הודיה קקטוס HOODIA

הודיה קקטוס HOODIA

הייתי אתמול במשתלת יגור וגיליתי שיש קקטוס שמוצאו מנמיביה, המדכא תיאבון למשך 24 שעות. חלום אמיתי. לקחתי בשמחה לקופה, החזרתי מייד- מחירו 220 ש"ח. גודל פיצי, 20 ס"מ. לטענתם , חותכים ממנו חתיכה קטנה,מקלפים הקוצים, אוכלים בסלט/איך שרוצים והתיאבון פורח לו והאנרגיה שופעת. ברגע שמסיימים לאכול את הקקטוס , זהו, נגמר. שאלתי אם אפשר להרבות אותו, לטענתם אי אפשר באמצעים ביתיים ולהגיע לגובה של 20 ס"מ ,לוקח בטבע 4 שנים ואילו הם הצליחו תוך שנה. מישהו מכיר? חובבי הקקטוסים המומחים, יש אפשרות להרבות בבית?

Hoodia לא קקטוס.

זהו סוקולנט ממשפחת האסקלפיים, משתלות קקטוסים אחדות מחזיקות אותו אבל לא מוכרות (אני לא הראשון וכנראה לא האחרון שכותב על התנהגות מגונה זו של בעלי משתלות הקקטוסים). אין סיבה להניח שאי אפשר לרבות אותו באמצעות יחורים- ייתכן בהחלט שניסו לעבוד עלייך. בכל מקרה, אני הייתי נזהר מאד לפני שהייתי מכניס משהו ממשפחת האסקלפיים לסלט.

רעילים מאד.

המשפחה הקרובה להם ביותר היא ההרדופיים, גם הם רעילים מאד. עוד משפחות קרובות- הערבזיים, לפחות אחד מהם, האדניום, רעיל, והביגנוניים שאיני יודע כמה הם רעילים.

תלתליפז

New member
למה הכוונה "קרובות" ?

קרובות מבחינה משפחתית בוטנית? או קרובות בתכונות הרעילות? אילו צמחים בארץ שייכים לאסקלפיים מלבד השיטה?

קרובות בוטנית.

השיטה אינה שייכת לאסקלפיים אלא למימוזיים. אסלפיים בגינה- בת שבע (הויה), סטפליה וקרוביה, אסקלפיאס. אסלפיים בטבע בישראל- אצבועים, חנק מחודד, פתילת המדבר הגדולה ("תפוח סדום") ועוד מינים נדירים יותר.

Lizards Master

New member
לי יש הודיה, את יכולה לחפש בפורום

את התמונות של הפריחה. בכל אופן אני קניתי את ההודיה שלי בהרבה פחות מ-220 שקל אצל יעקב ברן בנתניה.

גבי 26

New member
אני מחכה

שזה יגיע ב
, עובדים על זה מאד חזק באנגליה...

למעלה