הודעה לעינת

באבא2000

New member
הודעה לעינת

אנא סילחי לי אם שאלתי תצא מעט חצופה או פוגעת, אך לא לכך אני מתכוון. אני קורא קבוע של הפורום ואף יצא לי לשאול מספר שאלות בעבר. מקריאת שאלות ותשובות אני רואה שאת די נמרצת וממהרת להגיב ולענות על שאלות של גולשים, אולם פעמים רבות מדי (לטעמי) את טועה. ניכר כי אינך אשת מקצוע ואין לך את הידע הנדרש לענות על שאלות מקצועיות מאין אלו. אני יודע שהפורום פתוח לכולם וכל אחד יכול לשאול ולענות כאוות נפשו, אבל כמות הטעויות שלך אמורה להדליק אצלך נורה אדומה. אני לא מדבר על טעות בודדת פה ושם, אלא על מכלול של טעויות. את משתמשת במידע מוטעה לעתים וגם הסברייך שמלווים בדוגמאות ובשימוש במילים נכונות מהתחום לא תמיד נכונים. אני מעריך מאוד את רצונך הרבה לתרום ולעזור לשואלים, אולם לעתים, באם את אינך בטוחה בכל מאת האחוזים בתשובה, הייתי מבקש שלא תעני, או שלפחות תסייגי את תשובותיך. כמו שנהוג להמליץ כאן למתאמנים חדשים ללכת למדריכים מקצועיים, אני חושב שמין הראוי שניתן למדריכים מוסמכים לענות על השאלות המקצועיות. יש דברים רבים שבהם כל אחד יכול להיות לעזר, למשל הפנייה למאמרים מתאימים וכדומה. אנא שיקלי בחיוב את דבריי ואני מקווה כי תקבלי אותם ברוח טובה, שלך, באבא

בלי מילים

סולחת

יופי של ביקורת יש לך, רק חבל שהיא מולבשת ולא בדוקה. אין ספק שכל משתתף בפורום מומחה, שאינו מנהל הפורום, צריך לסייג את דבריו ולאמר שאינו איש מקצוע. את זה אני אומרת בהרבה מאוד הזדמנויות! א-ב-ל דווקא יש לי בסיס לא רע שיכול לשמש אותי במתן תשובות מקצועיות. לפחות 3 שנות לימודי תזונה (מאפשרות לי להבין במונחים כמו גליקוגן, ערך גליקמי, חלבונים, הורמונים וכו´), 10 שנים כמתעמלת קרקע ומכשירים ועם תחילת העבודה בחדר הכושר - עבודה אינטנסיבית על שריר המוח בקריאה ולימוד הנושא. אני לא חייבת לפרט, אבל אגיד דבר אחד - אם התשובות שלי היו שגויות, היה רמי מתקן אותן, כמו שהוא עושה בנוגע לתגובות אחרות שמועלות כאן. אתה מוזמן לקרוא שרשור שבו לא נסתרה תגובתי/המלצתי אלא נאמר בו לא מחייב, אבל גם זו שיטה או שרשור בו יש קביעה חד משמעית בנוגע לתשובתי או שרשור בו יש חיזוק תגובה ויש עוד 3 כלינקים נפרדים (תפוז לא מאפשרים יותר מ-6 לינקים בהודעה, ואני גם הלכתי כולה 10 ימים אחורה). ולבסוף - כנראה שמי שמקצועי, מפרגן ולא סתם מקנטר ומנסה להרוס, יודע להעריך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=348&msgid=4243175

באבא2000

New member
עינת היקרה

כפי שוודאי שמת לב בדבריי, לא כתבתי שאת תמיד טועה. כתבתי שאת טועה בצורה יחסית רבה, והבאת כמה לינקים הפוכים לא הופכת את דברי הראשוניים ללא נכונים. אני יכול לתת לך כמה דוגמאות של טעויות, אבל זאת לא מטרתי. את וודאי זוכרת מספר טעויות, אפילו אם קטנות. לא רואה איך לימודי תזונה יכולים לעזור במספר רב של שאלות כאן שקשורות לעבודה על מכשירים בחדר כושר. שוב, אינני בא חלילה לפגוע בך או להפוך אותך ללא רלוונטית, אולם יש לי הרושם שמה שכתבתי היא בעיה שמספר חברים חשים. אני רוצה בהזדמנות זו להוסיף שטון כתיבתף לעתים פוגע בשואלים (בעיקר חדשים) שלא מכירים את רוח הפורום. מקווה להמשיך לראות אותך בשאר הפורומים ולהנות מכתיבתך ומידיעותייך, באבא

כמו שאני רואה את זה, יש פתרון אחד

כשתתקל בשמי ליד תגובות בפורום חדרי כושר, פשוט לא תקרא אותן כדי שלא יגרמו לך להתפתחל באי נוחות בגלל השגיאות. אם אכן הייתי טועה לא אחת, רמי היה מתקן אותי לא אחת, ובתור בחורה עם מעט תאים אפורים, הייתי מבינה את המסר. מאחר וזה לא כך, אני אמשיך במתן תשובות טובות ככל שידיעותיי מאפשרות ואשמח תמיד ללמוד עוד ולשפר אותן. פורום, להבדיל מייעוץ אחד על אחד, נועד לקבלת מגוון עמדות, דעות ותשובות, וגם בכושר אין שחור ולבן. אם יש מי שאופן התבטאותי גורם לו מיחושים קשים, מוזמן גם הוא פשוט להמשיך הלאה ולא לקרוא. יש כאן מגיבים רבים אחרים בעלי ידע נרחב (משלי). ----------- במאמר מוסגר, לימודי תזונה הכרחיים לפורום חדרי כושר כי אימונים, כל האימונים, סיבולת לב ריאה או הרמת משקולות, ללא הבנה ולו הקטנה ביותר בנושא חלבונים, פחממות מורכבות, הבנה ב"שחרור" הורמונים מסויימים, הבנת תהליכים פיזיולוגיים פשוט לא שווים ולא מועילים.

באבא2000

New member
כפי שאמרתי, עינת היקרה

הבעיה היא לא שלי. למזלי הרב אני בעל ידע נרחב וניסיון של זמן רב ואני בהחלט מסוגל לעזור לעצמי בבעיות שעולות מדי פעם, ויש לי חברים/מאמנים להתייעץ עמם. חבל שבמקום לנסות להבין את מה שאני אומר את מציעה פתרונות כמו - אל תקרא הודעות עם השם שלי. ומה אשם מישהו חדש שמגיע ומקבל תשובה שגויה? ונכון שיכולות להיות מספר נקודות ראייה, אך יש דברים שהם חשובים מבחינת ההבנה העמוקה - כמו מתי לבצע כפיפות בטן - בתחילת או בסוף האימון. הדברים האלה יכולים לגרום נזק לעמוד השדרה. כפי שציינתי, עבודה טכנית על מכשיר מסויים או תזמון לא קשורים לפירוק חומרים, כמו שאם אני עובד במתכת אני לא יכול לתת עצות למתאמנים שמבצעים תרגילים במכשירים שנבנו במתכת - למרות ההתמחות שלי. אני חוזר ואומר, אני שמח שאת רוצה לעזור ויש בכך ברכה גדולה, ואם את מתמחה במזון, למשל, תעני רק על השאלות הקשורות למזון - בכך יש לך יתרון שאין למדריך רגיל. כפי שאמרתי, ניתן לעזור גם על ידי הפנייה למאמרים - למרות שקחי בחשבון שלעתים אנשים לא רוצים לקרוא מאמרים, אלא לקבל תשובה דוגרית ממאמן. ולעתים אנשים קראו את המאמר ועדיין לא הצליחו לבור את המוץ מין התבן. דווקא את יכולה לעזור להם בכך שתפשטי מושגים מתחום התזונה וכן הלאה וכן הלאה. שוב, אני לא מנסה לנהל איתך מלחמה או להוכיח אותך. הנושא חשוב לי כי נתקלי בזה מספר פעמים וכן מספר פעמים בתופעה שאת מתייחס בצורה לא הוגנת כלפי חדשים בפורום. ישנן דרכים רבות לפנות ואפילו להעיר למשתמשים, במיוחד אם יש משתמש צעיר שכתב שאלה שלוש פעמים ולא קיבל תשובה וחושש שמתעלמים ממנו (למשל). בואי נסיים בבקשה את השרשור ואת הדיון, אין לי מה להוסיף ובטח שאין דברים שאת יכולה להוסיף שישנו את דעתי. אני מבקש שתקראי שוב את הודעותיי ותנסי לרדת לעומקם של דברים. שוב תודה באבא

לא מנסה להוכיח?

במסווה של הרבה מאוד מילים יפות, כוונות טהורות, וניסוח מתנשא, אין לי אלא להגיע למסקנה שאין לך רצון כן ואמיתי לשפר אלא לקנטר וטרחנות זו לא תכונה שאני מעריכה. סורי. אני אסכם ואומר דבר שכבר אמרתי קודם, אנחנו נמצאים בפורום, לא באקדמיה. מטרת הפורום היא שיתוף, הפריה ולימוד (גם מטעויות). אם למנהל הפורום היתה בעיה עם תשובותיי, הוא כבר היה מעיר לי, העובדה היא שאני זוכה להרבה יותר מחמאות מאשר תיקונים ואכן, הדיון הסתיים, האסמכתא בנושא מבחינתי היארמי ירון ורמי ירון בלבד (וכמובן שאלי).

באבא

אחרוג ממנהגי ואתערב בשרשור הזה. עד היום בכל ההודעות של עינת לא מצאתי תשובה נמרצת או פזיזה שיכלה להטעות את השואל, נהפוך הוא התשובות שלה מראות על ידע והבנה. אשמח שיהיו עוד רבים כמוה בפורום שיעזרו ויתרמו מנסיונם. תפקידי בפורום בין היתר הוא לתקן במידה וניתנת תגובה שגויה לשאלה בפורום כמובן שאשמח שאדם כמוך בעל נסיון יעזור לי בכך או כל חבר אחר בפורום. אפשר כמובן לחלוק על דעותי וגם זה יתקבל בשמחה. רמי

GHSI

New member
עינת לפעמים ביקורתית אבל ...

היא מפגינה אחלה ידע!היא עזרה לי רבות...קבלי חיזוק עינת

למעלה