הודעה לפני בחינת בקשה לפטנט

הודעה לפני בחינת בקשה לפטנט

לפני מספר שנים הגשתי בקשה לפטנט בארץ,
לפני מספר ימים קיבלתי מכתב ואני צריך לענות עליו , ואין לי מושג מה ואיך ? האם אני צריך עורך דין שינסח לי מכתב תשובה ?
מצורף תוכן המכתב.

1. מידע אודות בקשות לפטנט מקבילות
(א) בהתאם לאמור בסעיף 18 (א)( 1) לחוק, יש להמציא לרשות את רשימת האסמכתאות עליהן הסתמכו רשויות הפטנטים
בארצות בהן הוגשו בקשות לפטנט על האמצאה נשוא הבקשה דנן בשעת הבחינה של בקשות אלה.
(ב) בהתאם לאמור בסעיף 18 (א)( 2)לחוק יש להמציא לרשות, ברשימה נפרדת , את רשימת הפרסומים שפורסמו לפני תאריך
הבקשה, הידועים למבקש והנוגעים במישרין לאמצאה.
על המבקש להמציא עותק אחד של פרסומים שאינם פטנטים או בקשות לפטנט בהתאם לסעיפים 18 (א)( 1) ו 18- (א)( 2)על גבי
על המדיה הדיגיטלית המוגשת בתשובה לדרישת הרשות לפי סעיף 18 לחוק לכלול .DVD או CD מדיה דיגי טלית מסוג
על גבי אותה WORD פרסומים אלה בלבד. על המבקש להמציא את רשימת האסמכתאות בהתאם לסעיף 1(א) לעיל גם בקובץ
מדיה. במידה ובין הפרסומים אלו יש פרסומים שהם בשפה שאינה אנגלית שלא ניתן להפנות לבקשה מקבילה שפורסמה
באנגלית ,יש להגיש תרגום של המסמך..( בהתאם לחוזר 011/2012 אין לכלול ברשימה לפי 18 (א)( 2) לחוק פרסומים שנכללו ברשימה לפי סעיף 18 (א)( 1
בהתאם לתקנה 36 לתקנות על המבקש להמציא רשימת הארצות שבהן נתבקשה הגנה על האמצאה נו שא הבקשה על
ידי המבקש או מי שקדם לו בזכות בעלות ואת מספרי הבקשות שהוגשו באותן ארצות.
2. פירוט הבקשה
עליכם לעיין מחדש בפירוט הבקשה ובמערכת התביעות ולתקנם ו /או להגביל את מספר התביעות הבלתי תלויות בהתאם לנוהלי
הרשות, לפי הצורך. תשומת לבכם, כי עליכם לשלם אגרה נוספת בגין כל תביעה שמעבר ל- 50 התביעות הראשונות. אי תשלום
.( האגרה במועד כמוה כאי תיקון ליקוי (הודעת הרשם מיום 3.12.2012
בלבד txt בהתאם לחוזר רשם מ .נ. 64 , בבקשות לפטנט בתחום הביוטכנולוגיה עליכם להגיש את רשימת הרצפים בקובץ מסוג
יש להגיש במדיה אחת הן את הרצפים והן את הציטוטים בהתאם לסעיף 1 לעיל. במידה .WIPO של ST.25 ובהתאם לתקן
במועד הגשת הבקשה, אין צורך להגישו בשנית . txt וקובץ הרצפים הוגש לרשות בקובץ מסוג

3. פרסום ראשון של האמצאה
באם הבקשה הוגשה בישראל מבלי לדרוש דין קדימה מן הבקשה הראשונה שהוגשה בגין אותה אמצאה , עליכם להודיע לרשות
את תאריך הפרסום המוקדם ביותר של הבקשה או הפטנט בגין אותה אמצאה.
באם המבקש דורש בבקשתו דין קדימה מבקשת המשך או מבקשת המשך בחלקה , יש להודיע לרשות את תאריך הפרסום של
.( הבקשה הראשונה שבעקבותיה הוגשה בקשת ההמשך או ההמשך בחלקה האמורה (חוזר רשם מ.נ. 58
במידה ועל סמך הבקשה הראשונה הוגשה בקשה בישראל עליכם להודיע את מספרה של הבקשה הישראלית .
4) לתקנות אם לא השיב המבקש על דרישה זו, יהיה דינו כדין מי שלא סילק ליקויים ) לתשומת לבכם, . בהתאם לתקנה 36
שעליהם נמסרה לו הודעה לפי סעיף 20 לחוק.
ייתכן כי בתחומים מסויימים בחינתה של בקשה לא תחל מייד עם מילוי דרישות הרשות המפורטות בהודעה זו.

איך הכנתאת הבקשה?

או ליתר דיוק, מי כתב אותה.
את/ה? עורך דין? עורך פטנטים?
איני יודע מה הידע שלך בתחום חוק הפטנטים וגם לא מה הידע המדעי או הטכנולוגי או הרפואי שלך (לפי תחום הפטנט).
כעיקרון, מה שצריך להבין הוא שכל ממציא רשאי כמובן ליתן לעצמו שירות של כתיבת הגשת וניהול פטנט. זה שאת/ה יכול/ה לקחת דפי נייר ולהדפיס עליהם בקשה, לא אומר שאתה גם יודע לעשות את זה, גם אם המצאת אמצאה מדהימה ואיכותית ביותר.
בשביל זה יש אנשי מקצוע.
אנשי המקצוע שמוסמכים מבחינת החוק לנהל את ההליך מול רשם הפטנטים הם:
1. עורך פטנטים ישראלי
2. עורך דין ישראלי.
3. הממציא עצמו.
עד כאן עניין הסמכות. עכשיו לעניין היכולת.
הממציא בדרך כלל לא מסוגל לעשות זאת מחוסר ידע מקצועי בתחום עריכת הפטנטים.
עורכי הדין אמנם כולם מוסמכים, אך לרובם אין את הידע. ישנם עורכי דין מעטים שכן בעלי ידע.
כל עורכי הפטנטים בעלי ידע, בדרך כלל רצוי שעורך הפטנטים המטפל יהיה בעל ידע וניסיון בתחום האמצאה: אם ההמצאה היא בתחום המכניקה, אז בעל ידע וניסיון בפטנטים של מכניקה, אם האמצאה היא רפואית, אז בתחום הרפואה, ואם זה בתחום אינטרדיסציפלינרי, אז בשניים או יותר תחומים.
ישנם בארץ גם אנשים שיש להם גם הסמכה כעורכי דין וגם כעורכי פטנטים. יש גם משרדים משולבים של עורכי דין ועורכי פטנטים.
אם הכנת את הבקשה לבד, יתכן שהבקשה לא איכותית (הבקשה, לא ההמצאה שיכולה להיות איכותית מאד). לכן הייתי מציע לך לפנות ליעוץ אצל עורך פטנטים, שיתרשם מאיכות ההמצאה, מאיכות הבקשה ויחליט ביחד איתך אם שווה להשקיע כסף בהמשך הטיפול.

את הבקשה כתב עו"ד המתמחה בתחום

את הבקשה כתב עו"ד המתמחה בתחום. אבל כיוון שאני לא משקיע מאמצים בכיוון של לשווק את האמצאה אני תוהה אם בכלל כדאי להמשיך. אותו עו"ד מבקש תשלום של xxx שח על להכין תשובה על אף שנראה לי שהתשובה אמורה להיות שלילית לכל הסעיפים. ואני פשוט מתלבט אם להמשיך בתהליך . צירפתי את השאלה לפורום כי חשבתי שאולי יש דרך קיצור כמו שבלונה או משהו שאני יכול פשוט למלא ולשלוח את התשובה ובכך לחסוך כסף. מתשובתך נשמע כאילו אין.

אסטרטגיה של רישום פטנט

היא דבר שאמור היה להיקבע מראש, שווק האמצאה אינו השיקול היחיד.
יש כאלה שפשוט רוצים שיהיה פטנט על שמם, יש כאלה שרוצים לחסום מתחרים, יש כאלה שרוצים לעשות כסף מההמצאה.
כפי שציינתי, מעטים הם האנשים שיש להם את הידע לנהל את התהליך מול הרשם ובוחניו, ממש לא עניין של שבלונה.

נמחקה כאן תגובה

היות והכילה פרטים על שכר טרחת עו"ד, דבר המנוגד לכללי הפורום. אגב, הסיבה לככ הזה היא כי אני עו"ד וכפוף לכללי האתיקה האוסרים על עו"ד לנהל דיונים על מחירים של שירותי עו"ד.

למעלה