הודעה מטעם ``דעת אמת``

freeonly

New member
הודעה מטעם ``דעת אמת``

הודעה מטעם ``דעת אמת``: לפני כמה ימים התפרסם באחד האתרים הישראליים מאמר על אנשי ``דעת אמת``. כיוון שבאותו מאמר פורסמו שקרים והשמצות, פנינו (שלוש פעמים) למנהל אותו אתר, כדי שיתן לנו זכות להגיב בצורה מאוזנת. האיש (חרדי צעיר) סרב. להלן כמה ציטוטים מתגובתו לפניותינו: ``אתם שקרנים נכלוליים ... אתם כפי שנהגתם כל חייכם ממשיכים בדרכי רמיה נבזית`` ``תמשיכו לטמא את סביבותיכם ותנחלו אהדה רגעית בין נערי `תספורת הקוצים`, `נערי ונערות הפירסינג` (קרי: החילונים - ד.א.). אצלינו, בקהלי התורה, אתם כקליפת השום, כלים רקים ופוחזים, הושענות חבוטות ופגרים מהלכים.`` (!) ועוד כהנה וכהנה גידופים כדרך החרדים. הגידופים הם סימן של חרדה. גם מכל מילה שבאותו מאמר נודף ריח של אימה. האמת שלנו מפחידה חרדים. לפיכך אנו מבקשים להעמיד את הדברים על אמיתותם: ``דעת אמת`` מונה היום למעלה מ-500 מתנדבים, מהם 70 פעילי שטח בכל הארץ. כל יום מצטרפים לשורותינו פעילים חדשים. אנחנו פועלים בתוך העולם החרדי. כולנו מקדישים זמן רב ומאמץ כדי להביא את החשיבה הרציונלית והביקורתית אל תוככי הישיבות. בורותם של תלמידי הישיבות החרדיות היא אסון אנושי וסכנה פוליטית. בהעדר מחשבה הם כעדר המובל בידי מנהיגים פנאטיים. אנחנו יודעים. היינו שם. הסבר מלא על קבוצת ``דעת אמת``, רעיונותיה ופעולותיה תמצאו כאן: http://www.hofesh.org.il/yodea_lishol/koontress/koontress_hiloni.html האתר של דעת אמת (התוכן והסגנון מותאמים לעולם החרדי) כאן: http://www.daatemet.org.il

גיטרה

New member
מיסיונרים, תעשו טובה ותסתלקו

זה שאתם מיסיונרים איש לא יכחיש. אתם לא הראשונים. קדמו לכם מומרים, מוסרים ומלשינים הן מבני ברית והן שלא מבני ברית בתקופות חשוכות בתולדות עמנו. עם ישראל ידע לגבור עליהם ובטח גם על תלמידיהם המודרניים של אותם זדים, שכנראה שזה אתם. אז תעשו טובה, תפסיקו לבלבל את המוח ולפלוש למקומות שלווים שלא נתבקשתם, כדי להראות לכולם כמה שאתם חכמים. כוונותיכם מגמתיות, זה שקוף, חבל על הזמן לבזבז כדי לקרוא את החומר שאת מפיצים.

freeonly

New member
גם זו דרך להתמודד

חבל, חבל, שיש עדיין אנשים שבמקום להגיב לגופו של ענין, בוחרים - מחוסר יכולת אחרת - בדרך הגידופים והאלימות המילולית או הגופנית. מי שבמקום לגדף ולדבר שטויות, מכיר קצת את התלמוד ומעונין לקרוא לא רק מחקרים מגמתיים לגביו, מוזמן למרות קשקושי הסרק שהופיעו כאן לעיין באתר של דעת אמת, בקונטרסים ובפרשנויות. אינני מתחייב שהוא ישבע נחת מכל דבר. רק לדבר אחד אנו מתחייבים - לא לשקר ביודעין.

השונמית

New member
אל תסתום פיות כל כך מהר

מה אתה מוציא את כל שנאתך עליהם? תשמור גם לאחרים (-: אני דווקא נוטה להסכים אתם בהרבה דברים (בחלק של קידום החשיבה הרציונלית בקרב הדתיים), ואני גם יכולה להבין את התרעומת שיש להם על כך שהרבה רבנים מחנכים בישיבות את תלמידיהם לשנוא את המדע ולא `להאמין` בו אלא בתורה כאילו שזה דבר והיפוכו. לי אישית כואב על כך שמוסדות חינוכיים ,כמו אלו של ש``ס, מחנכים את הילדים שלהם לבערות, ויותר מזה, שהאינטרס שלהם הוא שככל שהאנשים יהיו יותר נבערים כך כוחם בכנסת יגדל. עצוב, פשוט עצוב לראות את כל ה`תינוקות שנשבו` האלו שניתן כבר לדעת היום את מצבם האינטלקטואלי בעתיד (שואף לאפס כמובן), ואל תגיד לי שאינטלקט יכול להתבטא בידיעת כל הש``ס והפוסקים, כי אם אדם לא רוכש דעת (ידיעות על המציאות שבעולם מתוך הכרתו איתו) -לא עשה כלום בכל לימודו. ועל דברים כאלו יש מאמר מדרשי:`` כל תלמיד חכם שאין בו דעת - נבלה טובה הימנו`` (ויקרא רבה א`)

גיטרה

New member
ידעתי שתגובתי לא תמצא חן בעינייך

אני אמרתי שהם מיסינרים ומגמתיים, ואוסיף שמכך שהם מגמתיים, הם גם יסלפו דברים ויציגו דברים באופן חד צדדי. לא כל דתי בקי בכל פרטי התורה וחז``ל ואי אפשר גם לדרוש זאת מכל אחד, ואנשים אלה מנצלים זאת למען מטרותיהם. איך את מסיקה שאני נגד חשיבה רציונאלית? אל תמהרי להסיק מסקנות נחפזות כ``כ מהר, על אף שאינך מכירה אותי אלא מעט שבמעט. השאלה מהי הגדרת ``רצינאליות``? אמרתי לך כבר פעם שאת נחפזת להשתלח בקלות רבה, ואפילו מאוד, אז אנא אל נא בחופזתך. האם את חושבת שמטרותיהם של אנשים אלו מונעים ממניעים טהורים? אני לא כ``כ משוכנע בכך. המיסיונריות שלהם, בהחלט שיכולה לפגוע במי שאין לו, בגלל חוסר ידע, מה להשיב על כך, האם זה הוגן לנצל חולשות ידיעתיות ולימודיות? אני חושב שלא נאה ולא יאה לנצל חולשות ידיעתיות למען מטרה מסויימת, ובכך להרוס לבני אדם תמימים את עולמם הפנימי, זו פשוט רשעות לשמה, אני לא יכול לראות את זה אחרת. אני מאוד מסכים איתך בגישתך הביקורתית על העולם הדתי והתורני אבל רק באופן הכללי של הדבר, גם לי יש ביקורת רבה על אופן תיפקודו של העולם הדתי, אך בפרטים רבים אני בהחלט חולק עלייך. לגיטימי לא?

השונמית

New member
מה אתה מנסה להגיד בזה?

גיטרה יקר, אני מסכימה איתך לענין מטרותיהם של מה שאתה מכנה `מסיונרים`, על אף שהם בכלל לא מנסים לצרף אותך למיסיון, אך אינני חושבת שירדת לסוף דעתי. אתה כותב:``אני חושב שלא נאה ולא יאה לנצל חולשות ידיעתיות למען מטרה מסויימת``. ובכיייין, תרשה לי לחדש לך, אתה כן חושב שזה נאה ויאה כאשר הדבר משרת את מטרותיך. איפה למדת? איפה חונכת? בבי``ס פלוראליסטי שהציג לך את כל האמיתות של כל הדתות? ומה לגבי המחזירים בשאלה דוגמת אמנון יצחק ודומיו?. אני גם טוענת שזה נובע מהאופן בו הדתיים מחנכים את ילדיהם, בכך שחינוך שמתבסס על אמיתות פרימיטביות אלו הוא קרקע סדוקה, עליה יוכלו אותם `מיסיונרים` לנפץ את כל האמונה . למשל, לי אין שום בעיה עם אותם `מסיונרים` מבחינת תוכן הדברים (לא מטרתם שהיא החזרה בשאלה). טענותיהם לא מזיזות לי בכהוא זה, כיוון שהן אירלוונטיות להכרתי את חובתי לעבוד את ה`. אני לא טוענת שהעולם נברא בששה ימים או שבאמת חיו במציאות אדם וחווה, כיוון שאני לא חושבת שהתורה היא ספר היסטוריה או ספר מדע שבאים להסביר לנו איך היגענו לכאן- רק שההסבר שלהם הוא יותר מלומד משל אותו פרופ` באוניברסיטה (כי הוא ממקור ראשון (-:). אפילו היום שהתפרסם בעיתון שמתברר עכשיו לחוקרים כי `חווה` היתה הרבה לפני `אדם` (כ- 84,000 שנה) , זה לא מנפץ את אמונתי, ולא גורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני מפרישה חלה, נניח. ראיתי גם שהפנית את הגולשים לאתר ש`מזים` את טענותיהם של דעת-אמת, ובכך אתה רק תורם לחיזוק אמונתם של אנשים בהבלים, אשר יהיה קל להפריכם בעתיד, כמו שכבר עושים היום. אתה אומר שאתה מאוד מסכים איתי בביקורתיות מסויימת שיש לך על העולם הדתי, אבל כבר פעם שניה שאתה מעדיף שלא לפרט. אנא פרט, נמק והדגם (-:

גיטרה

New member
למען האיזון, תגובות לקונטרסי ``דעת אמת``

הנה קישור למאמרי תגובה שכתב רב ירושלמי בתגובה לקונטרסי ``דעת אמת``. מי שנחשף לקונטרסים אלה, מוזמן להיחשף גם לתגובות עליהם.

freeonly

New member
האם קראת את הממונה של מיקי בר קיקי?

למען האמת, אנשי דעת אמת עצמם מפנים בסיטואציות מסוימות אנשים לאתר שציינת. ההתמודדות עם הקושיות האמיתיות שמציבים המחקרים של דעת אמת היא די נלעגת שם. מתכונותיה של הדת שתמיד תמיד היא תמצא תשובה כלשהי, מגוכחת ככל שתהיה, אבל תמצא - אחרת היא מתמוטטת מיד. זה מתחיל בפילפולים על מספר שנות קיום כדור הארץ ונגמר בתירוצים הנוגעים לארץ ישראל בזמן הסנהדרין העתידי או בכיפוף הזמן והמרחב. שתהיה לכם שנת ישרים מלאה שפנים שמעלים גירה :)

למעלה