הודעה חשובה

איריסiris

New member
הודעה חשובה../images/Emo176.gif

לפני מס' ימים ביקרתי באיזשהו מוסד מוכר בארץ ללימודי רפואה משלימה בת"א(למתעניינים אוכל לרשום את שם המוסד אם תפנו אליי במסר אישי). נאמר לי ע"י המנהל הרפואי שלהם שהם מלמדים רפלק' משנת 87, נאמר לי שהם הכי זולים בתחום, המנהל הראה לי רשימת המלצות שלו למסיימי לימודים שהוא המליץ עליהם בפני כללית מושלם לעבודה, המנהל הרפואי גם הציע לי לשלב לימודי נטורופטיה עם רפלק' כי מנסיון שלו "כדאי לשלב". היום התקשרתי לאיגוד הרפלק' וכששמעתי מה הם אמרו לי, נפלתי מהכסא. המקום אולי קיים אי אילו שנים אבל מעולם לא היו שם לימודי רפלקסולוגיה!! השנה - אוק' 04 מתחילים לימודי רפלקס' שנה א' והם עוד לא קיבלו אישור מהאיגוד!! התקשרתי עצבנית לאותו מוסד שנמצא בת"א, דיברתי עם המנהל האקדמי, הוא הודה (בגאווה) שהם לא לימדו רפלק' בעבר, אמר שלא הבנתי אותו בפגישה בינינו ועוד שאל אותי שוב ושוב "אז מה אם אנחנו רק מתחילים שנה א' ברפלק' , ממילא נקבל את האישור תיכף מהאיגוד ויש לנו את המורים הכי טובים".הוא המשיך לשאול אותי בערך 6 פעמים מה החסרון בכך שמוסד לימודי מציע מסלול זו השנה הראשונה ואין לו ותק בתחום. הוא הוסיף שזה בכלל לא חשוב אם יש מורה טוב. האמת? אני מרגישה מרומה, כי היתה לי התלבטות אם ללכת אליהם, אבל הבוסריות בתחום הרפלק' היא לא דבר להתגאות בו וגם חוסר האמינות הוא בעיניי דבר נורא. מה דעתכם? יש בכלל חסרון למוסד שמתחיל עכשיו ללמד רפלק' ומתגאה בזה? יש במה להתגאות? יש באמת יתרון למוסד שמציע לימודי רפלק' בערך 15 שנה על פני מכון שמציע את הלימודים זו השנה הראשונה? הייתי צריכה להגיד לאיגוד הרפלק' שנאמר לי במוסד הזה שהם עושים רפלק' משנת 87'? זה יעניין אותם בכלל?

*g99

New member
האמת שאני לא ממש מופתעת,

יש הרבה (לצערי) מקומות ואנשים לא אמינים. אם את מרגישה מרומה ולא שלמה אל תלמדי שם. עשית בשכל כשפנית לאיגוד,זה צעד חכם. אני הייתי מדווחת עליהם,כיוון שזה לא הוגן למסור מידע שגוי לחלוטין. התחום הזה גם ככה פרוץ,לדעתי צריך לשים לזה סוף. בהצלחה במציאת מקום אמין.

shiri240

New member
בוקר טוב לך איריס../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה לא מעניין את האיגוד- ממתי מלמדים במוסד מסויים רפלקסולוגיה. מה שחשוב זה שהמכללה עצמה מוכרת על ידי משרד הבריאות [אם אני לא טועה], כי אחרת גם לימודי רפלקסולוגיה לא יהיו מוכרים על- ידי האיגוד, זה נשמע הגיוני לא? לדעתי, תבררי עם האיגוד עצמו באיזו מכללה הם מכירים [כמובן לגבי לימודי רפלקסולוגיה], שככה תהיי בטוחה ולא סתם תלמדי רפלקסולוגיה ובסוף יתברר לך שהלימודים האילו לא מוכרים על-ידי האיגוד, ואז הכל נזרק לפח. לגבי מורה, לדעתי מאוד חשוב איזה מורה מלמד והעניין של הוותק,כי שמעתי שיש מורים לרפלקסולוגיה שמלמדים בצורה שטחית ולא מעמיקה, כלומר זה יהיה חשוב בשבילך בעיקר- שגם תביני את החומר הנלמד ושזו גם תהיה בשבילך חוויה מהנה.אם תלמדי בשטחיות ולא בצורה יסודית ומעמיקה, את פשוט לא תהני וגם זה יגרום לך לחוסר עניין במקצוע. יש מורים שיודעים איך ללמד ובאותו זמן גם לגרום לתלמידים להנות ולהיות מוקסמים. זה גם תלוי מאוד באווירה של הכיתה. כדאי שגם תבררי טוב לגבי העניין זה. בהצלחה מתוקה. שירי.

csh018

New member
החיסרון במוסד זה הוא האמינות ואיך

את כתלמידה בפוטנציה מרגישה. אין בעיה עם מוסד מתחיל ללמד, יותר חשוב לדעת מי המורה!!! אך חשוב לציין שבעקבות הרפורמה בתחום הרפלקסולוגיה חשוב ליללמוד במוסד שיוכל לעמוד בדרישות האיגוד שהולכות וגדלות ומחמירות. הבוגרים יצטרכו לעמוד בבחינות של האיגוד, ולא תעודות של בי"ס. בקיצור הולך להיות מעניין מאד בתחום. בהצלחה שלומי

shiri240

New member
נכון מאוד!

זה נכון מה שאמרת לגבי זה שחשוב שהמוסד יעמוד בדרישות האיגוד. אני בכל אופן לומדת במוסד שעומד בדרישות האיגוד ואני שמחה על אופן בחירתי במקום הלימודים וגם בגלל המורה המקסים. שירי.

avorly

New member
איריסiris ,

קודם כל סליהח על התגובה המאוחרת. בעיני מה שחשוב הוא המורה לפני הכל. הרי כבר אמרו לפני- "מורה טוב- מורה לחיים". כמובן שחשוב גם המוסד ואם הוא מוכר, אך לא חשוב כמה שנים מלמדים שם. וכמו שאמר שלומי- אם בתור מועמדת לרישום את כבר מרגישה שם לא נוח בגלל אי אמירת אמת (בלשון המעטה.....) - האם באמת כדאי לך ללמוד שם, או אולי כדאי לבדוק אופציות נוספות. מה בדיוק משך אותך להתעניין דווקא בבית הספר הספציפי הזה?

softika

New member
זה מאוד מעניין אבל...

למה זה חשוב לך, כמה זמן מוסד מציע לימודי רפלקסולוגיה? עם כל הכבוד, כל מה שאת צריכה לדעתי זה לדעת מי המורה, ועד כמה ידע הוא יכול לנפק לך תמורת המחיר שאותו את משלמת. אני לא חושבת שזה משמעותי, כשאני למדתי רפלקסולוגיה לא היה איגוד, לא היו כמעט מתחרים ואני בכלל לא מצתערת שלמדתי במתכונת הזו, אני קיבלתי תמורה מלאה עבור כספי, ואפילו מעבר לכך. אני חושבת בגדול שדי מוציאים את הלימודים היום מהפרופורציה שלהם, מה גם שבכלל לא מוכר כל המוסד הזה למשרד הבריאות או למשרד העבודה, ואם את מובטלת והולכת ללשכת עבודה מסווגים אותך כחסרת מקצוע ולא חשוב אם למדת במכללה שנותנת תעודה שמתיימרת להיות מקצועית או סתם למדת במקום שאף פעם לא נתן שיעורי רפלקסולוגיה או כל תחום אחר. אני הייתי בודקת דברים אחרים לגמרי. אבל זו אני - ואת זו את. בעקרון אני הולכת על המלצה, בדרך כלל מישהו שכבר למד במקום מסוים או ממורה מסוים. בהצלחה

למעלה