הודעה חשובה

Y A E L I 37

New member
הודעה חשובה../images/Emo41.gif

יצא פסק הלכה שמותר לאכול קטניות בפסח. סוף סוף אולי השנה אמא שלי תכין אורז בשולחן החג. אצל העדה האשכנזית לא אוכלים קטניות בפסח. מהיום מותר. תהנו

איזה יופי../images/Emo45.gifבפסח הזה תהנו יותר

אוח אוח אורז אורז לבן טרי וחם הכי טעים בפסח לא כמו בכל ימות השנה בפסח יש לאורז טעם מיוחד שאי אפשר לתאר במילים או באותיות תהנו משפחה יקרה
חג שמח
לכם ולכולם

tamarhp

New member
אני מתקנת

את המנהג לא נתן לבטל. נכון שמכון שילה יצא נגד המנהג (ואולי אף "ביטל" אותו - אם כי אי אפשר תמיד להאמין לכתבה והעיתונאים לא תמיד מבינים מה הם כותבים במיוחד שזה תחום הלכתי שלא קשור אלינם), אבל בכל מקרה, גם אם יש רב/מכון שביטל את המנהג - כל אחד צריך להסתמך על הרב שלו בלבד, וכיוון שרובנו לא הולכים בד"כ על פי הרבנים של מכון שילה, אנחנו לא יכולים עדיין לאכול קטניות בפסח. (מי שהולך תמיד לפי מכון שילה צריך לשאול אותם. אבל תמצאי לי מישהו כזה) והודעה יפה בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1695&msgid=96224234

tamarhp

New member
ובנו של אחד מגדולי הדור:

"הרב הספרדי שמואל אליהו, רב העיר צפת, לא ממש במשחק. כמביט מן הצד הוא אומר כי לפסק החדש אין כל משמעות משום שמדובר בקהל עצום של בני אשכנז שנוהגים כך באדיקות, ומספר מצומצם מאוד של רבנים לא מוכרים שהתירו את הקטניות."

Y A E L I 37

New member
לא ביאסת תמרי. נראה לי שהשנה

נאכל אורז.אם לספרדים מותר אז מי אנחנו האשכנזים שלא נאכל? חחחחחחח

gurfi

New member
(זו תמר מהניק של בעלה)

עקרונית עדיין אין היתר לאשכנזים לאכול אורז בפסח... אבל שיהיה בתיאבון :)

למעלה