הודעה לבגיניסט

aharon5

New member
הודעה לבגיניסט

אני כותב ספר והכנסתי לשם קטע על סמך משהו שאתה כתבת. מקווה שזה בסדר מצדך. הנה הקטע: פעם הרשל'ה התבקש בבית ספרו לבחון את השפעת החום על הקרח. ביום הראשון הוא שם קובית קרח בשמש, חזר אחרי שעה ולהפתעתו גילה: הקרח נמס. כך גם בימים הבאים. ביום החמישי הוא חזר על אותו ניסוי, אך הפעם בנוסף הדליק ליד הקוביה מדורה קטנה. הרשל'ה השתוקק עד מאוד למנוע את המסת הקוביה, אך על השמש לא הייתה לו שום השפעה, מה עשה? לקח עט ורשם במחברתו: "מסקנת הניסוי – המדורה גורמת להמסת הקרח, אם אך תכבה המדורה, הקוביה לא תימס". מאז ועד עצם היום הזה עוסק הרשל'ה במלחמה לוהטת וחסרת פשרות למען כיבוי מדורות תחת השמש... הנמשל: ימי הניסוי הם מאורעות 1920, 1929, 1936-1939, מלחמת השחרור, הפדאיונים, מלחמת ששת הימים וכו´. בכל המקרים האלה הערבים תקפו את היהודים, בלא שכף רגלם דרכה ביש"ע. וכת השמאל, מה היא אומרת? "זה הכיבוש, כבו את הכיבוש - לא תהיה אלימות"... (תודה ל"בגיניסט").

אחי, תן איזה קרדיט

בטח יום אחד אני גם אכתוב ספר, שלא יגידו שאני גנבתי ממך

הדונס

New member
הסבר פיזיקלי/מדיני פשוט

הטעות של הרשלה' ושלך היתה להוציא את הקרח מהמקרר ולשים אותו בשמש הארץ-ישראלית החמה ולחשוב שהכל יהיה בסדר. (סליחה מראש על הסימבולים והמטאפורות - אתם התחלתם) אז נניח שלא היתה ברירה. היו חייבים להוציא את ה"קרח" מהמקרר.. (המקרר הפשיר) לשים אותו בחוץ בשמש. מה חשבת? שהשמש תתן לו להיות מונח בחוץ סתם ככה? הפתרון שלך הוא להלחם בחזרה בשמש.. להקרין עליה חום בחזרה (חס וחלילה אני לא רומז שאתם מציעים לכבות את כל השמש, כפי שעשו בעבר ל"קרח" וניסו להפשיר אותו עוד כשהיה במקרר בתחילת המאה). אני דווקא מציע להרשלה' לחפש פתרונות אחרים. נכון, קודם כל לכבות את המדורות, הן לא עוזרות לאף אחד, גם לא לעצמ. שנית, אולי לשים משהו בין הקרח לשמש, משהו שיפריד קצת אך בכל זאת יאפשר לחלק מהקרניים לעבור. אולי הרשלה' והקרח שלו יגלו שהשמש יכולה להיות לא רק קופחת וממיסה, אלא גם נעימה. אם כל זה לא יעבוד - הרי האמריקאים בסוף יתקינו כאן מזגן.

aharon5

New member
הסבר יפה מאוד

חייב לציין שזו התשובה הכי יפה שקיבלתי. (כנראה לא אלמן השמאל)... ובכל זאת, האמונה הטהורה, הזכה והברה של השמאל, האמונה הנפלאה בה הוא מאמין בדבקות ובעוצמה אדירה שלא היתה מביישת שום חסיד חב"ד, לפיה מיד ברגע בו נברח מן השטחים למען הטרור, מיד ערפאת יתחבק עם שרון, יפרוץ עימו בהורה סוהרת, ילחם בחמאס בלי בג"צ ובלי בצל"מ ויוותר על זכות השיבה... עדיין אין לה שום אחיזה במציאות, מה שלא מפריע לשמאל לאחוז בה בתאווה כאילו מדובר במדע מדוייק. תרגום לעברית קלה: על סמך מה, אלוהים אדירים, על סמך מה השמאל מאמין ברמה של ידיעה שהשטחים הם הסיבה למלחמה? מדוע הוא מסרב להעלות על דעתו שהם פשוט רוצים להשמיד אותנו, בדיוק כמו הנאצים? מדוע? אני יכול לתת הצעה לתשובה: פשוט משום שזו תקוותו היחידה... לכן הוא דבק בה בהיסטריה כקנה קש אחרון. למרבה הצער המציאות איננה בנויה על אמונות ותקוות. גם בשואה הקודמת האמנו בכל ליבנו וקיווינו שהעבודה משחררת. היא לא שיחררה. גם הפעם שלום לא יגיע ללא הכרעה. מצטער. תודה, בבקשה, סליחה.

הדונס

New member
אתה איש מאד מאד מפחיד

אסכים לרגע (מתודית) איתך - כל הערבים רוצים להשמיד את העם הישראלי (יהודי? ישראלי?) וזה עניין גנטי ואין מה לעשות. אם הרצון הזה, לשיטתך, כל כך טבוע בם - האם הרג חלקם ימנע מהם לנסות להשמיד את כולנו? אז שאין מה לעשות - כל העם הערבי רוצה להשמיד את העם היהודי. כלום לא יעזור, גם שלום ורווחה, שיפור רמת החיים והגדרה עצמית ולאומית לא ישקיטו את התאווה להשמדתנו. אז בטח גם לא תגובות יד קשה וגירוש. מה נשאר לעשות? שנשמיד אותם אנחנו? הקיצוניות שלך לא משאירה שום פתח ואפשרות. משילוב עקרונות 'הקם להורגך השקם להורגו' ו'כל הערבים רוצים להשמיד אותנו ושום דבר לא ישנה זאת' נוצרת משוואה שבסופה יש תשובה אחת מאד מפחידה.

למעלה