הודעה חשובה

הודעה חשובה

היום נכנסתי לאתר תמים לכאורע של ילדים עם קישורים למשחקים ופעילויות לילדים ובאחד הקישוריות נתקלתי בכניסה לאתר פורנו שכולל בתוכו סירטוני אימה וסקס אונס ואלימות קשים הורים יקרים למה אנכנו לא עושים דבר בנידון מי ירים את הכפפה ויצא למאבק צודק על הזכות לשמור על ילדינו מחשיפה כל כך ברוטלית שלא בכוונה מי הגוף האחראי על האינטרנט ומי הכתובת למקרים שכאלו

פלגיה

New member
מה את מציעה לעשות?

מה נקרא "מאבק צודק"? האם לא מספיק לפנות לאתר המדובר ולבקש להוריד את הקישור?

לפעמים צריך לצעוק את הצעקה כדאי שהיא תשמע

דבר ראשון אני פניתי להנהלת האתר ונכון לרגע זה אין גישה לאתר הוא נחסם באינטרנט אבל עדיין אני חושבת שצריך להיות יותר פיקוח על האינטרנט אני חושבת שחברות התקשורת צריכות להפסיק לתת יד לכל הדברים שנכללים בקטגורית פשעי אינטרנט וכמו שיש הגבלה בגישה בערוצי הכבלים הן בשעות הצפייה והן בהפעלת האתרים הללו אני חושבת שאם משרד התקשורת שלנו היה יצרתי יותר ומבהיר את עיני ההורים שפשוט לא מודעים לגודל הזוועה שילדהם יכולים להיחשף אליה זו היתה יכולה להיות התחלה טובה מכיוון שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש לגודל הזוועה ולא רק מצד האתרים הפורונגרפים אלא מאתרים שמספקים סרטונים על אונס מכות חטיפות רצח גילוי עריות ועוד דברים שהשכל הישר לא יכול לקבל וכמו שיש תשדירים על תאונות דרכים צריך להיות מסע הסברה שכולל בתוכות תשדרים אף בנושא זה

noa_f

New member
אני חושבת שאם היתה לך תוכנת חסימה טובה על

המחשב, הילד (הקטן) לא היה יכול להכנס אליו בטעות ולראות מה שאינו אמור לראות. תגידי, את נועלת את הבית? יש לך סורגים? אזעקה? ובאוטו? אז למה במקומות אחרים את מצפה שהכל יהיה "כשר"?

פלגיה

New member
כן ולא

אני בעד תוכנות חסימה ברמת התיאוריה. ברמה הפרקטית מה שראיתי לא חוסם הכל.

Kalla

New member
ככה זה בחיים. לא ניתן לחסום הכל.

לכן החינוך כל כך חשוב.

noa_f

New member
ברור שלא חוסם הכל וגם להפך, חוסם מה שלא צריך

אבל ממש נמאס לי מכל המייבבים על "האינטרנט הנוראי הנוראי שקופצים ממנו דברים נוראיים נוראיים ואוי יוי יוי!!!" ושמצפים ש"הממשלה" או "האחראים" יארגנו בשבילם. ילדים יכלו לראות פורנו גם לפני האינטרנט, רק שבמחשב זה קשה באותה המידה לראות פורנו "רך" או משהו ממש "הארד קור". בחנות המגזינים השכונתית (שגם יודעים מי אמא שלך) זה לא היה קל באותה המידה... להתקין תוכנת חסימה או לבקש שהספק שלך יתקין לך כזו, לשים את המחשב באמצע הבית, לשבת ליד הילד כשהוא משחק, ללמד אותו כללי התנהגות ברשת - זה א-ב. אח"כ תרוץ לבכות בפורומים על "ילדינו המסכנים" ב"הודעות חשובות".

פלגיה

New member
"אמא, בואי תראי מה לא חסמו"

זאת התרומה העיקרית של תוכנת החסימה שלנו (אה, ויללות על מה שכן נחסם) ואני מסכימה עם כל מה שאמרת (וגם מוסיפה שלהורים שונים הגדרות שונות של מה "אסור לראות")

למעלה