הודעה ושאלה

הודעה ושאלה

אז ככה, חוץ מזה שאני מנהל כאן, אני מנהל גם את פורום ערוץ ההיסטוריה בתפוז, היום הייתי שם בפגישה (איזה כיף להם משרדים בקומה ה 12 עם מזגן שטיחים והכל), אז חוץ מזה שקיבלתי קפה עם שם באיטלקית (לא שזזה רע אבל אי אפשר לבקש נס או שחור יותר???), קיבלתי גם פרטים על סוף שבוע מיוחד שיהיה בערוץ ההיסטוריה בכבלים בסוף השבוע הקרוב: בסוף השבוע הקרוב יקדיש ערוץ ההיסטוריה את שידוריו לאגדות המוסיקה, כמו שהם מגדירים את זה, בין השאר יהיו תוכניות על: מיק ג'אגר, קרלוס סאנטנה, מרווין גאי, בובי דארין ואלה פיסג'ארלד, אני לא יודע לכמה מיכם יש את ערוץ ההיסטוריה אבל ממה שאני הבנתי כדאי לראות. ועכשיו לשאלה: האם לדעתכם המוסיקה שינתה את החברה האמריקאית בשנות השישים, או האם ג'ימי הנדריקס ג'ים מוריסון ובוב דילן באמת הוציאו את הצבא מויטנאם, או שהיה כאן תהליך הפוך, כלומר שהשינוי החברתי איפשר פתיחות גדולה יותר שאיפשרה לסוגים חדשים של יוצרים לפרוח

noosh

New member
שאלה מעניינת

מצד אחד, השינוי הוא זה שאפשר ללהקות ולאמנים האלה להתפתח, לפחות בהתחלה. אם אני לא טועה, ההיפים קמו כתגובה למלחמת ויטנאם, והאמנים האלה - ג'ימי, גניס, הדורז ושאר הפסיכדאליה פשוט צמחו מתוך החברה שאפשרה לכל אחד להתבטא, שחיפשה דברים חדשים ושצרכה סמים בכמויות מסחריות שבהחלט השפיעו על המוזיקה באותה תקופה. אבל, כשמסתכלים על זה מהצד השני, המוזיקה הייתה גורם חשוב מאוד בהתפתחות התרבות. החברה והמוזיקה הם שני דברים בלתי נפרדים, שכל אחד משפיע על השני. כמו שהחברה אפשרה את צמיחת הפסיכדאליה ואמנים כמו בוב דילן, שהטקסטים שלהם היו במרכז והביעו את מחאתם כלפי המלחמה והעמדה של הממשלה, כך האמנים האלו השפיעו על האנשים, עודדו אותם ללחום למען זכויות האדם, לעשות אהבה ולא מלחמה ובכלל לקחת סמים ולהתמסטל כל היום. בעצם, ההשפעה אינה חד משמעית, אלא אמביוולנטית - המוזיקה השפיעה על החברה כשם שהחברה השפיעה על המוזיקה. אני לא ידועת למה ארה"ב יצאה לבסוף מויטנאם, אבל אין ספק שלהיפים היה חלק במאבק, ועל ההיפים השפיעה גם המוזיקה של אותה תקופה, שמסמלת דור שלם של תמימות, אהבה ושלום

חולוני

New member
אתה הסטוריון?

רוצה אולי לעזור לי בבגרות בהיסטוריה..? קדימה תתחיל לשפוך כל מה שאתה יודע על המחתרות השונות שהיו לפני קום המדינה...

noosh

New member
אויש רוצה עזרה?

אני עושה על זה מגן מחר, כיף לי, אה?

חולוני

New member
לי כבר הייתה מתכונת..

עכשיו צריך להתכונן לבגרות. וקדימה שפוך חופשי...

ThePiper

New member
למה לצחוק!?

למרות שאני בכיתה ח נראה לי שאני גם ארחיב בהיסטוריה... מה לעשות שזה אחד המקצועות היחידים שאני באמת טובה בו והוא מעניין אותי.

הממ

אין ספק שהיסטוריה זה מעניין, אני בטוח שגם פסיכולוגיה-סוציולוגיה, כלכלה ואפילו כימיה יכולים להיות מעניינים. אבל באוניברסיטה, לא בתיכון, בתיכון החומר שלנו היה הרבה יותר מדעי המדינה מהיסטוריה, רוב האנשים זה או ערסים או צפוניות מהסוג החורש, והחומר מן הסתם נמוך ומשעמם. אין מה לעשות ככה זה מגמה שכל מה שצריך כדי להתקבל אליה זה 70 בהיסטוריה... (ויש איתי כמה אנשים שהיו צריכים מבחן קיץ בשביל להתקבל לשם).

TheFly

New member
קונג../images/Emo59.gifויאטקונג ../images/Emo59.gif

ראשית סוף סוף יהיה שימוש לערוץ שבחרה אשתי מבלי שהבנתי למה
את צבא הדוד סם הוציאו לעניות דעתי הויאטקונג ולא אגדות הרוק הנדריקס את דילן ושות'הם שפשוט עלו על הכחול הגדול וגלשו , גלשו היטב. מכאן אני חושב שבאותה נקודת זמן, תנועות המחאה שצצו כפטריות אחרי הגשם מלווים באמנים יצרו מהפכה חברתית שאיפשרה ליוצרים להתבטא ביתר חופשיות ולהעיז יותר.

ביקורת איומה שנועדה ליצור

פרובוקציה ותו לו. אם את או אתה אוהבים, מחבבים את קווין ואת פרדי מרקיורי בפרט, המנעו מקריאת הכתבה.

קיר קמט

New member
בהזדמנות זו

אני אחשוף את אהבתי הגדולה לקול של אלה פיצג'רארלד. אז נכון שאמרתי שקול זה לא הכל, אבל עם הקול שלה..... אלוהים ישמור. ובשביל לסתום חורים, מי זה בובי דארין.

ganooov

New member
כמו הרבה תהליכים, ../images/Emo13.gif

זה כנראה דו צדדי. חבורת הרוקנרול לא הוציאה את הצבא האמריקאי מוויטנאם, אבל מצד שני - היא עזרה לקהל להתבטא יותר חזק. זה שהם התבטאו בצורה חזקה, היתה גם בגלל שהקהל נהיה יותר פתוח. זה הגיוני, לדעתי, אבל לא מבוסס על שום דבר
. "את ההסטוריה כותבים המנצחים" (הניבלונגין, קראת פעם את סידרת רוחות מלחמה ומלחמה וזיכרון? אם כן - אתה אמור לזכור מי אמר את זה <זה מוזכר שם בלי סוף>)

למעלה