הודעה אישית

freedom rider

New member
הודעה אישית

אני חושב שלכל אחד מותר לחשוב את מה שהוא רוצה. אני חושב שלכל אחד יש זכות להביע את דעותיו, בעל פה או בכתב, ולא משנה עד כמה דעות אלה הינן מתועבות בעיני. לעומת זאת, אני סבור שכל מי שבוחר להביע את דעותיו חייב לקחת אחריות, ולצפות כי יהיו אנשים שלא יסכימו איתו, ויתרה מזאת, לשאת בתוצאות האישיות שייגרמו לו עקב הבעת הדעות הנ"ל.

כעיקרון כן אבל

לזכות הדיבור יש גבולות, כאן כמו בכל מקום אחר זכותו של כל אחד מאיתנו להביע את דעתו אבל זו לא זכותו לקרוא לאלימות, לא חשוב כלפי מי, וכן זו גם לא זכותו של איש מאיתנו להשתמש בביטויים שיש בהם בבחינת הסתה. לא מדובר כאן בגישה פרטית שלי או של מישהו אחר אלא בחוק הישראלי. בה במידה שאסור לגנוב, לאנוס וכך הלאה. חשוב גם לזכור שמעבר לחברותא בה אנו נמצאים מדובר באתר של "תפוז" שהבעלים שלו נושאים באחריות משפטית לנעשה בו.

זו גם לא זכות להסית נגד חיילי צה"ל

ובכל פעם שיהיה מי שיקטרג על מלאכת הקודש שעושים חיילי צה"ל ביש"ע ויאשים אותם במיני האשמות מופרכות אני אתייצב שם כדי ללמד זכות וסנגוריה על מי שבזכותו אתה ואני יכולים לשבת עכשיו מול המחשב ולהתווכח.

אבל אני אשמח מאוד

אם תשאירו את הויכוחים הללו בפורום תרבות. פיניתי לכם את השטח, תמשיכו להתווכח שם כמה שאתם רוצים ואל תרדפו אחריי לכל מקום.

freedom rider

New member
../images/Emo18.gifדברים לא נעימים../images/Emo18.gif

לא נעים להגיד, אבל כיוון שהעלית את הנושא, לא הותרת לי ברירה אלא להגיב. לדעתי דעותיך הינן מבחילות. זכותך לבטא אותן, אבל, כפי שהעיר טללי בוקר במקום אחר בשרשור הזה, אתה הולך על חבל דק מאוד כאן (ואיני רוצה להכנס לפרטים, כי הפורום הזה אינו מיועד לכך, וזה גם לא יביא תועלת ממילא). קו מחשבה כשלך כבר הוביל לכמה טרגדיות בהיסטוריה הלא רחוקה. כמו כן, כפי שנאטמג כתבה בשרשור הזה, כבוד צריך להיות הדדי. לצערי, אתה אינך מכבד אותנו כפי שאתה רוצה שיכבדו אותך. הויכוחים האלה לא היו כאן עד שאתה הופעת. וגם לא בפורום תרבות. <ציניות>באמת תודה רבה לך שפינית לנו את השטח בפורום תרבות.</ציניות> ואף אחד לא רדף אותך לכאן. זה אתה שהופעת פה יום בהיר אחד. ומכיוון שקוּפָּה מסויימת כבר תלויה לך מאחוריך, והרווחת אותה ביושר, לא לקח זמן רב עד שמה שקרה בפורום תרבות עברית קרה גם כאן.

אתה צודק

שאני לא מכבד אותך ולא טל רשף ועוד כמה אנשים שלא אנקוב כאן בשמם. ולהזכירך - הויכוח הזה התפתח מהערה ארסית ופרובוקטיבית שאתה זרקת בדבר בוגד ודין רודף. אמרתי חזור ואמור שלדעתי אין מקום לויכוחים כאלה בפורום הזה ומוטב להשאירם בפורומים אחרים, אך משנעשתה הפרובוקציה לא אמנע מלהגיב עליה.

המוזרה

New member
רק דבר אחד קטן

לא חושבת שמישהו "רודף אחריך". כמו שהגעת אתה הנה, הגיעו גם אחרים, ועד כמה שזה מפתיע, יש כאלו שהיו גם בתרבות וגם כאן עוד לפני שהגעת. הטענה כאילו רודפים אחריך דומה בעיני לטענה כי "יורד גשם כי תליתי כביסה".

הבהרה

התכוונתי ל"רודפים אחריי עם הויכוחים הפוליטיים" שכפי שפריד אמר לא היו כאן קודם והופיעו באורח קסם רק אחרי שהופעתי (ולא ביוזמתי) . הדבר נותן את ההרגשה כאילו למישהו משעמם שם בלעדיי והוא מנסה ליצור פרובוקציות מכוונות,שברור לכל מי שמכיר אותי שלא אוכל להתעלם מהן,ואשר מטרתן היחידה היא לייצר תגובה פרובוקטיבית לא פחות מצידי ולעורר מהומות.

צימעס

New member
למד להתעלם מהן!

אם אתה מסמן משהו כפרובוקציה (להבדיל מהבעת דעה בתמימות), אמור לעצמך "זו פרובוקציה", ואל תגיב. בדיוק כמו שאמרת: פרובוקציות מכוונות,שברור לכל מי שמכיר אותי שלא אוכל להתעלם מהן,ואשר מטרתן היחידה היא לייצר תגובה פרובוקטיבית לא פחות מצידי. אתה מגיב - הפרובוקטור (לשיטתך) נשכר. אם לא תגיב לפרובוקציות, לא יהיה טעם "לפרבקט" אותך. אישית, אחרי שיצרתי לי כמה יריבי-אינטרנט בגלל דעותיהם המאוסות בעיני, אני פשוט לא מגיבה לדברים שלהם (מסיתים, מתלהמים, שקריים, נגדי, נגד חברותי הטובות וכו') שעוסקים בנושאים שבוערים בי. ואתה יודע מה - מצאתי מאחורי האיכסה אנשים שתורמים לי (לדיונים בהם אני משתתפת) בתחומים אחרים, בהם נעים לי לשמוע את דעותיהם הלא-שגרתיות. האמן - אני הרבה יותר רגועה עכשיו.

אני מנסה

לא תמיד זה עובד. אם הייתי יודע לספור עד עשר ולסתום את הפה לפני שאני מגיב לכל שטות היה מצבי טוב יותר, אבל לצערי האימפולסיביות היא עקב האכילס שלי ופעמים רבות היא בעוכריי. ודרך אגב - גם הערה שמתחילה כהבעת דיעה בתמימות, יכולה להיות מקוממת ובלתי נסבלת בעיניי אף יותר מפרובוקציה מכוונת ואז אני נאלץ להתערב. יש דברים שפשוט מרתיחים את דמי ואינני יכול לעבור עליהם לסדר היום - כזאת היא למשל הערתה של עדי על "המפגינים התמימים ושוחרי השלום" שחיילי צה"ל הרשעים ירו להם ברגליים. אם תקראי את השרשור המדובר תראי שמהפרובוקציה של פריד עוד הצלחתי במאמץ רב לחרוק שיניים ולהתעלם, ואף ביקשתי במפורש לעצור את זה כאן, אך דווקא הערתה הצינית של עדי שהגיבה לפרובוקציה הזו הוציאה אותי משלוותי.

חחחח אני מתאמן על פורום תרבות

הנה, כבר יותר משבועיים שלא כתבתי שם את הגיגיי המתועבים, למרות שיותר מפעם אחת גירדו לי האצבעות.

nutmeg

New member
מאיפה זה בא פתאום?

לי יש איזה דיסוננס קוגניטיבי עם אמירות כאלו כי נניח שאני כמוך, חושבת שלכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה ולהביע את עצמו - זו אמירה "מכבדת". כלומר אני מכבדת את זכותו להרגיש ולחשוב אחרת ממני. אבל (וכאן הדיסוננס): אם אני מראש חושבת שהוא יכול לחשוב מה שהוא רוצה וגם להביע זאת, אני אמורה גם לכבד את רצונו לא לכבד: לא אותי, לא אחרים, ולא את המקום ולא את השפה... עם זה יש לי קושי.

freedom rider

New member
אני מסכים בהחלט

הדברים שאמרת נכונים, ואכן מעוררים קשיים מסויימים. בכל מצב יש תמיד אנשים שמנצלים לרעה את את הזכויות המוקנות להם. המקום היחיד שבו זה קורה הוא מקום שבו אין זכויות כלל, ובמקום כזה איני רוצה להיות. בית המשפט העליון הגדיר את המושג דמוקרטיה מתגוננת. פירוש הדבר הוא כי הדמוקרטיה אוסרת ניצול לרעה של הזכויות אותן היא מקנה לפרט על מנת לקעקע את תשתית הדמוקרטיה. אדם שמנצל את זכותו למחשבה ולחופש ביטוי ואת כיבוד זכויות אלה על ידי אחרים על מנת לבטא את רצונו שלא לכבר את חבריו, הינו בהחלט אדם החותר תחת כללי ההתנהגות הבסיסיים, ועל החברה להתגונן בפניו, באמצעות הכלים השלטוניים העומדים לרשותה.

למעלה