הודעה לא פוליטית

הודעה לא פוליטית

האם לדעתכם תנועת ה"היפים" שקמת בארצות הברית בשנות ה60 ביטאה את הפציפיזם עד תומו? האם פציפיזם כדרך חיים באוכלוסייה גדולה (כמו אוכלוסיית ההיפים) סופו בהכרח להיגמר באנרכיה (כפי שנגמר בתנועת ההיפים) ו... האם לדעתכם זה רק רעיון יפה שיכול להחזיר מעמד כמה שנים או שחיים על פי הבסיס שהקימה תנועת ה"היפים" ניתן לביצוע לתווח הארוך?

orlyt

New member
צריך להפריד בין כמה דברים

בקרב ההיפים היו לא מעט פציפיסטים, והם חרטו על דגלם ססמאות שיכולות להשמע פציפיסטיות, אבל לא כולם בהכרח התנגדו לכל אלימות. אחד הנושאים המרכזיים היתה ההתנגדות למלחמת וייטנאם, ורבים אכן סירבו להתגייס. האם הם לא נקטו באלימות או חשבו שסכסוכים יש לפתור רק בדרכים לא אלימות? אני בספק. ולכן לומר שהתנועה ביטאה את הפציפיזם עד תומו יהיה לא נכון. ספק דוגמא ספק קוריוז, בסרט פורסט גאמפ, אותו חבר של ג'יני (אהובתו של פורסט) שמתנגד למלחמה בויטנאם ותומך בזכויות לשחורים ומלא אידיאלים מכה אותה באחת הסצינות. האם אדם שמכה נשים (לא באופן שיטתי, רק מדי פעם
) הוא פציפיסט? האם הוא מבטא פצפיזם? האם השתייכותו לאידיאולוגיות חיוביות מסוימות (בעיניי) אוטומטית משייכות אותו לאידיאולוגיה אחרת? באוכלוסיה כל כך גדולה כמו תנועת ההיפים בארה"ב של שנות ה-60 יש מגוון אנושי רב. יש גם הרבה טרמפיסטים שמחפשים לעשות משהו שונה, אבל לא ממש טורחים ללמוד את בסיסה הרעיוני של האידיאולוגיה שהם לכאורה שותפים לה. הם נהנו מהחופש המיני, מהסמים ומהמרד בהורים ועלו על הגל ההיפי, מבלי שבהכרח הבינו על מה ולמה. אני לא חושבת שתפיסת עולם סוציאליסטית, פציפיסטית שפועלת למען זכויות אדם היא רק רעיון יפה לזמן מוגבל. אני חושבת שניתן ליישם אותה גם לטווח ארוך וגם במקביל לצורות חברתיות אחרות. הבעיה היא שאנשים חושבים בצורה דיכוטומית. דברים צריכים להיות ברורים ומוגדרים, וקיומן של צורות חיים שונות מבלבל אותם ו"מאלץ" אותם לסמן את ה"שונים" כ"אחרים" ולכן כבהכרח "לא טובים". אנשים שואפים לשמר את המצב הקיים, ושינוי חברתי נתפס כמאיים.

מסכים מאוד

והאמת שעם כל הודעה שלך, אני מוצא אותך שותפה להרבה מאוד דעות שיש לי. עוד דוגמא לקטע שתיארת מפורסט גאמפ, אפשר למצוא במיני סידרה שמאוד אהבתי שנקראת "שנות ה-60" שמשודרת בערוץ 3 כל כמה חודשים. אני חושב שאפשר לקיים תפיסת עולם פציפיסטית וסוציאליסטית לאורך זמן...אבל צריך שהאנשים באמת יהיו מחוייבים לתפיסה הזו, ולעקרונות הבסיסיים שלה של אי-אלימות ועזרה הדדית, והכל מתחיל בחינוך. זה לא אולי לא אפשרי כיום, אבל חייבים להתחיל כבר עכשיו בלחנך את הדורות הבאים לערכים כאלו, ולהיות כאלו בעצמנו - אחרת זה לעולם לא יגיע.

מור ד

New member
היפים? אני היפי

במפגש פורום הבא כבר תראי אותי, אני הדבר שהכי קרוב להיפי (רק לא מחצ בחברה הבאר שבעית).... אני מאד בעדם רק חבל ש90% זה סתם אנשים שבוא לזין במקום להפגין באמת...

למעלה