הודעה דיי דחופה

mr shoe

New member
הודעה דיי דחופה

היי, רציתי לדעת אם מישהו במקרה ניסה לשלב בין רייקי למדיטציית ויפסאנה, או מכיר מישהו שאולי מבין בנושא. זה חשוב לי מאוד לדעת... תודה רבה, ברק

בארס

New member
הי ברק

דרול הוא המבין הראשי כאן בעניינים האלו אבל לצערי הוא לא כותב כאן לאחרונה הנה שרשור ששלפתי מהארכיון של הפורום שבו הוא מתייחס לסוגיה

mr shoe

New member
הכוונה היא

בכלל בחיים. אין ספק שלתרגל תוך כדי זה לא מומלץ בכל מקרה, אבל דיברתי עם מורים לויפסאנה, והם אמרו לי שמניסיונות רבים, אנשים שטיפלו באנשים אחרים, במיוחד ברייקי וניסו לתרגל ויפסאנה, "התבלבלו", בלשון המעטה, ונפגעו, ולא בגלל התיאוריות השונות, אלא בגלל האנרגיות השונות, או משהו בסגנון. עכשיו אני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים ולכן אני מנסה ללמוד בנושא כמה שיותר...

קמהדנו

New member
איפה אתה עומד היום?

אתה מרייקק או מוופסן?
מי שלימד או ילמד אותך צריך לתת לך הסבר מפורט מה הסכנה כאן. לא נראה לי מספק שבדיעבד התגלה שיש עם זה בעיה, בסגנון ניסוי ותעיה של תלמידים על עצמם. או הסבר ערטילאי בדבר אנרגיות שונות. והפגיעה התבטאה ב- ?

mr shoe

New member
אתה צודק בהחלט

ממש לא מספיק לי שהייתה לאנשים בעיה עם זה (לא ידוע לי בדיוק מה קרה להם, אבל זה חד משמעי לא היה טוב) אך עם זאת אני לא אמשיך לשלב בין רייקי לויפסאנה (שתי השיטות יחסית חדשות לי, וקוסמות לי) עד שאני אברר מה העניין. והבעיה היא שאני לא מצליח למצוא אדם שמבין בשתי השיטות על מנת שיסביר לי יותר, וכמובן שמורה לויפסאנה לא יכול להסביר לי בדיוק ברמה שאני צריך לדעת, כי הוא פשוט לא מכיר מספיק טוב רייקי, וההיפך...

boya ka

New member
כמו שזה נראה

ויפסאנה זה כלי מאוד חזק, שתיקה ממושכת מובילה את המיינד למקומות שאין להם לפעמים הסברים, והכיוונים שמיינד לא מנוסה חווה עלולים להוביל לבילבול וחוסר שיווי משקל, מהצד השני ויפאסנה במקום הנכון עם הדרכה מכוונת תוביל להתבוננות מועילה פנימה והבנה של תהליכים יסודיים במיינד. רייקי לעומת ויפסאנה, הוא כלי יותר כיפי ויותר חוויתי ויכול להוביל לתוצאות מועילות בהרבה. הייחוד של רייקי זאת העבודה הקבוצתית וההדרכה לכיוון שיש בו אור, ללא נבירות בחושך. אלא יצירת מציאות עכשווית שיותר מהנה להיות שותף בה. שילוב נכון בין השניים יוביל לתוצאות מועילות, חפירה בויפסאנה, עלולה להוביל לקונפליקטים פנימיים - מין נסיון נואש למצוא פתרון כאן ועכשיו לבעייה שמציקה, הרייקי לא נוגע בבעייה ומתמקד בה, הוא מסתכל על האדם והעולם כמכלול אחד. התשובה יותר קלה ונעימה דרך רייקי, הסיכוי להרגיש סבל קטן יותר.

dharmax

New member
->

* ויפאסנה - על צורותיה השונות היא טכניקה של מדיטציה ולא שתיקה ממושכת. אין קשר בין זה ששותקים בקורס לבין הטכניקה, פרט לזה שהשקט מאפשר תנאים מתאימים לקורס עצמו. המטרה של ויפאסנה היא לפתח את שבעת הפקטורים של ההארה ולשחרר אדם מראית שווא המביאה להצמדות המביטה לסבל. * רייקי - שיטה טיפולית להרגלה והקלה על מכאובים שונים, ברמה של תמיכה בטיפול. לא מדיטציה (למרות שיש בזה הכוונה מנטלית מסוימת, אבל בהרבה דברים יש - גם בריקוד ובעבודה). מי שחושב שזה מכוון להתפתחות רוחנית כמו שצויין להלן, טועה. לדעתי, מי שמתרגל תרגול רוחני כראוי, יש לו מאטה וקורונה ורייקי מיותר בשבילו. אני אפילו לא בטוח כיום שיש צורך בinitiation לרייקי ושזה לא בלוף אחד גדול. מה שאני די בטוח בו, שלקבל טיפול רייקי, זו עזרה שטחית ביותר. ברכות

למעלה