיקר לתלמיד, אך גם למורה, (שוחחתי עם מורים כאלה) אבל הבעיה של המורה היא לא בדיוק הבעיה שלך כי את העיקר כאן. מה עושים??? מראים למורה את האיבחון או מסבירים לו שאת לקוייה בתחומים כאלה ואחרים ואת מבקשת שיסביר לך לא בזילזול כי את נעלבת אבל - שיחה זו צריכה להעשות לא לפני הכתה, אלא לקבוע זמן עם המורה בהפסקה או אחרי הלימודים. בהצלחה !!! למה הלימודים חשובים?? כי היום בעולם שלנו אין כמעט סיכויים להצליח בחיים בכלל ללא 12 שנות לימוד. (לא אמרתי בגרות, אמרתי לימודים) ואם מצאת דרך לסיים את הלימודים- בכיףף כי זה מה שחשוב! להתראות ובהמון
דרדרית

למעלה