הודעה ושאלה

שאלה מצוינת!!

אני חובב מאוד גדול של התקופה הזו, השילוב שבין ההיפים למלחמת ויאטנם.. בדיוק ראיתי היום את פלאטון על מנת לסיים את כל סרטי ויאטנם שרציתי לראות. כעיקרון, תהליך הפוך לא היה כאן מהסיבה הפשוטה שפריחת הבובים והג'ימים למינהם התחילה בסביבות 67, התקופה בה המגמה של ג'ונסון היתה להגביר ולהסלים את המצב בויאטנם, עד השיא ב69 ובוודסטוק. כמובן שזה יהיה נאיבי לחשוב שהדבר היחידי שקבע שם היה הלחץ הפנימי, כשאינטרסים עליונים כמו תיאוריות הדומינו כביכול עמדו מנגד, וניקסון שיצא מויאטנם לא היה מנהיג חלש, אלא אדם ערמומי ונחוש. אבל ללחץ הפנימי בהחלט היתה השפעה על המהלך, ואני חושב שאי-ההתקדמות במלחמה הזינה את הלחץ ליציאה (בדמות ההיפים) והלחץ הפנימי הזין את הרצון של ההנהגה לצאת מויאטנם, במילים אחרות כמו בכל תהליך היסטורי יש כמה גורמים, אבל כן לסיפור של ההיפים וכל מהפכת התרבות (ולא במובן של מאו דזה דונג כמובן) היתה השפעה, אבל להוי צ'וי מין והכישלונות של הגו'נגל כנראה עוד יותר. בכל מקרה, השינוי החברתי התחיל עוד לפני המלחמה, ובא לידי ביטוי בבעיטה של הנוער החדש בממסד (בהשראת הפילוסוף מרכוזה) שבדרך אימץ כל מיני דברים כמו תרבות הודית, סמים, מאבק לשיוויון זכויות לשחורים ולפציפיזם, ובסופו של דבר את המלחמה בויאטנם.

John LennonS

New member
לעולם אני לא חושב שניתן לדעת אבל..

אני חושב שאם אפשר לאמר שהאמנים השפיעו לדעתי אלו היו אמנים אחרים מאלו שהזכרת... קח למשל את השיר של באפלו ספרינגפילד For What it`s worth הוא למשל שיר מחאתי שאולי עשה הדים גדולים סביב מהות המלחמה או למשל קח את שיר כמו של CCR - Fortunate son שהוא מחאה נגד היוצאים למלחמה ונגד המלחמה באופן עקיף. אלו שירים בעלי משמעות גדולה לדעתי, ואפילו קח שיר כמו Tony Orlando and Dawn – Tie a yellow ribbon around the old oak tree שהוא שיר שמתייחס גם כן למלחמה והוא שיר מפורסם מאוד מה שאני מנסה לאמר הוא שלדתי את הקרדיט צריך לתת לשירים האלו, במיוחד, אני מאמין שהם כל כך מרדניים שאולי הייתה להם השפעה. ואני רוצה להפנות אותך לקולנוע, שהוא גם היה בעל השפעה, אולי גם לסרטים מהתקופה ולא רק לשירים היו הדים בארהב. אולי כדאי להרחיב את הנושא גם לסרטים, כי זו דרך נוספת להעביר את המסר דרך שירה או סיפור. בסרטים יש מסרים רבים וגם שירים משולבים שם. לכן אני מעוניין להרחיב את הדיון לסרטים של התקופה, כלומר כאלו שנעשו באותה תקופה למרות שזה קצ חורג מהנושא המרכזי של הפורום הזה

John LennonS

New member
לא... הוא מדבר על זה שכאשר חייל היה

חוזר הביתה מן הצבא (או שכאשר הוא היה יוצא לצבא אני לא בטוח לגבי זה... אבל אני חושב שזה כשהוא חוזר, כי השיר הולך ככה...) היו נוהגים לקשור סרט צהוב סביב עץ אלון, ועל זה בדיוק השיר מדבר, הוא לא שיר מחאתי אבל יש בו משהו שאני חושב שקשור למלחמה... תקשיב ותגיד אם אתה לא מרגיש בו משהו?

ThePiper

New member
דווקא ההיפך

לדעתי הם פשוט שרו על זה רק כי זה היה המצב שהם הכירו באותה תקופה וזאת הייתה מין "אופנה" שהם יצרו. לא נראה לי שהממשל באותה תקופה שם קצוץ על מה שהיוצרים וכל ההיפים חשבו על המלחמה. נ.ב. אני כרגע מקשיבה ל my god ואני לא מבינה איך אנדרסון לא ניצח!

למעלה